URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Floare nemuritoare

Funeraliile Floricăi Ungur, stinse săptămâna trecută în urma unui cancer, au adunat o mulţime impresionantă de admiratori care au ţinut s-o petreacă pe ultimul drum. BIHOREANUL vă prezintă povestea celei mai cunoscute dintre Floricile Bihorului, care şi-a dedicat viaţa cântecului, şcolii şi băiatului înfiat, şi care în ultimii ani a luptat cu necruţătoarea boală fără a se plânge nici măcar acestuia.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române
"Dacă Poliţia era firmă, ar fi dat faliment"

Fost ofiţer judiciar la DNA Oradea şi şef al Poliţiei Bihor, primul care n-a fost miliţian înainte de 1989, orădeanul Liviu Popa conduce Poliţia Română într-o perioadă în care, spune el, instituţia trebuie reformată din temelii. Pentru aceasta, vizează schimbarea Statutului Poliţistului, astfel încât agenţii şi ofiţerii să nu mai fie aduşi din afara sistemului, să se specializeze din şcoală, să nu mai fie transferaţi dintr-un serviciu în altul cum bate vântul, cei care încalcă legile să poată fi concediaţi mai uşor, iar şefii judeţeni să fie numiţi prin concurs, pe mandate de 4-5 ani, astfel încât să fie "inamovibili" la influenţele politice.

Primarul Bachus

Primarul comunei Olcea, Flore Bocşe, prins de Poliţia Rutieră băut la volanul maşinii de serviciu. Deşi oamenii legii l-au filmat conducând în stare de ebrietate Loganul instituţiei şi i-au făcut dosar penal pentru că a refuzat testarea alcoolemiei, Poliţia e totuşi bănuită că vrea să-l facă scăpat pe primarul PDL-ist.

Căldură cu măsură

A apărut un proiect de lege privind obligativitatea contorizării la nivel de apartament. Conducerea Electrocentrale Oradea susţine că măsurarea energiei termice consumate la nivel de apartament e imposibil de aplicat în termen de un an, deoarece implică investiţii uriaşe în modificarea ţevăriei din blocuri.

"Sportiva" de la Antenă

Crina Abrudan recunoaşte că nu a avut dintotdeauna prea multă încredere în sine, dar a căpătat-o pas cu pas. În 2005, când era prezentatoare a Antenei 1 Oradea, a acceptat să se mute la Bucureşti, întâi ca reporter, pentru ca apoi să ajungă prezentatoare în prime-time a ştirilor sportive.
Pentru că de o vreme nu a mai fost văzută la principala emisiune informativă a postului, au şi început să apară zvonuri cum că ar fi pe cale să-şi piardă jobul. Nimic mai neadevărat, spune Crina...

Capcane pentru roţi

Primăria pierde în şir procesele intentate pentru maşinile avariate în gurile de canal neridicate la cotă. Compania de Apă Oradea şi constructorii municipalităţii îşi pasează responsabilitatea pentru sutele de canale "surpate" din carosabil, care distrug maşinile şi pun în pericol viaţa trecătorilor.

Lacăt pe primării

Pentru că nu se fac angajări, funcţionarii din primării au ajuns să lucreze zi-lumină pe bani de nimic, blocajul afectând deja şi serviciile pe care ar trebui să le asigure. Din lipsă de personal, sălile de sport deja construite în Bihor sunt administrate de funcţionari buni la toate sau chiar ţinute închise. În aceeaşi situaţie sunt şi proiectele europene pe care autorităţile locale abia le mai pot gestiona.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON