URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2015, 17:53

42.000 lei strânşi la Swimathon. Cauza susţinută de BIHOREANUL, pe locul 3 în top

Evenimentul Swimathon 2015, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, a strâns aproape 42.000 lei în donaţii pentru cele 15 proiecte umanitare, educaţionale şi culturale înscrise în cea de-a treia ediţie a maratonului de înot.

Pe 13 iunie, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", 244 de înotători au sărit în bazin pentru cauzele înscrise. De asemenea, evenimentul a adunat peste 830 de susţinători individuali (persoane care au donat), respectiv 16 companii care au sprijinit proiectele prin donaţii şi echipe de înotători.

Între sponsorii evenimentului s-a numărat şi BIHOREANUL, care a donat 1.000 de lei pentru "Amenajarea unui loc de joacă pentru preşcolari" la Liceul Greco-Catolic. De asemenea, BIHOREANUL a fost reprezentat şi în bazin, prin directorul Mircea Chirilă. Echipa Best, din care au mai făcut parte şi alţi şapte susţinători ai cauzei, inclusiv câţiva adolescenţi care fac înot de performanţă, a reuşit să parcurgă nu mai puţin de 60 de lungimi de bazin, terminând tura din care au făcut parte pe locul la doilea, după o altă echipă care a reuşit să adune 67 de lungimi.

În plus, la apelul BIHOREANULUI, alte trei companii din judeţ s-au decis să se alăture, cu generozitate, acestui proiect. Este vorba de firmele Dumexim, Prima Casa şi Constructorul Sălard, care donează fiecare câte 1.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru "grădinari" la Liceul Greco-Catolic. În total, proiectul a adunat 5.260 lei, fiind pe locul al treilea în topul sumelor strânse la Swimathon.

Cel mai popular proiect a fost cel propus de Fundaţia Mihai Neşu, care urmează să deschidă în Oradea un centru de recuperare medicală pentru copii cu afecţiuni neuromotorii. Cauza propusă de fostul fotbalist, care a şi fost prezent la eveniment, a adunat 7.615 lei. Pe locul al doilea în top s-a aflat proiectul "Terapie pentru Rareş", dedicat unui copil diganosticat cu tetrapareză mixtă şi epilepsie, care a strâns 5.378 lei.

În total, proiectele depuse au adunat 41.780 lei. Donatorii au susţinut şi organizarea evenimentului, donând 10.000 lei Fundaţiei Comunitare. Din această sumă, 1.000 lei au fost direcţionaţi cauzei pentru care au fost înotate cele mai multe lungimi de bazin ("S-a născut un copil... cu sindrom Down", echipa "Five" - 76 de lungimi de bazin în 40 de minute), iar alţi 1.000 lei pentru cauza care a adunat cei mai mulţi bani, adică cea a Fundaţiei Mihai Neşu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON