URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Octombrie 2019, 15:30

Pasaj subteran pe Centura Oradiei: Soluţia de trafic care să "lege" oraşul de viitoarea autostradă (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va realiza un pasaj subteran pentru a "lega" drumul care va veni dinspre autostradă cu intrarea în oraş. Pasajul va porni din strada Meşteşugarilor, va subtraversa strada Densuşianu şi calea ferată Oradea - Arad, fiind legat totodată şi cu drumul nou spre Sântandrei.

"Am definitivat soluţia de trafic care ar urma să lege oraşul Oradea de viitoarea autostradă, deci care va face legătura dintre autostrada Transilvania şi Oradea şi, de asemenea, către Sântandrei", a anunţat edilul.

Iniţial s-au discutat trei variante pentru intrarea maşinilor care coboară de pe autostradă în Oradea, însă cea a pasajului subteran a fost considerată optimă. 

"Am optat pentru realizarea unui pasaj subteran de pe strada Meşteşugarilor pe sub şoseaua de centură, deci pe sub Densuşianu, pe sub linia de cale ferată Oradea - Arad, ieşind înspre Sântandrei şi legându-se cu drumul nou de legătură care a fost realizat acolo. Când vii, de exemplu, de pe autostradă şi intri în Oradea, vei avea o coborâre suplimentară în zona respectivă şi să poţi intra în zona Ioşia, Calea Aradului, Decebal, Tudor Vladimirescu în 5 minute", a precizat Bolojan. 

Pasajul subteran va avea o înălţime de 5 metri şi lăţime de 10 metri, din care carosabilul va avea 7,8 metri, iar cele două trotuare câte 1,1 metri. 

Edilul a mai arătat că Primăria a încredinţat proiectarea pasajului unei companii din Cluj Napoca. Tot el a precizat că avizarea proiectului din partea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi a CFR va mai dura, dar "sper că cel mai târziu la 1 martie 2020 să aprobăm acest proiect". 

"Ar urma ca cel târziu în 2021 să înceapă lucrările, în aşa fel încât în paralel cu lucrările care se derulează pe tronsonul Oradea - autostradă să facem şi această lucrare", a spus Bolojan. 

Drumul de legătură Oradea - Autostrada Transilvania, care porneşte din centura oraşului, are aproape 19 kilometri şi va fi realizat de CNAIR, valoarea estimată a investiţiei fiind de 719,5 milioane lei cu TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Adrian_Preda
Am fost în sud , am fost în est Romania. Cu toată stima refuz compania când mă trimite acolo.
Postat 29 Octombrie 2019, 23:32 de Sandu1206
Bravo Bolo, om gospodar...
Mai sare si Bolo calul din când în când, sa nu uitam ca e normal sa si greșești când muncești...referitor la cei care comentează si l fac corupt si in toate felurile pe acest primar le spun ca orice om are un preț!!! Cei care tot defaimati și comentați aiurea ,oare voi ce preț aveți? Sau sunteți sfinți fără de greșeli? Nu d alta dar o sa va propun pt canonizare daca sunteți perfecți!!! Ala sa de a cu piatra primul care e fără de greșeală!!! Bolojan e om in primul rând...Nu i poate mulțumi pe toți, dar este cert ca si mănâncă nervii făcând cv pt Oradea, pt noi cei care locuim in acest oras si care de multe ori nu l meritam! V as vedea pe cei nemultumiti sa stati prin zona de sud a tarii ...
Postat 29 Octombrie 2019, 21:29 de Adrian_Preda
Vezi ce inseamna sa te descalti cind cobori la subsol
Folositi echipamentul de protectie din dotare(care DOTARE? aceasta-i intrebarea).La subsol mai gasesti si sobolani,modificati genetic,mutanti...ca nici deratizarea nu se baga.Se hranesc cu dejectii si cel mai neproductiv este sa intri in polemici.Ei e perfecti,precum arhanghelul.Sunt din acelasi areal geografic, deci isi impart si gene comune.Scopul lor este Caderea Orazii ,sub labele lor de conquistadori.Razboiul de suprafata e aproape cistigat,luptele s-au mutat UNDERGROUND.E pamintul fagaduit,no man's land...
Postat 29 Octombrie 2019, 12:13 de excalibur
@sandu
Ai zis bine: farmecul democratiei este ca putem avea pareri diferite in aceeasi problema. Pun si eu o intrebare la care nu trebuie sa-mi raspunzi: de ce-i faci prosti si fraieri pe cei care au pareri diferite de ale tale? Unele pareri stau in picioare. Parol!
Postat 29 Octombrie 2019, 06:19 de Kid
Sandu1206
Farmecu democrației îi să nu avem aceași opinie, s-a dus vremea după care tânjești când gândeam la fel.
Postat 29 Octombrie 2019, 05:15 de User anonimizat
Revin...
Tot in mandatul lui, asta, ultimul, a aparut un postac, sandu nu-stiu-cum, cel mai mare.... completati voi!
Postat 29 Octombrie 2019, 05:09 de pinonel
Vrednic este!
La cat suntem de prosti, ni-l meritam pe birtinez! Nu e un fitecine, in mandatele lui s-au atins recorduri greu de egalat. Cele mai mari amenzi primite de municipalitate (via cet/electrocentrale), 33+78 milioane euro, aici cred ca n-avem egal nu in Romania, nici in UE! Cea mai mare datorie publica din istoria Oradiei (Gustica, zi-o, frate, pe a dreapta! Sau nu stii nici tu citi asa un ordin de marime?!). Cel mai mare pret din tara pt. Gca, asta dupa ,,modernizare", aia cu motorul ce avion, gingas de-l blocheaza si puful de papadie!!!
Postat 29 Octombrie 2019, 05:07 de pinonel
No așa ceva
PLATONA, EXCALIBUR, CrisDumalau, two, WinDoss , ați greșit orașul. PLATONA de 10 ani ne tot zici de poliție, parchet ( laminat ) etc. Nu vezi că nu te băga nici dracu-n seamă, la fel ca pe tovarășul tau SARCA.
Postat 29 Octombrie 2019, 01:10 de Sandu1206
UN DIRECTOR VORBESTE “Daca lumea ar sti cum se cheltuiesc banii, ne-ar impusca ca pe caini”Alin Mihăiță Goga un fost director la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere,vorbeste de impartirea banilor........
"..Problema e ca primarul cere spaga prea mare....ii spune constructorului sa-i dea 30%,..." Alin Mihăiță Goga un fost director la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere vorbeste despre mafia si interesul construirii arterelor rutiere in Romania.....sau poate si la Oradea ? "..Primarul cere spaga prea mare....ii spune constructorului sa-i dea 30%,...lucrurile sunt demonstrabile ... uitati-va pe bilanturile Parchetului General....este efectul unei complicitati intre Politie,Parchet, si CNAIR... fiecare incearca sa se protejeze si sa nu deranjezete foarte mult... este urmatoarea politica : cum impartim intre noi,1.5 miliarde euro...sunt foarte multi oameni politici, economici, oameni de afaceri,sunt parte.."(https:// www.youtube. com/ watch?v=R-aPplNiKvg,).
Postat 28 Octombrie 2019, 23:55 de platona
Clar.
Genilă aplicarea democrației, eu conduc eu decid alte opinii nu contează, asemeni dictatorilor sau împăraților ce-au transformat radical fața capitalelor lor. Ce ghinion pe el că a pus mâna pe un oraș denaturat de provincie.
Postat 28 Octombrie 2019, 20:20 de User anonimizat
Felicitari Primarului ilie Bolojan !
Iată, în sfârșit, un primar care tace si face. Cine nu recunoaste că este un om de actiune si un gospodar desăvârsit este sau invidios, sau tâmpit, sau amandouă la un loc. E ca vorba ceea din poveste, "ori îi prost, ori nu gândește". Cât a făcut Bolojan in trei mandate, n-au făcut toti predecesorii săi in trei decenii ! Nu mi-e drag primarul Bolojan, eu nu l-am votat, dar meritele trebuie recunoscute celui care le are. Nu l-am votat, dar de-acum îl voi vota mereu ! Nu pot să-nțeleg de unde atâta ură pentru postacii (am zis bine, postacii sau prostacii ?) care scriseră o țâr' mai devreme. Aveți ce-aveti cu omu', dar cu faptele lui bune ce-aveti mai pricepuților ?
Postat 28 Octombrie 2019, 20:09 de User anonimizat
Primăria a încredinţat proiectarea pasajului unei companii din Cluj Napoca...
Aaa...am uitat cum ii spune.Sa fie planwerk?Nu conteaza...daca-i din cluj e ok.Problema e ca se pornesc atitea lucrari incit viitorul primar nu va avea nici o sansa.Se va darima orasul pe el...Mai ales ca guvernul psd ne-a taiat complet ratia.
Postat 28 Octombrie 2019, 19:09 de excalibur
Urbanismul unui oras mare nu se face nicaieri cu un profesoras de aritmetica.
Solutia e gresita din start. Nicaieri in lume nu ai sa vezi ca o autostrada se leaga de un oras direct la o stradă relativ ingusta, unde abia daca incap doua autobuse unul pe langa altul la un moment dat. Minim doua benzi pe sens va fi nevoie ca sa se lege de centru si de oras si alte variante sunt destule, cel putin trei dinspre nord-vest. Si mai lasati proiectarea clujenilor pentru oradeni, ca au sarcina sa faca din Oradea o destinatie neatractiva.
Postat 28 Octombrie 2019, 18:10 de WinDoss
Felicitări Bolojan
Lasă FRAIERII să vorbească ::::)))
Postat 28 Octombrie 2019, 17:52 de Sandu1206
Săriți, aplaudaci ai diliului și pupați fundul celui mai corupt primar pe care l-a avut Oradea în toată istoria sa contemporană !?!
În loc să investească în prelungirea unei bretele de fix 250 m, care să facă legătura traseului autostrăzii cu intrarea E60 în Oradea și cu breșa de conectare a acestuia la cele patru benzi de centură din capătul spre Rogerius (la conexiunea cu podul proiectat al viitorului drum expres, început deja, de pe traseul Satu-Mare via Oradea către Arad și A1 ... marele cârmaci, cu tembelii lui de proiectanți, vor să sape 250 m pe sub calea ferată, astfel ca intrarea dinspre A3 să se "verse" direct în str. Cazaban și giratoriul Densușianu al centurii !?! Adică, în loc să atingă două obiective (conexiunea la A3 și la DE spre A1) cu cel mult 2 mlioane Euro investiție ... vrea să facă la dublu preț o lucrare nefolositoare orădenilor decât pe jumătate !?! Și atunci e firesc să te întrebi unde-i "schepsisul" ... ?!? Ei bine, trebuie urmărit "traseul" banilor și "bătălia" ... pentru poziția fostei piețe Ioșia, care să asigure viitorului mall Mega Image, acces imediat la cel mai circulat nod rutier al orașului, în viitorul apropiat de cel mult 5 ani !?! Iar dacă îl întrebați pe orădeanul devenit bucureștean de mai bine de trei decenii, care stă în spatele multor tranzacții imobiliare ale grupului belgian Mega Image ... nu va ezita să dezvăluie că "prețul" parandărătului pentru afacerea "Oradea" este de peste 3.000.000 Euro, adică 10% din investiția totală pe partea comercială, din care se recuperează integral "șpagăguiala" prin facilitățile poziției geografice oferite aici !?! Ar trebui să revină "protocoalele" ... că altfel pleacă edilul șef bogat, după ce intrase dator vândut în primărie și sărac de scârțâia canapeaua sub el, iar orădenii rămân cu obligațiile !?!
Postat 28 Octombrie 2019, 17:29 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON