URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2011, 08:35

Doctoriţa Petrişor şi doctorul Gălbineanu se "bat" pentru şefia Ambulanţei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actualul manager al Seviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. George Gălbineanu, şi fosta şefă a SAJ, dr. Daniela Petrişor, sunt singurii candidaţi pentru şefia instituţiei, potrivit siteului Ministerului Sănătăţii.

Concursul se desfăşoară în perioada 27 septembrie - 7 octombrie. Marţi, de la ora 12, la sediul Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management Sanitar şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, va avea loc testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care are caracter eliminatoriu, iar apoi, în perioada următoare, candidaţii îşi vor susţine în faţa proiectul de management şi vor participa la interviul de selecţie.

Concursul se desfăşoară la nivel naţional, iar în total, pentru serviciiile din toată ţara, s-au înscris 48 de candidaţi. Dintre bihoreni, Gălbineanu este considerat favoritul numărul unu pentru ocuparea funcţiei de şef al Ambulanţei Bihorene.

După cum se ştie, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al SAJ Bihor a stârnit numeroase controverse, încă din vară, după ce pe 20 iunie, şefa de atunci a serviciului, Daniela Petrişor, era demisă subit de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, pentru "management defectuos", în urma unor controale fulger ale DSP şi ale Ministerului Sănătăţii. Locul ei a fost luat de dr. George Gălbineanu, apropiat al PDL şi al şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.

Încă de atunci se zvonea că Gălbineanu era pus în funcţie nu doar pentru a se familiariza cu problemele de management ale SAJ Bihor, în vederea pregătirii acestui concurs pe post, cât mai ales pentru a-i face unele servicii şefului DSP. De altfel, la scurt timp după numire, managerul Gălbineanu o angaja, dubios, pe fiica şefului DSP la Ambulanţă, pe un post de care nu era nevoie.

În plus, în urmă cu două săptămâni BIHOREANUL a dovedit şi că acesta a facilitat măsluirea licitaţiei pentru noul sediu al SAJ Bihor în favoarea firmei Vestind Construct, deţinută de omul de afaceri Remus Căpăţână, prietenul şefului DSP, caietul de sarcini fiind întocmit chiar cu "ajutorul" directorului general al Vestind, Puiu Dorel Cazacu, prin firma de consultanţă pe care o deţine - Levions Consulting.

Licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care este aşteptat să se pronunţe, însă aproape un milion de euro, primiţi de la Ministerul Sănătăţii pentru renovarea sediului, riscă să fie pierduţi, dacă nu vor fi utilizaţi până la finele anului.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul "Amici pe bani publici"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
CELOR DE LA AMB
STRANGETI CU PUTERE MANA NOULUI MANAGER ,D LUI GHEORGHE CHIS ,FELICITATI O SI PE SACRIFICATA DANIELA PETRISOR
Postat 30 Septembrie 2011, 20:45 de ORADEANUL
ziarista mituit
d soara RALUCA AVRAM banii de care tot discuti nu au venit de la minister acum au venit pe vremea vechii conduceri dupa cum bine stii ,un mic detaliu dealtfel,cu toate si cu toate antamplator ai uitat sa mentionezi ,trist ca un ziarist sa se coboare la ceva ata de josnic cum ar fi minciuna pt a da bine an fata unui om ca si GHEORGHE CHIS care cu siguranta te plateste gras pt tot scandalul
Postat 30 Septembrie 2011, 14:43 de y
mituita
D SOARA RALUCA AVRAM stiti foarte bine ca mintiti fara scrupule ,sunteti o rusine pt ziarul d voastra si pt oradenii pe care ai dezinformati cu buna stiinta ,amicitia cu GHEORGHE CHIS se vede foarte clar ,de ce acum anainte de sustinerea examenului de manager ati anceput toate aceste mizerii neadevarate ,va spun eu ,pt a strica imaginea noului manager ,nu ati reusit decat sa ne deschideti ochii si mai mult cat de periculos este acest lider de sindicat cat de prefacut si mincinos,
Postat 30 Septembrie 2011, 14:27 de EU
uza
Raluca am impresia ca esti bine sustinuta financiar de domnul Chis sau va uneste fratia intru Domnul . Scrii lucruri ireale la comanda lui si nu imi amintesc de tine sa fi scris ceva la adresa vechii conduceri. Atunci probabil totul era in regula in ambulanta, nu erau mizerii....... Afla ca erau mizerii f. mari, iar daca te tii corecta si curata scrie despre aceste lucruri.
Postat 30 Septembrie 2011, 14:03 de incognito
jjjj
ce salar o sa aiba?
Postat 28 Septembrie 2011, 09:27 de j
continuare
de alta orientare religioasa ? SA NU UITAM UN LUCRU ambii care se bat sunt PEDELISTI !!! Sunt deacord cu tot ce ati scris, dar v-as ruga doar un pic mai obiectiva daca se poate !!!
Postat 27 Septembrie 2011, 20:30 de mihai balog
obiectivitate !!!
D-na Raluca Avram, un articol bun ! Problema mea este doar una singura OBIECTIVITATEA ! Ati scris mai multe articole pe tema ambulantei, dar in nici unul dintre ele nu ati "anchetat" jurnalistic si cealalta parte din scandal. Ambele parti sunt cu bube in cap, disputa este de fapt pentru putere, mai exact ca liderul de sindicat a pierdut puterea de influenta la conducere(amanta sau nu ,nu ne intereseaza), putere ajunsa la un director tot influentabil(si acesta tot de partea amoroasa, doar ca asta nu e insurat ci doar cele 3 fufe care il 'poseda sufleteste', mai exact 2 blonde una asistenta si una doctorita, si o a 3-a de la birouri) . Asadar, Obiectivitatea, de ce nu apare in articolele dvs nimic despre cealalta parte !? Oare din cauza ca dl Chis este prieten cu stiti dvs cine? Nu conteste calitatile dvs jurnalistice, dar sa fiti un jurnalist pana la capat !!! Descrieti si cealalta parte, daca doriti va pot indruma ce sa intrebati si pe cine? Ce ziceti de o discriminare bazata pe religie!? Verificati de exemplu cati penticostali(din aia care nu o recunosc pe MAMA lui ISUS, Fecioara Maria si nici crucea) s-au transferat la posturi caldute cand dl chis detinea semiputerea si cati erau?
Postat 27 Septembrie 2011, 20:24 de mihai balog
Asa... si?
@daniel. Nu o sa iti raspund pe acelasi ton, dar nu ma fa sa iti urez sa ai tu atatia bani cata spaga am luat, ca s-ar putea sa se si prinda. E cea mai "inteligenta" metoda de a deturna atentia de la adevaratul subiect, spunand ca ziaristii sunt spagari si prosti si curve etc. De altceva nici nu sunteti in stare, ca argumente nu aveti. Dar vitejilor, dovediti! De ce nu faceti plangeri penale si nu organizati flagrante? Cat despe Andra, draguta, in caz ca nu stii, cand au nelamuriri, ziaristii INTREABA, se consulta, se DOCUMENTEAZA, nu scriu numai de dragul de a scrie, ceea ce tu, clar ca nu prea stii cum se face. Ar trebui sa ma simt jenata pentru asta? Pardon? La fel ca ceilalti, sunteti viteji sa va ascundeti in anonimat. De fapt, chiar asta sunteti, niste anonimi, lipsiti si de caracter. Ca pe fata sunteti plini de lugu-lugu-lisme.
Postat 27 Septembrie 2011, 18:33 de Raluca Avram
Asazisa ziarista
Atata timp cat Raluca Avram particicpa la conferinte de presa si nu intelege nimic din ceea ce se discuta acolo si e nevoita sa resune pentru a intreba despre ce e vorba acolo defapt :)))) imi revine dreptul de a rade una buna si a-mi pune intrebarea cine scrie aceste articole, e cert ca nu Raluca. Norocul prostului ca te plateste redactia pentru asa ceva:)))
Postat 27 Septembrie 2011, 17:42 de Andra
ralu
ralu tata, daca ai lucra la un alt ziar as intelege, dar cand fitzuica voastra scrie numai pe bani, nu poti tu sa faci pe justitiara. mai bine ai spune cu cat v-a platit chis (liderul de sindicat de la amb). ca sunt bani de la pocaiti nu din banii lui. el se lauda ca nu il costa un articol mai mult de 500 de lei, si ca a platit pentru 10. deci eu avansez suma de 5.000 ron pentru serial. P.S. pentru neavizati Chis e soferul si amantul lui Petrisor
Postat 27 Septembrie 2011, 15:07 de danniel
sssssss
.....2 nulitati din pacate:(((((((((((((
Postat 27 Septembrie 2011, 14:34 de gogu.
hai jura-te
Ba dezaxati si psihopati sunteti voi, ca ati ajuns sa considerati orice deturnare de fonduri publice ca fiind normala. Pentru asta, da, am facut fixatie, pentru ca mie una nu mi se pare normal. Faceti-va afacerile in familie, nu pe bani publici! V-am dovedit si muriti de ciuda, pentru ca ati crezt ca ati lucrat "curat". Am dovedit cine a participat la elaborarea caietului de sarcini, n-ati avut contraargument!! Nu va convine, haideti fratilor in instanta, nu va ascundeti in spatele unor pseudonime pentru ca nu aveti curaj sa va asumati ceva public. Eu n-am nimic de ascuns. Asa ca va invit!
Postat 27 Septembrie 2011, 11:39 de Raluca Avram
Freaks
Daca aveti vreo proba impotriva Ralucai, a lui Chis sau Petrisor, sunteti liberi s-o prezentati in fata instantei. E penibil ca sariti cu 80 de comentarii prin articole. Nu rezolvati nimic.
Postat 27 Septembrie 2011, 11:27 de Oradeanul
Psihopata
Raluca dezaxata, ai reale probleme psihice ori cineva te plateste asa bine ca sa scrii despre Pircioaga... esti demna de disret total, mergi la doctor fatoooooooooooooo
Postat 27 Septembrie 2011, 10:07 de Alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON