URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul lui Bolojan, bătut la comandă!

Şeful Administraţiei Domeniului Public este victima unor atacuri şi ameninţări mafiote. Apropiat al primarului Ilie Bolojan, care l-a pus să facă ordine în haosul din pieţele orădene, unde domnea dictatura şpăgilor şi a reţelelor de interese, Liviu Andrica a fost lovit mişeleşte de atacatori necunoscuţi, care l-au aşteptat la ieşirea din blocul în care locuieşte, iar apoi s-a trezit cu uşa apartamentului stropită cu fecale.

Tun de Impact

Compania Impact, denunţată pentru un tun imobiliar de 22 milioane de euro în dauna oraşului. Primăria acuză firma că s-a înstăpânit pe 130 de hectare din terenul primit în folosinţă pentru ridicarea cartierului Europa şi că a umflat preţul caselor, încălcându-şi obligaţia de a le oferi orădenilor la un preţ de cel mult 335 euro pe metru pătrat.

Ţeapă de top... construct

Procurorii DNA au cerut arestarea fostului subprefect Nicu Odobasianu, pentru abuz şi înşelăciune. PSD-istul este acuzat că, pe când era primar de Beiuş, a facilitat încasarea ilegală a 2 milioane de lei de către administratorul unei firme de construcţii.

ORADEA NOASTRĂ:
Corso în beznă!

Făcut de mântuială, ca de altfel întreaga lucrare de modernizare a Corso-ului, iluminatul din pavajul de pe strada Republicii şi-a dat obştescul sfârşit. De câteva săptămâni, pe stradă mai ard doar cele câteva felinare şi reclamele comercianţilor, căci iluminatul din pavaj a cedat definitiv.
Primăria nici nu mai doreşte să repare sistemul, motivând că e prea costisitor şi orice cârpeală i se dovedeşte inutilă.

Atenţie, te filmăm!

Autorităţile vor inaugura săptămâna aceasta un sistem performant de monitorizare video a Oradiei. Conceput să ridice gradul de siguranţă al oraşului şi să uşureze munca poliţiştilor, sistemul a costat 300.000 lei, fiind deservit de 108 camere de supraveghere montate în zonele de risc.

Pământul la control!

Terenurile intravilane vor fi impozitate ca arabile doar cu adeverinţă de la Primărie. Consiliul Local va dezbate săptămâna aceasta un proiect de hotărâre privind verificarea situaţiei tuturor terenurilor agricole intravilane ale Oradiei.

Datorie pe veşnicie!

Cum a ajuns, pentru o maşină, o orădeancă la cheremul recuperatorilor şi executorilor. Pentru că în 2009 nu a achitat trei rate la firma de leasing de la care luase o maşină, femeia a fost pusă de recuperatori la plata unei sume duble, care în loc să scadă se face tot mai mare.

Mioriţă cu tăntălăi

Un bihorean jefuit se plânge că autorităţile nu-i trag la răspundere pe hoţi nici când le sunt daţi "pe tavă". Lăsat într-un an fără aproape 100 de oi şi alte bunuri de 10.000 de euro, bărbatul e supărat că, în loc să-i trimită în faţa judecătorilor, oamenii legii doar se acoperă cu hârtii şi îi scapă pe răufăcători, chiar şi atunci când aceştia îşi recunosc faptele.

Nuferi la mezat

Prefectura vrea să transfere de la Muzeu la Universitate custodia lacului cu nuferi din Băile 1 Mai. Pentru dezastrul ecologic care duce la extincţia rezervaţiei Pârâul Peţea, autorităţile i-au găsit vinovaţi nu pe hoţii de apă termală, ci pe custozii de la Muzeu, care riscă să piardă administrarea ariei naturale.

Venin a la Ifrim

Fostul decan al Facultăţii de Medicină, Mircea Ifrim, a scris o carte autobiografică în care îi spurcă voluptuos pe foştii rectori din clanul Maghiar. Memoriile lui Ifrim dezvăluie un Teodor Maghiar alcoolic cu o nevastă "incultă", cu doi fii, Adrian şi Doru, numiţi "Cimpanzeul" şi "Hiena" fiindcă ar fi afoni în medicină şi ar fi vrut să privatizeze facultatea.

Un "cowboy" romantic

Are un job stresant, de controlor de trafic aerian, care presupune multă responsabilitate, dar în timpul liber este un boem. Sau, cum spune în versurile sale, un "visător hoinar".
De peste un deceniu, de când sufletul i s-a lipit de muzica country, nu s-a mai despărţit de ritmurile acesteia, ba chiar şi-a pus pe ea, în versuri, propriile experienţe şi sentimentele. Iar pentru ca poveştile să ajungă şi la alţii, a lansat, de o săptămână, şi primul său album. Producţie proprie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Omul lui Bolojan sau Bolojan Omul
După cum arată şi primarul vostru, o mai duce un pic şi ... gata. Asta pentru că pe Bolojan l-au ajuns blestemele ... cu nevasta e în divorţ *** cu dosarul medical e în clenci cu cei de la arhiva spitalului, care nu pot răspunde cum de s-a xeroxat ditamai analizele pentru schizofrenie paranoidă, iar pe deasupra e treaba cu slăbitul exagerat de la medicamentele pe care le ia, ca să poată rezista să nu se vadă interiorul său găunos nici la apropiaţi.
Postat 02 Martie 2013, 21:14 de Carp III
PERSPECTIVA
ANDRICA ACESTA ESTE INCEPUTUL PENTRU TINE SI TOATA FAMILIA TA .VEI FI TERMINAT PT.TOT RAUL FACUT UNOR OAMENI CARE NU MERITAU .ESTI UN ANAGRAMAT TINUT DE PRIMAR.SA NU UITAM MINCIUNILE SPUSE DE PRIMAR CU TAXA MASINILOR DIN OBOR.NU SE TAXEAZA TOATE NICI ACUMA ,CUM AR TRAI SI ANDRICA FARA NIMIC.MINCIUNA GOGONATA.
Postat 26 Februarie 2013, 17:27 de INTELIGENT
proastele
de s-ar gasi cineva sa le aseze intr-un birou pe cele doua constipat de proaste vesa simona si nica daciana (dar rele mama...) si sa le oblige sa se suprte un an una pe alta , n-ar mai trebui bataie pe lume. (si bine inteles salariul pe masura muncii)
Postat 26 Februarie 2013, 16:26 de pilu
piata lui Bolojan
Da` in piata lui Bolojan , cand s-o face ordine ? Cum care piata a lui Bolojan ?! Aia mica din fata BCR si Finantelor -pe trotuar . ( mai mare rusinea in cel mai vestic oras - laptele , branza , etc , se vand in cenrtu, in fata unor institutii unde vine multa lume , direct pe trotuar )
Postat 26 Februarie 2013, 11:26 de cartita
hm...
pai daca e asa , atunci de maine ne facem permis port arma si ne impuscam reciproc sau....cum?daca esti barbat (balega nu *), atunci nu fugi ca un las, dai la rupere, si te lasi sa te vada , sa se stie de unde vine valul, da asa.... bai mitica pica-n dos si se ridica.... gunoaie ordinare , ati dat si ati fugit, mai rau ca tiganii...
Postat 26 Februarie 2013, 10:02 de shakira
ANDRICA
pacat ca nu a primit mai mult Andrica! A nenorocit pe toti angajatii lui ,a taiat de la ei tot ce a putut din salariu, iar la ,,lingaii de cur \'\' a dat salariu imens de mare!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa nu vorbim despre rude care sunt acolo!!! Sa fie blestemat familia ta ANDRICA,inca nici nepotii tai sa nu aiba noroc!!!!!!!!!!
Postat 25 Februarie 2013, 21:27 de ADP
ANDRICA
PUTIN AI PATIT ANDRICA !!! SA DE-A D-ZEU SA PATESTI SI MAI RAU. FELICITARII CEI CARE L-ATI,, MINGIIAT '' .PE VIITOR ACTIONATI SI MAI BINE.
Postat 25 Februarie 2013, 19:14 de VICTORIA
cetatean
daca nu se intra dur in acei derbedei din piete toata viata vom fi niste persoane fara identitate,oricine isi da seama de mizeria in care ne invartim fara ca sa ne manifestam in niciun fel.daca se ajunge la asfel de amenintari din partea unor NULITATI e grav...intrati domnilor din primarie cu armata ,jandarmi,mascati in ei...LEGEA TREBUIE RESPECTATA IN DEMOCRATIE ori e buna ori e rea... numai asa vom reusi sa fim cinstiti..
Postat 25 Februarie 2013, 18:45 de ioan
Tiganii si mafia !!
Ca sa se faca ordine in piete ele trebuiesc inchise pentru cateva zile si redeschise in conditii civilizate!!! Si acolo trebuie montate camere video sa fie prinsi traficantii de tigari si telefoane furate !!!! CAPI di TUTI CAPI in piete este politia de aceea nu se poate face ordine !!! si Politia si politaii trebuie schimbati si numai asa se poate desfiinta mafia tiganeasca si mafiota din piete!!! In oras piata trebuie sa fie numai de legume, zarzavaturi aduse de producatori si nu de boarfe vechi, marfa de contrabanda si marfa furata !!!
Postat 25 Februarie 2013, 15:39 de meme
tutu
ASTEPTAM CONTINUAREA SA STIE SI OAMENII LU BOLOJAN DE FRICA
Postat 25 Februarie 2013, 13:39 de mutu
Omul lui Bolojan, bătut la comandă
Este foarte grav faptul că infractorii în cauză nu au înţeles că omul făcea ordine în pieţe la comandă, nu pentru că are capul acoperit cu păr grizonat. Laşii ăştia trebuiau prima oară să "discute" cu primarul, dacă aveau revendicări, deţineau discernământ şi posedau ceva umor.
Postat 25 Februarie 2013, 12:46 de TAMTAM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON