URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2014, 08:56

A doua oară, cu noroc? Primăria licitează lucrările de modernizare a Pieţei Unirii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Reabilitarea şi modernizarea Pieței Unirii, lucrare cofinanţată din fonduri europene care trebuia finalizată în septembrie 2013, a fost scoasă în sfârşit la licitaţie de către municipalitate. Anunţul privind deschiderea  procedurii de achiziţie a fost postat joi în SEAP, la aproape un an de la anularea primei proceduri de achiziţie. Conform anunţului de intenţie, termenul de depunere al ofertelor expiră pe 6 iunie, iar garanţia de participare se ridică la 375.400 lei.

O investiţie de 23,3 milioane lei

Estimate la 23,2 milioane lei inclusiv TVA, lucrările de reabilitare şi modernizare, vor trebui finalizate în termen de un an. Desemnarea câştigătorului se va face în baza unui punctaj în care o pondere de 50% o va avea preţul cel mai mic, 40% durata garanţiei lucrărilor în porfir, piatră şi granit auriu, şi câte 5% la sută termenul de garanţie pentru mobilierul urban şi lucrările la reţelele electrice şi de canalizare. Termenul minim de garanţie acceptat de municipalitate este de 24 de luni.

Pentru a fi admise la licitaţie, companiile vor trebui să facă dovada unei cifre de afaceri de 30 milioane lei pe ultimii trei ani, şi să prezinte un contract de lucrări similare ca natură şi complexitate executate într-o piaţă, parc sau alt spaţiu public.

Piaţa Unirii va fi pietonală

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii vizează, printre altele, transformarea în zonă pietonală a spaţiului delimitat de străzile Primăriei şi Vasile Alecsandri, devierea traficului auto prin faţa Palatului Episcopal Greco-Catolic, pavarea cu porfir a întregii zone, lărgirea pietonalului cu circa 10.000 metri pătraţi şi mutarea staţiilor de tramvai faţă în faţă, în dreptul Podului Ferdinand cu vedere la Piaţa Unirii.

Proiectul mai implică modernizarea sistemului de iluminat prin montarea a 56 de stâlpi cu corpuri de iluminat economicoase de tip LED, înlocuirea a 39 de bănci, 22 coşuri de gunoi şi 2 rastele de biciclete, remodelarea spaţiilor verzi şi vegetaţiei, introducerea în canale tehnice a cablurilor care acoperă în prezent faţadele clădirilor din centru şi restaurarea elementelor artistice ale ansamblului arhitectural-sculptural proiectat de arhitectul Duiliu Marcu în 1926.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
vai,vai..
Asta mai lipsea!Made by Bolos@Bolovan..Ba cu CET-UL CE FACETI?Ba ,ajunge,gata scoafa-i moarta-n cotetz cu pulitica voastra proasta,proasta!!!!!
Postat 24 Mai 2014, 13:20 de gheorghe@sandor
ORIBIL
ORIBIL! Sluga lui BOLOJAN(sau invers), Marcel Ioan Bolos, promotorul proiectului, declarat INCOMPATIBIL de ANI, a sustinut un proiect INCOMPATIBIL cu arhitectura orasului! BOLOJAN l-a preluat, arhitecta orasului(care nu e arhitecta, e doar inginer constructor/ce bun inginer o fi daca de trei ani isi tot construieste propria casa!)l-a acceptat! HAI SA FACEM PRAF ORADEA!
Postat 24 Mai 2014, 11:21 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON