URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2016, 19:26

15 elevi şi 2 profesori de la Institutul Le Rosey din Elveţia construiesc case, ajută orfanii şi câinii fără adăpost din zona Beiuşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

17 voluntari, dintre care 15 elevi şi 2 profesori de la una dintre cele mai prestrigioase şcoli europene, Institut Le Rosey, din Elveţia, au sosit duminică în Bihor, pentru a lucra la construirea unei case pentru o familie de tineri şi pentru a ajuta un orfelinat şi un adăpost de animale din Beiuş.

"Ei provin din toate colţurile lumii, inclusiv China, Peru, România sau Mexic şi au ales să vină în ţara noastră în cadrul programului lor şcolar denumit CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Şcoala oferă elevilor mai multe astfel de programe CAS din care aceştia îşi pot alege ceea ce li se potriveşte sau chiar ei pot să propună propriile activităţi pe care doresc să le facă. Scopul CAS este ca tinerii să înveţe din experienţe practice cum să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor", se arată într-un comunicat transmis de asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş, gazda voluntarilor.

Oaspeţii vor poposi în zonă până pe 27 octombrie şi au planuri mari pentru că vor să ajute cât mai mult. "Începând din 2002, aproape anual revenim în Beiuş, o comunitate de care ne-am îndrăgostit, şi dăm o mână de ajutor la construcţia de locuinţe pentru familii modeste. Este o experienţă foarte utilă şi frumoasă pentru aceşti tineri care au ocazia să înţeleagă valoarea voluntariatului şi a implicării în ajutorarea celor nevoiaşi. În acest an am extins participarea noastră în comunitate şi la propunerea unor elevi ne vom implica şi în alte proiecte comunitare", a precizat Mary Bassiouni, profesor coordonator al programului CAS.

Astfel, pe lângă faptul că vor ajuta la ridicarea acoperişului şi termoizolarea unei locuinţe construite de Habitat pentru o familie de tineri din Poienii de Jos, oaspeţii vor să ajute şi un orfelinat din Beiuş, dar şi un adăpost pentru animale abandonate. Concret, elevii au strâns bani pentru a le face cadouri copiilor şi vor petrece timp cu ei, pentru a le aduce "un zâmbet pe buze". Cât priveşte adăpostul pentru animale, voluntarii vor construi 10 cuşti pentru câinii de acolo şi vor asigura hrana şi medicamentele de care au nevoie patrupedele în perioada următoare.

"Adăpostul din Beiuş are mare nevoie de voluntari, adulţi sau copii, care să ne sprijine în activităţile curente ale adăpostului: hrănire, îngrijire, mici reparaţii etc. Ne dorim apoi să găsim cât mai mulţi oameni care să adopte temporar drăgălaşele patrupede până la găsirea unui stăpân definitiv sau a unei familii iubitoare de animale care să le ia acasă şi să le ofere un cămin permanent. Căţeii vă aşteaptă să îi mângâiaţi, să vă jucaţi sau să vă plimbaţi cu ei în lesă!", a declarat Codruţa Goina, preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Beiuş.

Aventura tinerilor în România a început duminică 23 octombrie cu o vizită la Peştera Urşilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON