URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2015, 14:29

4.100 de ore în folosul aproapelui: Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii (FOTO)

4.100 de ore în folosul aproapelui: Caritas Eparhial şi-a premiat voluntarii (FOTO) Episcopul Virgil Bercea, alături de voluntarul anului 2014, Daniela Pâncotan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" a găzduit, joi seară, ediţia cu numărul nouă a Zilei Voluntarului Caritas. Evenimentul este dedicat de Asociaţia Caritas Eparhial celor care-şi rup din timpul lor pentru a ajuta orădenii necăjiţi.

Ca de obicei, Ziua Voluntarului a avut şi invitaţi speciali: episcopul greco-catolic Virgil Bercea, directorul executiv al Caritas Catolica, Kiss Károly (care l-a reprezentat pe episcopul romano-catolic Böcskei László), precum şi Arina Moş, directorul Administraţiei Social-Comunitare Oradea.

"Doresc să vă mulţumesc dumneavoastră, celor care mergeţi acolo şi dăruiţi celor nevoiaşi un pic din ceea ce sunteţi. Să fiţi binecuvântaţi pentru tot ceea ce faceţi", a spus episcopul greco-catolic Virgil Bercea în discursul său.

În cadrul unor ceremonii simple, voluntarii au primit diplome şi premii de recunoştinţă pentru fiecare serviciu al Asociaţiei Caritas Eparhial.

Premiul pentru pregătirea hranei, servirea hranei, spălarea veselei, curăţarea sălii de mese şi socializare cu beneficiarii la Cantina Socială, unde mănâncă 70 de nevoiaşi, s-a acordat Clarei Comşa. Premiul pentru ajutor acordat la învăţare şi efectuarea temelor, pentru activităţi de socializare, de joacă şi dezvoltare personală alături de copiii de la Centrul de Zi Gabriele l-a primit Daniela Pâncotan.

De asemenea, Cerasela Ciordaş a primit un premiu pentru munca depusă la duşurile sociale asigurate de Caritas Eparhial, pentru primirea beneficiarilor, distribuirea materialelor de igienă şi ajutor la curăţenie. Adina Popa a primit premiul "Vacanţă dedicată voluntarului" pentru acoperirea necesarului de resurse umane de la cantina socială pe perioada vacanţelor şi concediilor. Premiul "Prieteni pentru un zâmbet" l-a primit Georgeta Finna pentru participarea la programul cu voluntari clovni care vizitează copiii internaţi în spitale precum participă şi la diverse evenimente precum zile de naştere şi serbări.

Pentru implicarea în strângerea de alimente pentru familii aflate în dificultate în cadrul Colectei de Paşti a fost premiată Cornelia Vesea, pentru Colecta de Crăciun a fost premiată Andreea Munteanu, iar pentru realizarea unor obiecte artistice pentru vânzare, în scopul strângerii de fonduri pentru Caritas Eparhial, a fost premiată Alexandra Ionescu. De asemenea, pentru promptitudinea cu care au răspuns de-a lungul anului trecut solicitărilor din partea asociaţiei au fost premiaţi Suzana Vaida, Adriana Lupaş, Gabriela Bica, Liviu Constantin Demeter.

Voluntarul anului 2014 a fost ales în funcţie de timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor la care a participat, numărul orelor prestate şi calitatea serviciilor. Anul acesta, premiul a fost acordat Danielei Pâncotan, care a cumulat anul trecut 261 de ore în folosul aproapelui.

În anul 2014 din cei 435 voluntari aflaţi în baza de date a Caritas Eparhial, 169 au fost voluntari activi totalizând un număr de 4.165 ore prestate în serviciul comunităţii.

La fel ca în alţi ani, Ziua Voluntarului a avut şi mai multe momente artistice de cântece şi dansuri, inclusiv dansuri ţigăneşti, propuse de copiii Centrului de Zi Gabriele. Artiştii evenimentului au fost Lavinia Dragoş, Georgeta Rostaş, Roberto-Darius Rezmuveş, David Boca, Rebeca Covaci, Maria Cseke, Crista Stan, Olimpiu Man, Lidia Bogdan, Mihaela Simai şi Paula Mateş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON