URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2018, 16:17

Aviz favorabil: Proiectul strategic de sănătate al judeţului Bihor, în valoare de 9,4 milioane euro, a trecut de prima evaluare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda faptului că iniţial risca să fie respins deoarece Consiliul Judeţean nu a putut face la timp dovada proprietăţii unui teren, proiectul strategic de sănătate al judeţului Bihor a trecut până la urmă de faza administrativă a evaluării în urma votului dat de Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg RO-HU 2014-2020.

Consiliul Judeţean Bihor, lider de proiect, a făcut anunţul, vineri, printr-un comunicat de presă. "Consiliul Judeţean Bihor (…) a fost înştiinţat oficial în cursul zilei de ieri, 18.01.2018 de către Biroul BRECO, că în urma deciziei Comisiei de Monitorizare din 14-15 decembrie 2017 de la Szeged, proiectul a trecut de faza administrativă a evaluării. În următoarea etapă, în cadrul evaluării calitative, se va analiza şi incidenţa ajutorului de stat", se arată în informare.

Proiectul în valoare totală de 9.474.159 euro, cu TVA, a fost depus în cadrul programului de finanţare Interreg V-A România – Ungaria 2014-2020, Axa Prioritară 4 -  Îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii.

Rezultatul final al evaluării se va afla cel mai probabil pe parcursul lunii mai.

Dacă finanţarea transfrontalieră va fi asigurată, prin proiectul strategic pe sănătate al judeţului Bihor se va achiziţiona aparatură medicală importantă pentru spitalele din Oradea, se va implementa un sistem de telemedicină care le va lega pe acestea de spitalele din judeţ şi se vor ridica două centre de urgenţă montane în Stâna de Vale şi Padiş.

După cum se ştie, din cauza întârzierii executivului şi blocajului făcut de consilierii PNL în plenul Consiliului Judeţean, proiectul pe sănătate a fost depus incomplet, fără dovada proprietăţii pe terenul din Stâna de Vale necesar centrului de urgenţă. Cum proprietatea pe terenuri este esenţială în astfel de proiecte, specialiştii de la BRECO au propus iniţial respingerea proiectului.

Ulterior, la şedinţa Comitetului de Monitorizare, care s-a desfășurat la Szeged, reprezentanţii judeţelor din România şi Ungaria implicate în Programul RO-HU 2014-2020 au votat pentru acceptarea proiectului strategic al Bihorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON