URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2022, 14:26

Ţara Beiuşului, sub asediu: Poliţia, Jandarmeria, ITM, Garda Forestieră şi Garda de Mediu au verificat sute de persoane, maşini şi firme

Ţara Beiuşului, sub asediu: Poliţia, Jandarmeria, ITM, Garda Forestieră şi Garda de Mediu au verificat sute de persoane, maşini şi firme foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 100 de poliţişti rutieri, de ordine publică, investigații criminale şi de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dar şi jandarmi, respectiv specialiști de la Garda Forestieră Oradea, Garda de Mediu Oradea şi ITM Bihor au "periat", joi, Beiuşul şi împrejurimile: au fost verificate sute de persoane, firme şi depozite şi s-au aplicat amenzi de peste 300.000 lei. 

Acţiunea, având ca scop principal disciplinarea şoferilor, combaterea delictelor silvice şi a celor de mediu, s-a desfăşurat, joi, între orele 8.30 şi 16, conform unui comunicat transmis vineri de Poliția Bihor.

Echipajele au legitimat 339 de persoane, au verificat 291 de autovehicule, 23 de societăți comerciale, din care 5 pe linia depozitării materialului lemnos și 6 agenți de pază.

La un depozit de material lemnos din Pietroasa, de pildă, echipajele de control au găsit 6,21 metri cubi de lemn rotund, specia gorun, care nu erau menţionate în actele contabile. În schimb, în acte apăreau 19,36 metri cubi de lemn rotund, specia carpen care, în realitate, nu existau, fiind cel mai probabil vândut "la negru". Ca atare, patronul firmei s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, iar buştenii de gorun au fost confiscaţi, la fel ca banii încasaţi pe lemne vândute fără acte, în sumă de 7.370 de lei.

Tot cu amendă de 5.000 lei s-a ales şi o firmă din Ştei, prinsă că avea în depozit 8,9 metri cubi de lemn rotund, specia molid, care nu era prevăzută în documente. Buştenii, în valoare de 1.780 de lei, au fost confiscaţi.

În total, potrivit comunicatului, poliţiştii au confiscat 46 de metri cubi de material lemnos în valoare de aproape 19.590 de lei şi au aplicat 248 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 317.449 lei.

Dintre acestea, 3 au fost pentru contravenţii silvice, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, una pentru încălcarea normelor privind paza obiectivelor (amendă în valoare de 2.000 de lei), două pentru nereguli privind evidența gestiunii deșeurilor (amenzi de 15.000 de lei), alte 3 pentru depozitarea neconformă a deşeurilor (amenzi în valoare de 40.000 de lei) și 239 de sancțiuni pentru abateri de la Codul Rutier, cu amenzi în valoare de 245.449 de lei. 

De asemenea, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare, 17 permise de conducere, din care 10 pentru depășiri neregulamentare, iar 4 pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON