URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2014, 10:17

Bătaie de joc: Într-o comună din Botoşani s-a făcut şanţ pentru apa de ploaie, dar nu şi podeţe

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de familii dintr-o comună din judeţul Botoşani au rămas blocate în propriile curţi după ce muncitorii au construit în faţa locuinţelor un şanţ pentru apa de ploaie, dar nu le-au mai făcut oamenilor şi podeţe pe care să poată ieşi. Unii dintre ei şi-au montat scânduri, puţin mai late decât piciorul, dar maşinile sau căruţele nu mai pot fi folosite, scrie Digi24.

În timp ce constructorul susţine că în proiect nu era prevăzută şi construcţia acestor podeţe, autorităţile locale dau vina pe oameni pentru că nu şi-au scos autoturismele din curte înainte să înceapă lucrările.

Localnicii din comuna Roma se chinuie zilnic să traverseze şanţul, ca să poată merge la serviciu ori să-şi cumpere cele necesare acasă. Cei bătrâni nici atât nu îndrăznesc. "A făcut râs la noi aici, n-ai unde ieşi. Cum să ies, că nu pot ieşi, e şănţălăul ăsta aşa, unde să ies?", spune o femeie în vârstă. "Nici n-am ieşit din ogradă, unde să mă duc, eu pot ieşi din şanţ?", adaugă o localnică.

Cât despre maşini, nicio şansă să mai fie scoase pe stradă. "Ei au făcut şanţurile şi au spus să ne facem singuri podeţele, când le-a stricat erau pe domeniul public, când să le facem nu mai sunt pe domeniul public că-s proprietatea noastră. Nu putem ieşi, nu o folosim de o săptămână", spune unul dintre şoferi.

Autorităţilor locale spun că de vină pentru această situaţie sunt oamenii care nu şi-au scos maşinile din curte înainte să înceapă lucrările.

"Nu-i nicio maşină blocată. (Reporter: Dar am filmat noi o maşină, ne-a arătat femeia că nu poate să iasă din curte) Păi aia poate-i defectă maşina. Eu ştiu că nu sunt maşini blocate, că s-a discutat cu fiecare familie, s-a anunţat că se demolează, cine a avut să iasă a ieşit", susţine Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma.

Muncitorii care încă lucrează la modernizarea drumului spun că nimeni nu a prevăzut în proiect şi construirea de podeţe:

Reporter: Aşa aţi contractat?

Localnic: Da.

Reporter: Deci nu aveţi în contract nimic prevăzut că ar trebui să faceţi?

Localnic: Da, n-avem doamnă, n-avem.

Drumul de 9 kilometri dintre comunele Roma şi Dimăcheni a fost asfaltat cu bani de la Guvern şi a costat un 1,5 milioane de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON