URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2016, 15:38

Aleşi cu trafalete: Trei consilieri locali au acoperit cu vopsea măzgăliturile lăsate de Etal (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene rare pentru Oradea: trei consilieri locali chiar au muncit pentru oraş! Consilierii locali Sebastian Lascu, Adrian Felea şi Teofil Filimon au acoperit cu vopsea desenele lăsate de auto-intitulatul Etal pe trei clădiri din centrul Oradiei.

Iniţiativa a avut-o liberalul Lascu, care de câteva luni de zile caută soluţii menite să-i potolească pe artiştii stradali care murdăresc faţadele din centrul istoric cu operele proprii, mai mult sau mai puţin reuşite.

Prima clădire la care cei trei consilieri s-au dus a fost un bloc de pe Bulevardul Decebal, recent reabilitat şi desenat la scurt timp. "Încercăm să ştergem această măzgăleală de pe un perete nou reabilitat", a explicat Sebastian Lascu, la faţa locului. Consilierul a cumpărat din banii proprii vopseaua şi ustensilele necesare.

Practic, peste desenele vandalilor, cei trei consilieri au dat cu vopsea de aceeaşi nuanţă ca faţada. Trecătorii i-au apreciat, ba chiar i-au încurajat să cureţe cât mai multe clădiri. După blocul din Decebal, ei au mai curăţat clădirea librăriei Humanitas de pe strada Republicii şi sediul PNL de pe Magheru, toate desenate de acelaşi Etal.

Aleşii speră ca gestul lor să-i convingă pe vandali să nu mai murdărească faţadele din oraş. "Noi le-am dat şi o şansă adevăraţilor artişti. Consiliul Local a aprobat o hotărâre care prevede că va avea loc un concurs, după campania electorală, organizat de Instituţia Arhitectului Şef, în pasajul subteran de pe Bulevardul Magheru, lângă podul Dacia", a explicat Lascu. Practic, în urma unui concurs de graffiti, artiştii câştigători vor putea să se desfăşoare în pasajul subteran.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
hai ma, ma lasi ???
Cica pe banii lor au facut treaba asta, o minciuna mai mare ca asta nu puteau sa spuna ? Avand in vedere ca e saptamana patimilor ii rog asa frumos pe edilii orasului si toata echipa lor sa isi faca un proces de constiinta si sa recunoasca ca nu sunt cei mai potriviti pentru a conduce o primarie. Ne-a aratat in 8 ani ce pot!!! Nici Ilie Bolojan nu e cel mai corect, nici cel mai bun manager, nici cel mai cinstit si nici echipa lui !!! Asa ca sa faca bine sa ne lase!!! Sa recunoasca macar in adancu sufletului lor ca in fata orasului nu vor recunoaste niciodata !!! Dar eu cred ca oradenii stiu deja ce poate Ilie Bolojan si echipa lui si pe data de 5 iunie oradenii vor vota pentru un om cinstit, onest, corect, cu bun simt si cu omenie!!! Ca stim ca lucru mare e omenia mai de pret ca bogatia !!! Dragi oradeni va invit ca pe data de 5 iunie sa votam un om in adevaratul sens al cuvantului!!! Va invit sa votam Adelina Coste !!! Va multumesc !!!
Postat 27 Aprilie 2016, 11:47 de mariadaria2015
Vrajeala ieftina!
Cei care locuiesc acolo trebuiau sa acopere opera idiotului de Etal...auzi incurajau consilierii...!!!!!!!!!!!!Precis dau si votul acum nu?Vrajeala ieftina de penelisti dornici de inavutire!Minciuna contiunua!!!!
Postat 27 Aprilie 2016, 06:46 de grigore
promovare ieftina
si acuma blocu ramane cu pata aia??? daca nu au facut toata laterala, mai bine lasau graffiittiul...
Postat 26 Aprilie 2016, 19:18 de crzy
TREI TRAFALETI
Observ ca Lascu si Felea agreeaza doar in...trei ! Daca Puscas s-ar fi adaptat in PNL / PDL el i-ar fi insotit ! Eu as fi optat pentru Anca Popescu , doar ea e " artista " cu penelul !
Postat 26 Aprilie 2016, 17:10 de TDS
Hărnicie de campanie !!!
Din 6 iunie încolo nu mai auzi de ei încă patru ani !!!
Postat 26 Aprilie 2016, 16:43 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON