URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2019, 14:02

Urmărirea penală mai aşteaptă. Comisia Juridică din Senat amână decizia legată de imunitatea lui Florian Bodog

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului nu au luat, în reuniunea de luni, o decizie privind cazul senatorului orădean Florian Bodog, pentru care procurorii cer aviz de urmărire penală pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual. 

Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei Juridice un raport intermediar privind solicitarea de urmărire penală a fostului ministru al Sănătății.

"Astăzi am avut şedinţa Comisiei Juridice pentru a transmite Biroului Permanent un raport intermediar în care să solicităm un termen pentru audierea domnului senator şi pentru studierea dosarului de către membrii comisiei, de către aparatorul domnului Bodog în prinicipu. Am solicitat un termen de 14 zile Biroului Permanent, în care să facem toată această procedură internă pentru a depune ulterior raportul final. Acest termen va curge de la momentul la care Biroul Permanent se va întruni, practic de la reluarea activităţii Biroului permanent vom avea 14 zile şi am stabilit, de asemenea, ca în prima şedinţă de după Biroul Permanent al Comisiei Juridice să fie invitat domnul Bodog pentru a-şi prezenta apărările", a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc, citat de ziare.com.

Potrivit lui Cazanciuc, senatorul bihorean se poate prezenta "oricând" pentru a studia dosarul trimis de procurori către Senat şi că şi alţi senatori pot studia acest dosar, doar în sala Comisiei Juridice.

După cum BIHOREANUL a mai scris, procurorii anticorupţie au transmis Senatului, în urmă cu două săptămâni, o cerere de încuviinţare a urmăririi penale pe numele lui Bodog, el fiind suspect de abuz în serviciu. Mai precis, el ar fi angajat la cabinetul de ministru o consilieră din Oradea, Olivia Baciu, care însă n-ar fi mers nici măcar o zi la serviciu. 

Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară". Astfel, consiliera a încasat pe nedrept salarii în cuantum de 77.985 de lei. 

Fostul ministru a respins însă acuzaţiile. Într-o primă intervenţie la Digi24, Bodog a explicat, cu bâlbe, că lucra cu respectiva consilieră pe probleme de biostatistică, "telefonic şi pe WhatsApp", femeia fiind angajată cu jumătate de normă. Întrebat de reporter cu ce îl ajuta respectiva consilieră efectiv şi ce trebuia să facă, Bodog a fost şi mai incoerent: "Îmi făcea partea de... partea de…. mă rog, să verifice partea de prezentări… discutam cu ea prezentările pe care le făceam eu, discutam, discutam despre… ăăăă… voiam să fac o platformă… de asta am şi făcut ordin de ministru, după care a căzut… era cu jumătate de normă, deci nu cu normă întreagă. Aşa a fost şi condiţia, că eu am vrut să o iau cu normă întreagă şi… aşa a fost şi condiţia, că nu poate să vină…".

Ulterior, Florian Bodog a susţinut că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

Citiţi şi articolul: "Cabinetul penal: Cine e consiliera personală pentru care Florian Bodog s-a ales cu dosar penal la DNA"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON