URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2013, 17:37

Taxă pe sărăcie: Începând de anul acesta, ţăranii vor plăti un impozit de 16% pe veniturile din agricultură

Taxă pe sărăcie: Începând de anul acesta, ţăranii vor plăti un impozit de 16% pe veniturile din agricultură LE DAU! Proprietară peste trei vaci şi o viţeluşă, Carolina Gavruş din Chişirid spune că va vinde două dintre vite pentru a scăpa de impozitare. "Şi aşa le ţin în pierdere. Pământ n-am, fânu-i scump, laptele nu-l ia nimeni... Dacă mai vine şi impozitarea, mai bine mă las de ele şi le dau!", spune femeia
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bace Ioane şi nană Savetă sunt buni de plată! Începând din acest an statul pune bir inclusiv pe bănuţii pe care îi fac cu palmele crăpate de coasă, hârleţ sau rânitul la vaci.

Hotărât să extindă baza de impozitare, Guvernul îşi cere partea din câştigurile ţăranilor care lucrează peste două hectare de porumb ori cartofi sau care ţin în bătătură mai mult de două vaci. Pentru că nu doar animalele, ci şi bugetul statului trebuie să se îngraşe...

Impozite "din burtă"

Talpa ţării e călcată din nou. Începând cu 1 februarie, ţăranii care lucrează mai mult de 0,2 hectare de sere, 0,5 hectare de vie, peste două hectare de cereale, cartofi, sfeclă de zahăr ori floarea soarelui vor plăti impozit. Noul Cod Fiscal taxează orice venit cu care agricultorii şi-ar putea rotunji pensiile şi pune la plată sătenii care deţin mai mult de două vaci, şase porci de îngrăşat, zece oi sau o sută de găini.

Birurile puse în cârca ţăranilor au fost stabilite "burtologic" de fiscalişti atât de pricepuţi la agricutură încât impozitează câştiguri ipotetice, ce nu ţin seama că recolta depinde de ploile de peste an sau de productivitatea atât de variată a pământului. Pentru că una e să fii ţăran de Şoimi, unde rodesc doar ciulini, şi alta fermier de Cauaceu, unde porumbul creşte de nu se vede tractorul!

Buni de plată!

Impozitul de 16% prevăzut de Codul Fiscal se plăteşte raportat la norma de venit stabilită de legiuitor pentru fiecare activitate în parte. Spre exemplu, pentru fiecare hectar cultivat cu cereale, deţinut peste cele două hectare "netaxate", ţăranul va datora un impozit de 67,35 lei, hectarul de floarea soarelui se va taxa cu 68,7 lei, iar cel de sfeclă de zahăr cu 104,5 lei. Cultura de cartofi bate însă toate recordurile. În acest caz, fiscaliştii au stabilit o normă de venit de 3.488 lei pentru fiecare hectar peste cele două netaxate, impozitul la hectar ridicându-se astfel la 523 lei pe an.

Ţăranul va plăti impozit inclusiv pe Joiana. "Dacă omul are două vaci, nu plăteşte nimic. Dacă mai cumpără una, plăteşte impozit doar pe cea de-a treia. La o normă de venit de 453 lei pe vacă, asta înseamnă 72 lei pe an", spune Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Bihor. Pentru a afla cât are de plătit într-un an de pe urma grajdului, ţăranul nu trebuie decât să înmulţească cu 72 lei numărul de vaci din bătătură pe care le ţine în plus peste cele două netaxabile.

Mai vedem...

Nană Floare poate lăsa, însă, deocamdată, calculele la o parte. Până la cele două termene de plată stabilite pentru 25 octombrie şi 15 decembrie se pot schimba multe. De exemplu, ar putea apărea normele de aplicare a Codului Fiscal, care în buna tradiţie românească să dea peste cap toate socotelile.

Normele vor trebui să lămurească, de pildă, dacă pe lângă cei 16% impozit pe profit ţăranii vor datora şi contribuţia de 5,5% pentru asigurările de sănătate. Pentru că atunci impozitul pe norma de venit ar sări la 21,5%. De asemenea, trebuie să stabilească dacă vor fi taxaţi şi taurii, nu doar vacile şi bivoliţele, dacă la "porcii de îngrăşat" se calculează şi cei pe care îi ţine omul să-i taie de Crăciun pentru consumul familiei, şi multe altele. Toate, neplăcute...

Munca în zadar

03 Carolina Gavrus.jpgŢăranii nu văd cu ochi buni impozitarea agriculturii. Carolina Gavruş (foto) din Chişirid ţine trei vaci, ca să mai facă un ban pe lângă pensia de agricultor de 350 lei. Banii vin însă mai mult din subvenţii decât din vânzarea de lapte. "În afară de viţei nu ai niciun câştig de pe urma lor, fiindcă laptele n-ai unde-l vinde". Femeia spune că lucrează în pierdere. "Plăteşti ciurdarul, plăteşti pământul de coasă, plăteşti transportul fânului, iarna dai banii pe abrac... Dacă tragi linie, munceşti şi nu rămâi cu nimic. Păi, atunci mai bine nu te mai chinui cu ele, că tot acolo eşti!", socoate ea.
De aceaşi părere e şi primarul de Avram Iancu, Liviu Matica. Proprietar a 30 de vaci şi 10 juninci, omul spune că iese mai mult în pagubă.

"Impozitul de 72 lei pe vacă n-ar fi mare dacă am avea venituri. Problema este că opt luni din an, când animalele nu ies la păşune, avem cheltuieli mari cu hrana, în vreme ce preţul laptelui e foarte mic. Procesatorii iau de la noi litrul cu 1 leu, îl storc de smântână şi-l revând apoi cu 2,5 lei. Noi cu munca, ei cu câştigul!". Matica este de părere că, odată cu introducerea impozitării, ţăranii vor scăpa de vaci sau le vor împărţi în familie, ca să rămână în acte doar cu cele două netaxate. La fel se va întâmpla şi cu pământurile...

Sărăcie pentru cei săraci

Singurii afectaţi de impozitarea agriculturii vor fi ţăranii de rând. "Cea mai afectată va fi băbuţa care îşi dă pensia pe seminţe, îngrăşământ, lucrări agricole, şi va avea acum de plătit şi impozit. Noi oricum plăteam impozit pe firmă", spune Peter Dorner, un fermier care lucrează 1.000 de hectare în zona Palota. Impozitarea veniturilor agricole va afecta fermierii doar indirect. "Mă aştept ca proprietarii de terenuri să ceară mărirea arendei, ca să-şi acopere impozitul, sau să le lase nelucrate", spune Dorner.

03 Dan Octavian.jpgImpozitarea veniturilor agricole îi va lovi cel mai rău pe agricultorii săraci. "Primul lovit va fi ţăranul de rând, care se chiuie să treacă de la agricultura de subzistenţă la mica agricultură generatoare de profit", explică Dan Octavian (foto), consultant în afaceri pentru mai multe ferme din România şi Ungaria. Iar profit vor face numai cei bogaţi...

La mila speculanţilor

Dan Octavian crede că pragul de impozitare a fost stabilit mult prea jos pentru ca micul agricultor să poată ieşi în câştig, aşa că va avea de ales între a împărţi terenurile copiilor şi a le vinde samsarilor. "În câţiva ani vor apărea marile exploataţii agricole ale multinaţionalelor, care şi-au luat terenuri în România pe bani de nimic. În 2001, hectarul se vindea cu 100 euro, iar în 2012 preţul a ajuns la 1.000 euro. Or, în UE un hectar costă între 20.000 şi 30.000 euro".

Având în vedere preţul redus al terenurilor, consultantul se aşteaptă ca, în contextul impozitării veniturilor agricole, acestea să devină atractive pentru intermediari dispuşi să le cumpere de la ţărani, să le adune în parcele compacte şi în final să le revândă multinaţionalelor. Vreme au destulă. Cum nu cultivă nimic pe acele parcele, nu vor avea nici de plătit impozite. Iar investiţia se va întoarce înzecit.

Pentru că în agricultura românească intermediarul se alege cu profitul, iar ţăranul cu munca. Conform proverbului că la omul sărac nici boii nu trag...


"Acum pierd cam 10.000 lei pe lună. De când e lumea vacile ieşeau la păşunat primăvara devreme şi rămâneau la grajd toamna târziu. De câţiva ani nu le mai pot ţine afară decât trei, maxim patru luni. La 1 iulie e totul uscat şi nu mai au unde paşte"

Liviu Matica


MAREA JECMĂNEALĂ
Pentru impozite, subvenţia înapoi!

03 Florian Pavel.jpgPentru a stimula încasarea impozitelor pe veniturile agricole, Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, a propus ca plata acestora să se facă la sfârşitul anului, după ce ţăranii îşi vând recolta sau încasează subvenţiile pe hectarul de teren sau pe cap de animal. Dacă va fi an prost şi ies în pierdere cu recolta, ţăranii vor renunţa la parte din subvenţia plătită de UE pentru a-şi plăti impozitele.

Varianta înfiinţării unor ghieşee de plată pe lângă Agenţiile de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din judeţe, propusă de Minister, e însă nerealistă. "La noi, la APIA, doar se depun cererile şi se verifică documentele. Plata subvenţiilor se face de la nivel central direct în contul fermierului", spune Florian Pavel (foto), şeful APIA Bihor.

Anul trecut, la nivelul judeţului s-au acordat subvenţii pentru o suprafaţă de 328.810 hectare, dintr-o suprafaţă agricolă totală de 499.000 hectare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
Jaf la saraci
Asa da ! Trebuie sa adune inclusiv de la saraci ca sa poata indestula furtul si jaful varanenilor ! Bravo varane ! Ne-o tragi la toti pe rand ... o sa ne suspenzi pe toti ! Acest ministru al agriculturii a fost strecurat in gasca de catre varan , sa nu uitati !!!
Postat 28 Februarie 2013, 18:56 de taurus
ce faceti ?
Cresterea bovinelor de lapte Aceast clas include: -cresterea si reproduccia bovinelor de lapte -productia de lapte brut, de la vaci si bivolite Cresterea altor bovine Aceast clas include: -cresterea si reproduccia altor bovine pentru carne -produccia de material seminal de bovine Cresterea cailor si a altor cabaline Aceast clas include: -cresterea si reproduccia cailor, mgarilor si catarilor Cresterea camilelor si a camelidelor Aceast clas include: -cresterea si reproductia camilelor (dromaderilor) si camelidelor Cresterea ovinelor si caprinelor Aceast clas include: -cresterea si reproduccia ovinelor si caprinelor -productia de lapte de oaie si capre neprelucrat -productia de lana brut (nesplata) Cresterea pasarilor Aceast clasa include: -cresterea si reproductia pasarilor domestice : -pui, curci, rate, gaste, bibilici, etc. -productia de ou din avicultura -activitati ale incubatoarelor de pasari
Postat 27 Februarie 2013, 11:09 de noooo pe
ce muiiiixxxxx ati luat de la pdl !
usl sa repare furaciunile PDL ului mergeti la Ghilea si l mugeti de taxe ca la el sunt banii , ce aveti brreee va creste urda in cap :))))? luati l pe BOC din Cluj ca in rest PDL moare :))).
Postat 26 Februarie 2013, 13:23 de asa va trebuie
huuuuuuu nu va uitam neam de javre !
huuu pdl isti imputiti ia sa raspundeti 7 ani de hotii si coruptie cat cuprinde unde sunt producatori romani in Bihor ? in mafia lui Blaga ?
Postat 26 Februarie 2013, 13:22 de unde sunt ?
hotii U.S.L.-isti
S-a traim cum am votat ,am votat U.S.L. ca s-a scapam de BOC ,se pare ca iar am gresit ,deja ,eu personal regret amarnic ca am votat cu U.S.L.-ul ,sper s-a ajung s-a votez impotriva lor la primul scrutin ,astia ne-au mintit pe fata ,unde sunt promisiunile din decembrie 2012 ,astias mai hotii ca si P.D.L.-ul ,numai gunoaie au promovat si incompetenti,penali in adevaratul sens al cuvantului ,cu dosare penale pe rol .BOC se pare ca este inger pe langa acestia ,eu regret deja .
Postat 26 Februarie 2013, 06:47 de taran simplu
prosti da' multi
Multumim Ponta, multumim USL, multumim prostilor care v-au votat. Din pacate o sa sufere toata lumea din cauza lacomiei si impotetentei USL
Postat 25 Februarie 2013, 22:19 de vasi
rusinee
auzi javra PDL ista suge ma ta si taica tu PENSIA DE BOALA sa va fuuuztt in aripa de parveniti sociali PDL ust cu toate legile voastre IMPUTUITE si votate. Toti tineri pleca afra cine o sa le tina matele de foame, tu fara loc de munca ? unde i lene nu i tocmeala ajutorul social sa vina !
Postat 25 Februarie 2013, 18:20 de rusine
@marssssssss
Esti tampit. TAMPIT !!!! asta esti si gata !!! Poate esti si tu unul din aia destepti care sug din taxe si impozite ! Nu?
Postat 25 Februarie 2013, 15:30 de scortosul
vsm
am platit MANAGER de PROIECT sa absoarba ce ? DOSARE PENALE :))) foarte bine tot asa inainte !
Postat 25 Februarie 2013, 13:13 de PDL s a straduit
vsm
ce ati facut cu bani, ati cumparat VOTURILE TARANILOR si i ati dus in PARLAMENT ca cei de la ORAS stiua cat valorati (PDL_ ) , ha, ha, ha, ha, ha, ha, ca sa vedeti de ce am ajuns in halul asta !! CU ANALFABETI nu faci ECONOMIE prospera , dai falimentul in orice familie :))) NE VINDEM dar degeaba ca sunt CREDULI in fata vietii :))>cum s a straduit PDL sa si bata joc de ROMANI, multumim vedem rezultatele, saracie cu bani !!! PRODUCTIVITATE !!!
Postat 25 Februarie 2013, 13:09 de PDL s a straduit
luati in opsss
cat produce BIHORUL PRODUCTIE proprie comparativ cu alte judete ? de ce intretinem evaziunea cand vrem produsele noastre romanesti, si urla ca ei nu platesc IMPOZIT atunci nu se dezvolta de ce am bagat fonduri nerambursabile in ei ? ce se intampla concret unde sunt banii ?Doar nu o sa facem , ferme, agricultura, viiticultura, pomicultura la ORAS ?
Postat 25 Februarie 2013, 13:04 de PDL ne a distrus
luati in opsss
cat produce BIHORUL PRODUCTIE proprie comparativ cu alte judete ? de ce intretinem evaziunea cand vrem produsele noastre romanesti, si urla ca ei nu platesc IMPOZIT atunci nu se dezvolta de ce am bagat fonduri nerambursabile in ei ? ce se intampla concret unde sunt banii ?Doar nu o sa facem , ferme, agricultura, viiticultura, pomicultura la ORAS ?
Postat 25 Februarie 2013, 13:03 de PDL ne a distrus
luati in opsss
PDL a distrus ROMANIA acum USL nu poat face nimic decat sa respecte obligatile PDL facute FMI :))) stati sa vedem cate fonduri nerambursabile RETURNAM si tarani nimic antreprenoriat dzvoltata ca sa aiba INTERMEDIARII PIATA ?????? ce faceti cu ROMANIA in final, ca m am saturat de IMPORTURI de E-uri ?
Postat 25 Februarie 2013, 13:01 de PDL ne a distrus
veniti cu solutii nu rageti precum magarii :)))
hai sa schimbam sistemul , cine va plati imprumutul dar pensile parintilor nostri ? bine ca v ati sfarmat cu o politica demna de PIRATI :))) ce ati rezolvat ajutandu i pe altii sa se IMBOGATEASCA ? cine plateste pensiile daca nu vreti sa munciti LEGAL ci doar sa FURATI ? CETATENIA inseamna obligatii numai ROMANIA are milionari in trei LUNI !!!NEMTII au milionari dupa trei GENERATII :))) vai de caoul vostru CARRRPE de sters pe jos! RROMI au cluburi de ECHITATIE si restul vand contrabanda cat cuprinde :)))
Postat 25 Februarie 2013, 12:58 de haideti
@ro
Cine sa se trezeasca, dobitocii aia, 70%, care i-au votat pe talharii astia uslamisti ?! Aia habar n-au cum ii cheama cu buletinul in mana ! Vorba Lapusneanului :,,prosti, da' multi,, !
Postat 25 Februarie 2013, 09:14 de pinonel
@ro
Cine sa se trezeasca, dobitocii aia, 70%, care i-au votat pe talharii astia uslamisti ?! Aia habar n-au cum ii cheama cu buletinul in mana ! Vorba Lapusneanului :,,prosti, da' multi,, !
Postat 25 Februarie 2013, 09:14 de pinonel
ro
BULGARII S-AU DESTEPTAT NOI CAT MAI DORMIM? DA TREZITIVA ODATA ROMANI CA NU MAI RAMNE NICI CHILOTII PE NOI
Postat 25 Februarie 2013, 07:52 de ro
iubesc ROMANIA pentru ca nu este AFRICA, drum bun sa aveti !
nu va place faceti si voi show ieftin ca RTV sa vina BECALI mai des sa va sponsorizeze faceti o plecaciune o cruce si gata puteti lenevi o viata intreaga :)))) cu gunoaie nu poti decat recicla pamantul, moartea va striga pe rand, amin, ori munciti ori in pamant pe termen scurt .MOARTEA sa i a pe cei slabi, nu mai nasteti copii bolnavi, amin, mergeti in AFRICA in pace cu D-zeu, amin !
Postat 24 Februarie 2013, 23:23 de moartea sa i ia pe c
ha ha ha
Ia-ţi votat, acum dansaţi cu ei!
Postat 24 Februarie 2013, 21:52 de duh
marea fraiereala usl
Din pacate aceste impozite ne lovesc pe toti nu numai pe cei care au votat usl-ul ...Ar fi trebuit , in absurd , sa li se aplice numai lor pt a vedea ce au votat.
Postat 24 Februarie 2013, 21:14 de titel
nebuni de legat
SCORTEA analfabetul hai sa FURAM toti ca sa te poti tu satisface bine dar cine face parnaie TU sau TOTI :)))) ! daca un prost se arunca in evaziune hai toti dupa el :))) are cap, n are cap nu conteaza toti suntem FARA CAP !! cand traiesti intre DISTRUSI ce naiba mai REPARI ?
Postat 24 Februarie 2013, 20:27 de marsssssss
analfabet sau neanalfabet , cine decide STATUL ROMAN ?
vai cum sa fie taranul reso[onsabil cand e mai usor sa corupa cand ajunge la oras :))) responsabil/iresponsabil cine decide asta GUVERNUL sau LEGEA ?
Postat 24 Februarie 2013, 20:25 de mergeti la vale
Mai puteti?
Vad aici postand o gramada de idioti USL-isti care lauda guvernarea pentru inventarea a inca 30 de taxe si impozite , pe langa cele 120 actuale !!!! Nu exista tara in care sa fie un asemenea nivel de impozitae ( si numar si nivel ) Cu TVA-ul de 24% ninelul de jaf din munca amarastenilor merge bine dincolo de 80% !!! Va place, va convine ???? Mai puteti ????? Bulgarii, grecii , spaniolii nu mai pot si ies in strada !!! Acum lipseste propaganda USL-ista de anul trecut Se vede clar ca romanii sunt cel mai usor de fraierit de care politrucii autohtoni !!! Cu un mic si o bere prostesc o tara intreaga !!!!! Sunt la guvernare si nu vorbesc decat de Basescu ca sa isi ascunda incompetenta . Basescu nu are nici o competenta si nu poate acum carmui guvernul! de ce nu fac ceva sa scoata tara din mizerie? Nu pot, nu vor caci din dezbinarea oamenilor fac cevor muschiilor cu taxele si impozitele furate din munca noastra !!!!
Postat 24 Februarie 2013, 20:17 de scortosul
cum sa nu ti imparti castigul ?
nu vreti sa platim IMPOZITE mari atunci ELIMINAM sisitemul BUGETAR, nimic mai smplu dar nu urli ca nu participi cu satigul tau la impartit si incalci LEGEA :))))) este PROSTIE pe fata.Nici o tara nu te accepta ca CETATEAN EUROPEAN :))) mai terminati si puneti UMERI la IMPOZITE.TAXELE nu sunt obligatotorii, impozitele da ORIUNDE.
Postat 24 Februarie 2013, 19:51 de noi impartim cu alti
cum sa nu ti imparti castigul ?
hai sa fim rationali fiecare isi asigura nivelul de trai in functie de sanatatea permisa, nu este NORMAL sa nu MUNCESTI si mai ales sa FURI, este NEDEMN sa traiesti asa, ORICE STAT iti impune un IMPOZIT pe castig in rest TAXE obligat impuse de PRIMARII, atentie IMPOZITUL se aplica la CASTIG sau VENIT dar taxele le palica LOCAL PRIMARIILE. TVA, ACCIZE sunt IMPOZITE chair daca le incadreaza la TAXE . TAXA PRESUPUNE o contraprestatie din partea STATULUI :))). DECI MUNCA te ajuta sa traiesti DEMN ca sa nu ajungi un GUNOI SOCIAL< cum sa nu ti imparti castigul ? avem probleme cu RROMI ca nu au MINTE, QQQQQQQQQQQQ dar cu ceilalti nu inteleg de ce prefera sa traiasca NEDEMN !!
Postat 24 Februarie 2013, 19:35 de noi impartim cu alti
La cererea oamenilor munciiiiiiiii !!!
Si "totul" la cererea oamenilor munciiiiiiiiii !!! Ca ei cei alesi de noi considera ca nu platim destul de mult pentru punga lor !!! Ei alesii nostrii care au promis ca nu vor mari taxele si impozitele, le ...... imultesc sa fie multe si amare !!!! Ce sa te astepti de la repetenti si plagiatori !?
Postat 24 Februarie 2013, 19:15 de scortosul
La cererea oamenilor munciii !!!
Si "totul" la cererea oamenilor munciii !!! Ca ei cei alesi de noi considera ca nu platim destul de mult pentru punga lor !!! Ei alesii nostrii care au promis ca nu vor mari taxele si impozitele, le ...... imultesc sa fie multe si amare !!!! Ce sa te astepti de la repetenti si plagiatori !?
Postat 24 Februarie 2013, 19:14 de scortosul
ce faci ?
de ce tineri nu se intorc la TARA ca stiu fosti tarani sa i corupa :))) la moarte , ok treaba lor dar LEGEA impune IMPOZITE atunci aplicati legea nu mai CERSITI . PUTREZITI daca mai CERSITI :)))
Postat 24 Februarie 2013, 19:07 de tactica si strategie
ce faci ?
cei din bransa militarilor isi permiteaui sa manace ca spartii, CORECT ? acum s au inmultit cu taranismul din structurile de STAT, corect? ei mai sugg si pensii si medicamente scumpe :))) FAMILIONUL distrus si fara munca
Postat 24 Februarie 2013, 19:05 de tactica si strategie
ce faci ?
hai sa te intreb ce faci tu cu GOSPSPODARIA cand vin strainii sa si recupereze datoriile ? Romania inca mai bate toba cu tezaurul la RUSI dar nu spune nimic de ce creante au de incasat din AFRICA< LIBIA si altii, habar aveti ce va steapta mariti va matele sa va putrezesca ORGANELE mai repede, astat stiti in rest MORTI si ANALFABETI !! mai bine de cei de la oras invatati sa fie CETATENI RESPONSABILI decat MORTI si sugative de la BUGET :)))) VSM
Postat 24 Februarie 2013, 19:03 de tactica si strategie
taranul roman a mai fost in pericol si nu a pierit
In acelasi timp o sa creasca pretul la utilajele agricole, la seminte si ingrasaminte, etc. iar taranul roman va deveni ceea ce a visat. Orasan fara obligatii si fara treaba, ca sa munceasca prostii.
Postat 24 Februarie 2013, 18:59 de Harpiu
codul fiscal e facut pentru fraieri
NU o sa iasa mare lucru pentru bugetul statului, ca taranii nostri au imaginatie. Citi majori sunt in gospodarie atitia proprietari vor fi, iar toata productia va fi pentru consum propriu. Asta inseamna impozit zero pe gospodarie taraneasca chiar cu mult peste medie, care se va diviza in mai multe astfel de unitati rurale. Doar primariile pot incasa mai mult, pentru ca vor fi mai multe proprietati taxabile.
Postat 24 Februarie 2013, 18:54 de Zoom
Iterminati va !
cat timp media instiga la neplata impozitelor si codul penal nu se aplica nu va mirati ca este haos in ROMANIA , daca presa nu cunoaste legea ce sa mai astepti de la cei ce fug de responsabilitate, faceti ceva in Oradea ca ne scufundam in MOCIRLA , terminativa cu taiatul ierbi la caini !
Postat 24 Februarie 2013, 18:51 de vsm
IMPOZITE
ce taxe se percep ca eu raman masca ? ce face statul ca sa ti perceapa taxa :)))))? pe orice castig se aplica un IMPOZIT care e problema ? cum unul plateste si unul nu plateste, analfavetii nu vor sa platesca NICIODATA dar pe cine INTERESEAZA ?
Postat 24 Februarie 2013, 18:45 de taxa vs impozit !
Schimb de mame
Oricum orăşenii vor casă şi gospodărie la ţară, obişnuiţi fiind cu plata impozitelor şi taxelor la nivel urban, pentru că s-a făcut destul gol după ce ţăranii s-au mutat în masă la oraş, mulţi devenind parlamentari care fac legi pentru urmaşii lor.
Postat 24 Februarie 2013, 18:44 de TAMTAM
IMPOZITE
ce jurnalism este asta ca nu stii diferenta intre impozit si taxa ? ce analgfabeti aveti in ziar ?
Postat 24 Februarie 2013, 18:43 de taxa vs impozit !
Nu mai întrebaţi consultanţii pentru că ăştia nu ştiu nici câte ţâţe are o vacă
Înainte de anii '90 era o vorbă pe la oraş, atunci când era vorba de sat ... că se va da funie de spânzurat pe gratis. Vecinii mei din dreapta sunt 5 cu totul (părinţii, bunica şi doi copii mai măricei), au 2 ha fix şi două vaci. Aşadar ei nu plătesc nimic. Vecinul din stânga, unde sunt cu totul 11 (cu plus, că trăiesc toţi bunicii şi mai sunt şi 3 copii de grădiniţă), are 3 ha şi 3 vaci. Ăsta va plăti chiar dacă sunt acolo încă 6 suflete mai mult. Aşadar bace Ioane să mai tragă un pic, iar pe Saveta o mai omorâm odată, pentru că şi-a dat votul când la PSD şi când la PNL, după cum i-a dictat interesul.
Postat 24 Februarie 2013, 18:38 de Carp III
IMPOZITE
ar trebui desfiintat garda financiara si Politia , iar avocatii si juristi sa preia harturile ca asa nu se mai poate, ori invatam ca fiecare cetatean sa respecte legea ori se termina si va preia straini , nu mai putem tolera incalcarea legii, fiecare cetatean este obligat sa platesca impozite exceptii copii, NU TAXE , IMPOZITE .
Postat 24 Februarie 2013, 18:32 de fara atata mocirla
ce ne facem de cap !!
imi place tarani sunt scutiti de taxa scolara barbatii si ironie nu mai vor sa fie TARANI, cum asa ? gata fiecare cum il taie capul, e mai rentabil la inchisoare !! ce facem ?
Postat 24 Februarie 2013, 18:24 de gata fiecare cum il
neam de derbedei si vagabonzi ce taiati iarba la caini !
dar daca avem imprumuturi cine credeti ca le va plati mortii ? nu va e rusine sunt copii care nu au ce manca din cauza ignorantei si iresponsabilitatii, ia sa vezi patriotism la cersit bere si mice, tarani puturosi !! fetele la curvit fara copii si baieti prin inchisoare, rusine ! sa se verifice toate subventile date de PDL pe fiecare cap de animal, sa se verifice pensile la sate sa vedem de unde banii de case , ia la controale ! Cu camera de filmat sa vedem saracia si hrana lor .O sa vedeti mizerie multa la cat de lenesi sunt.,,, si alcool mult, futaiiuri multe babilon
Postat 24 Februarie 2013, 18:12 de rusinee sa va fie !
excrocii
IMPOZITUL PE AER CAND AL PUNETI ,SI IMPOZIT PE GREUTATE TREBE PUS ,UNUI MAI GRAS PLATESTE MAI MULT ALTUI MAI SLAB DA MAI PUTIN ,PENTRU CA CALCA PAMANTU MAI TARE ,PLECATI ROMANI CAT MAI PUTETI DIN TARA ASTA SA RAMNA EI SI IMPOZITELE LOR.
Postat 24 Februarie 2013, 18:08 de TODORAN
agara din ROMANIA toti care nu platesc impozite !
hai marss afara din ROMANIA, gata cu toti nesimtiti ce se cred CETATENI dar defapt sunt cersetori pana la MOARTE, valea cu asemenea specimene ! Nu se mai poate asa !! cine credeti ca plateste imprumuturi, salarii bugetari, ajutaore sociale, etc ? MORTIIIII puneti umarul nu va bagati la cersit !!
Postat 24 Februarie 2013, 18:04 de valea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON