URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2019, 10:10

Dezvoltarea creativităţii copiilor, discutată pe larg la Conferinţa NextGen, pe 25 mai, la DoubleTree by Hilton Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Creativitatea este o activitate fundamentală în procesul de învăţare şi dezvoltare al copiilor. Este cea care le oferă copiilor o mulţime de posibilităţi de dezvoltare personală. Îi învaţă să facă asocieri şi să socializeze. Le dezvoltă empatia, îi învaţă să caute singuri soluţii, să îşi folosească imaginaţia şi să îşi dezvolte gândirea critică.

Pentru a înţelege mai bine importanţa acestui subiect, cei de la International School of Oradea organizează pe 25 mai 2019, începând cu ora 09:00, Conferinţa NextGen, având ca partener educaţional Palatul Copiilor din Oradea.

Tematicile abordate în cadrul acestei conferinţe sunt:

Cum readucem magia poveştilor în viaţa copiilor nativi digitali?

Creativitatea copiilor – cum îngrijim şi păstrăm acest dar înnăscut?

Cum îi pregătim pe copiii de azi pentru ziua de mâine?

Using questions to support your child - Folosirea întrebărilor pentru a-ţi sprijini copilul

Lacrimile şi emoţiile grele ale copiilor – cum le primim şi le gestionăm cu empatie?

Creativity in Action – How We Walk the Talk? - Creativitatea in actiune

Creativity: can it be learned – or lost?- Creativitatea: poate fi învăţată- sau pierdută?

Nume sonore în domeniul educaţiei atât la nivel local, naţional, cat şi internaţional ii aşteaptă pe cei interesaţi, fie ca sunt părinti, bunici, cadre didactice sau pur şi simplu interesaţi de dezvoltarea personala, pentru a aborda şi a discuta pe larg tematica vastă reprezentată de creativitatea copiilor.

Otilia Mantelers este psiholog, specialist în joc terapeutic şi leader Hand in Hand Parenting în România. Susţine conferinţe şi cursuri pentru părinţi de peste 7 ani, fiind unul din promotorii educaţiei copiilor bazate pe ataşamentul solid între părinte şi copil.

Mirela Tanc este membru al Global Advisory Board Foremost Foundation, câştigătoare a competiţiei globale First Runner Up Pattern Recognition-E2 Singapore 2018. Pentru inovaţiile aduse educaţiei la nivel internaţional a fost declarată: Winner the Global e-innovation Award 2017. A fost selectată ca Microsoft Innovative Educator Expert , Skype Master Teacher şi MICROSOFT Trainer. Este membru al Harvard Learning Community.

Ana Nicolescu este co-fondator al agenţiei Parenting PR, unde dezvoltă împreună cu o echipă uimitoare, concepte, idei şi evenimente pentru clienţii care au un obiectiv clar – Familia. În ultimii 6 ani, ea scrie şi pe propriul blog, Mămica Urbană. Intenţiile şi misiunea ei este de a le oferi părinţilor momente de a se conecta cu o comunitate care respectă aceleaşi valori şi principii.

Catherine Meyrick este profesoară în învăţământul primar de peste 30 de ani. Până în 2011, a lucrat în şcoli din Marea Britanie. În 2011, ea a decis să lucreze la nivel internaţional. A mers la Moscova, unde a lucrat timp de trei ani, iar ultimii patru ani şii-a petrecut predând în România. Declara faptul că: „Îi încurajez pe elevii mei să fie cei mai buni elevi şi să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor, în clasă şi la şcoală. Este întotdeauna o bucurie să vedem că tinerii cresc şi se dezvoltă cu încredere şi independenţă in gândire. Să nu uităm că copiii de astăzi sunt conducătorii de mâine”.

Sinan Kosak este director al International School of Bucharest. Are peste 20 de ani experienţă în învăţământ şi de 6 ani se află în echipa de conducere a şcolii. Înainte de a fi director, domnul Koşak a fost profesor de fizica şi coordonator de ştiinţe la şcolile Lumina.

Gillian Greenwood este guvernator academic şi consultant independent în educaţie. Şi-a început cariera de profesor în învăţământul primar în Londra, ulterior fiind director de scoală în şcoli internaţionale britanice din Marea Britanie, Havana, Tokyo, Jakarta, Qatar, Zambia, Spania, Egipt şi România.

Taxa de participare:

Conferinţă:

Preţ bilet – 115 Ron/ persoana

Preţ Bilet Pachet Family – 205 RON / (soţ-soţie; părinte- bunic; etc)

Conferinţă + Workshop

Preţ bilet – 235 Ron/persoana

Preţ bilet Pachet Family – 425 RON / (soţ-soţie; parinte-bunic; etc)

Detaliile despre programul conferinţei şi înscrieri le găsiţi aici. Cei care doresc să se înscrie în urma citirii acestui articol, pot folosi cuponul de reducere alăturat nextgen2019, care le oferă doritorilor 20% reducere din preţul iniţial.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze organizatorii telefonic la numărul: 0359.178757 sau la adresa de email:nextgen@isor.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON