URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2018, 19:40

VIDEO cu puternic impact emoțional: Gap, Zara şi H&M renunţă la mohair, după ce PETA a publicat imagini revoltătoare făcute în crescătorii de capre de Angora

Mai mulţi mari producători de îmbrăcăminte, printre care Gap, Zara, H&M şi Topshop, au anunţat că au renunţat la furnizorii de mohair, după ce PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a publicat imagini tulburătoare realizate în 12 crescătorii de capre de Angora din Africa de Sud. Imaginile sunt cu un puternic impact emoţional.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, organizaţia care militează pentru apărarea drepturilor animalelor afirmă că filmul a fost "realizat de un martor", în lunile ianuarie şi februarie 2018, în 12 crescătorii din Africa de Sud, de unde provine peste jumătate din mohairul folosit la nivel mondial.

PETA a cerut deschiderea unei anchete în această ţară.

Imaginile sunt revoltătoare şi se poate vedea cum caprele de Angora, a căror lână este transformată în mohair, pentru pulovere, eşarfe, pături şamd, sunt târâte, trase violent de coarne şi picioare, ridicate de coadă şi aruncate la sol de cei care le tund. Filmuleţul cuprinde şi imagini sângeroase, de la sacrificarea – în mod barbar – a animalelor.

PETA a precizat că filmul, publicat inclusiv pe YouTube, a determinat "numeroşi producători din moda internaţională, printre care H&M, Gap Inc., Inditex şi Arcadia, să interzică achiziţionarea de mohair". Informaţia a fost confirmată de purtătorii de cuvânt ai companiilor, care au specificat că interdicţia se va aplica până în 2020.

Mediafax arată că suedezii de la H&M au precizat, de altfel, că folosesc o cantitate infimă (0,044% din fibrele utilizate) de mohair în produsele lor, iar spaniolii de la Inditex (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara home, Uterqüe) spun că au un număr limitat de astfel de produse. 

Producătorii au mai spus că ei caută soluţii pentru fibre alternative (H&M), deplâng practicile crude din domeniu (Inditex) şi că această chestiune a bunăstării animalelor trebuie luată foarte în serios (Gap).

Gap a spus că interdicţia vizează mărcile Athleta, Banana Republic, Gap şi Old Navy, în timp ce Arcadia s-a referit la Tophsop, Topman, Burton Menswear, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Outfit Kids, Wallis.

Recent, mai multe case de modă celebre, printre care Gucci şi Versace, au anunţat că renunţă şi la produsele din blană, mai scrie Mediafax.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON