URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2014, 21:24

Tăriceanu iniţiază a treia suspendare a lui Băsescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul premier dezertat din PNL Călin Popescu Tăriceanu pregăteşte suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a "nenumăratelor încălcări constituţionale". Este al treilea demers de acest gen, după ce primele două au purtat amprenta lui Dan Voiculescu, scrie Realitatea.net.

"Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituţionale puse în operă de Preşedintele României în anii 2013 şi 2014, propun iniţierea procedurii constituţionale de suspendare şi demitere a Preşedintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Preşedintelui României în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea Referendumului de demitere a Preşedintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeaşi zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Coincidenţa datei primului tur al alegerilor prezidenţiale cu Referendumul de demitere al Preşedintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1", a transmis Tăriceanu într-un comunicat preluat de sursa citată.

Fostul lider al PNL, desemnat de Băsescu premier în 2004, din partea Alianţei DA, a pregătit şi un rechizitoriu la adresa şefului statului. Printre acuze: declaraţia Parlamentului prin care i se cerea demisia lui Băsescu pentru implicarea fratelui său, Mircea Băsescu, în scandalul Bercea Mondial, întâlnirea liderilor PMP cu preşedintele Băsescu, presupusa încercare a preşedintelui de a schimba desemnarea Corinei Creţu pe postul de comisar european cu Dacian Cioloş, mai scrie Realitatea.

Tăriceanu spune că nu vrea să fie el preşedintele interimar al României, ci îi va ceda poziţia lui Valeriu Zgonea, actualmente preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat, în conferinţa de presă susţinută după summitul NATO dacă îi este frică de o nouă suspendare, preşedintele Traian Băsescu a răspuns în stilul caracteristic: "Intru în campanie şi nu o să le fie bine, să ştiţi că în campanie am capacitate uriaşă de revitalizare", a spus Băsescu.

Potrivit legii, propunerea de suspendare a preşedintelui poate fi iniţiată de o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, propunere care, ulterior, se votează în plenul reunit, în cazul de faţă, fiind necesare 234 de voturi, 217 venind din partea USL, mai arată Realitatea.net. Votul majorităţii are loc, însă, după ce a fost primit avizul consultativ din partea Curţii Constituţionale. Propunerea de suspendare din funcţie se aduce la cunoştinţă Preşedintelui, care are dreptul de a da Parlamentului explicaţii, cu privire la faptele ce i se impută. Dacă presedintele ajunge să fie suspendat, în 30 de zile se organizează referendum pentru demitere, fiind necesare 50 + 1 voturi, din cei prezenţi la vot, pentru ca preşedintele să fie demis, mai scrie realitatea.net.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
hai pe dreac....
Vrajeala!!!!!pina acum ce-ati facut 2 ani si jumatate.....marsssssssssssssssssss jigodiii nici unul dintre voi nu e mai bun decat celalalt...interesul personal si atat..........
Postat 08 Septembrie 2014, 10:01 de io
Papitoiul liberalismului romanesc bate campii !!!
Cel mai slab prim-ministru al RO din istoria ultimilor 25 de ani habar n-are ce servicii uriase ii face lui Basescu cu aceasta propunere !!!
Postat 07 Septembrie 2014, 11:19 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON