URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2018, 17:35

Aventuri de vară: În vacanţa mare, copiii sunt poftiţi în tabere urbane şi la ieşiri în natură. Vezi câteva oportunităţi!

Aventuri de vară: În vacanţa mare, copiii sunt poftiţi în tabere urbane şi la ieşiri în natură. Vezi câteva oportunităţi! LA MUNTE! O firmă de profil va organiza pentru luna august două tabere de aventură în Şuncuiuş, unde copiii vor putea să se dea pe tiroliană, să exploreze peşteri, să facă tir cu arcul şi rafting pe Crişul Repede, iar seara, să încingă focuri de tabără
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă de obicei se lipesc prea uşor şi des de televizoare, calculatoare şi tablete, copiii sunt îndemnaţi ca în vacanţa mare să facă mişcare şi să înveţe lucruri noi.

În tabere urbane, copiii orădenilor vor putea participa vara aceasta la activităţi creative şi să înveţe jocuri sportive, dar şi să meargă în natură, ca să se joace de-a indienii şi să caute comori. Activităţile din oraş nu sunt exagerat de scumpe, dar taberele de aventură au preţuri piperate...

Şcoala fun

Orădenii care nu vor să-şi trimită copiii prea departe de casă, dar îşi doresc ca aceştia să se distreze şi să înveţe lucruri noi, îi pot înscrie în tabăra de vară organizată şi anul acesta de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai. În perioada 2-27 iulie, de luni până vineri, între orele 10 şi 12, copiii cu vârste între 7 şi 14 ani pot participa la cluburi de lectură şi la ateliere de creaţie, educaţie cetăţenească şi rutieră, jocuri creative şi recreative, astronomie şi cunoaşterea tradiţiilor populare. Înscrierile se fac la Bibliotecă, vestea bună fiind că participarea este gratuită.

La fel ca în alţi ani, părinţii pot să opteze şi pentru şcoli de vară. La Liceul Don Orione, o săptămână de activităţi prelungite până după amiaza costă 137 lei, locurile fiind, însă, deja ocupate de la începutul verii. Şi şcoala privată Agora a organizat o şcoală de vară pentru elevii din clasele I-VIII, instituind programul "Şlefuieşte diamantul", în care sunt incluse activităţi de team-building, jocuri în aer liber în campusul propriu şi la Hanul Pescarilor, teatru de improvizaţie, precum şi ore de engleză şi de germană, costul săptămânal fiind de 300 lei, sau 250 lei dacă participarea e pentru o lună.

Sport de vară  

Clubul Sportiv Gym le oferă copiilor o altfel de tabără, una urbană, în care accentul este pus pe mişcare. "Am vrut să oferim o alternativă, să nu stea copiii doar în faţa televizorului sau acasă, cu bunicii", spune Anca Wallmen, de la Clubul Gym.

În perioada 18 iunie - 7 septembrie, între orele 9 şi 12.30, copii cu vârste între 5 şi 10 ani pot participa la programul distractiv pregătit de profesoara de sport Andreea Mateaş, care include diverse jocuri sportive, precum ştafetă şi sărituri, desfăşurate în aer liber, în parcuri. În cazul în care vremea nu este prielnică, cei mici şi coordonatoarea lor se mută în sala Gym. O săptămână de antrenamente şi jocuri costă 100 lei, înscrierile putând fi făcute la numărul 0749.983.773.

Poftă de aventură

Pentru taberele în natură există opţiuni atractive, dar mai scumpe. Spre exemplu, aproape toată vara, începând din 15 iulie, firma Adventure Camps ţine tabere la Şuncuiuş, cu cazare la pensiunea Perla Albastră, între activităţi fiind incluse jocuri şi concursuri în limba engleză, drumeţii, vizitarea unor peşteri, via ferrata, tir cu arcul şi serate muzicale. Pentru 6 zile cu cazare şi masă incluse, părinţii plătesc 990 lei.

Şi Camps 4 U organizează tabere interesante. Între 9 şi 15 iulie, la Roşia de Beiuş se va ţine o tabără în care micuţii vor dormi în iurte (corturi folosite de nomazi), dar vor avea acces la băi şi duşuri. Participanţii vor escalada Cheile Cuţilor, vor şedea la foc de tabără şi vor face karaoke. Preţul pentru o asemenea vacanţă e destul de piperat: 1.049 lei. Mai apoi, în august, aceeaşi firmă va organiza două tabere de aventură în Şuncuiuş, cu rafting, tiroliană, speologie, escaladă şi alte activităţi dinamice, costul participării fiind de 1.100 lei pentru 7 zile.

Exploratorii din vale

Mai aproape de Oradea, la Betfia, în această lună centrul de dezvoltare personală Pro Cariere organizează împreună cu complexul Caii din Vale tabere tematice pentru cei mici. Prima, "Aventura indienilor din Valea Cailor", se va desfăşura în perioada 16-20 iulie, fiind dedicată copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani. Aceştia vor dormi în căsuţe dotate cu băi proprii, vor avea trei mese principale şi gustări, plus o sumedenie de ateliere. Timp de 5 zile, ei vor trăi într-un trib improvizat de indieni, vor învăţa despre ritualurile acestora şi despre semnalele de fum, vor îngriji animale, vor trage cu arcul şi se vor plimba pe căluţi, înscrierile având termen limită data de 10 iulie, la un preţ de 980 lei.

Următoarea tabără la Caii din Vale se va numi "Căutătorii de comori" şi se va desfăşura în perioada 23-27 iulie, tot pentru copii cu vârste între 8 şi 12 ani. În ofertă au fost incluse probe zilnice de căutare a unor "comori", ateliere de îndemânare, călărie, drumeţii şi cântece la foc de tabără, preţul fiind tot de 980 lei, iar înscrierile putând fi făcute până pe 16 iulie. Pentru taberele din Betfia se poate suna la numerele 0771.678.575 şi 0756.759.088. Ofertele sunt tentante, doar să existe şi buget pentru ele...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON