URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2018, 14:10

Victorie a românului cu plăcuțele anti-PSD: Poliția propune clasarea dosarului penal și spune că a interpretat eronat legislația internațională

Victorie a românului cu plăcuțele anti-PSD: Poliția propune clasarea dosarului penal și spune că a interpretat eronat legislația internațională sursa foto: www.g4media.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat vineri, printr-un comunicat oficial, că va propune procurorilor să claseze dosarul penal deschis pe numele cetăţeanului român şi suedez Răzvan Ştefănescu, proprietarul unui Audi care a circulat timp de două săptămâni prin ţară cu plăcuțe personalizate anti-PSD.

De asemenea, Poliţia arată că a interpretat greşit Convenţia de la Viena, cum că ar fi interzise plăcuţele de înmatriculare având pe ele doar litere, nu şi cifre, şi anunţă că a declanşat verificări asupra Direcţiei Rutiere, precizând totodată că a trimis în Suedia plăcuţele personalizate, spre a fi retrase de Agenţia de Transport de la Stockholm, iar şoferul va putea circula în continuare cu numerele permanente, fără mesajul anti-PSD.

Pe de altă parte, însă, conducerea Poliţiei Române nu a specificat dacă va decide o demitere sau dacă a înregistrat o demisie din partea poliţiştilor care au propus deschiderea dosarului penal împotriva lui Răzvan Ştefănescu.

Comunicatul IGPR:

Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei.

Nu există nicio probă

Avocatul lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti-PSD, a precizat, pentru Mediafax, că nicio probă din dosarul penal deschis pe numele clientului său nu arată vreo culpă a acestuia.

”Pentru că la dosar am depus acte pentru celeritate sperăm să avem în cel mai scurt timp (o soluție, n.r.) în această cauză. Niciuna din probe nu indică, nu există nicio culpă a clientului. Așteptăm clarificări de la partea suedeză cu privire la decizia de retragere a plăcuțelor de înmatriculare”, a declarat avocatul lui Răzvan Ștefănescu, Ioana Mateș.

Suedezii au anulat numărul

Agenţia suedeză a Transporturilor a decis anularea, începând din 1 august, a numărului de înmatriculare personalizat al vehiculului depistat în România care conţinea un mesaj obscen la adresa Partidului Social-Democrat (PSD), se arată într-un răspuns transmis agenţiei Mediafax.

"Agenţia suedeză a Transporturilor aprobă numere de înmatriculare personalizate pentru utilizarea pe teritoriul Suediei. Numerele de înmatriculare personalizate sunt permise şi în străinătate, cu condiţia să nu intre în contradicţie cu legislaţia locală. În momentul aprobării numerelor de înmatriculare personalizate, luăm în considerare diverse criterii. Unul dintre criterii este să analizăm combinaţia de litere sau cifre şi dacă acestea sunt percepute ca fiind ofensatoare. În acest caz, nu aprobăm emiterea numărului de înmatriculare. Cu toate acestea, nu putem şti în avans semnificaţia oricărei combinaţii posibile în toate limbile străine. Cuvinte care în anumite limbi nu sunt ofensatoare pot fi ofensatoare în alte limbi. Dacă Agenţiei suedeze pentru Transporturi i se aduce la cunoştinţă că un anumit număr de înmatriculare este ofensator, acesta este retras", a transmis instituţia.

"În acest caz specific, când ne-a fost adus în atenţie că numărul de înmatriculare este ofensator, am decis anularea acestuia. Decizia a fost luată pe 25 iulie, iar numărul de înmatriculare îşi încetează valabilitatea din 1 august", precizează Agenţia suedeză a Transporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Soricel
Nu nu nu
Postat 04 August 2018, 20:37 de Sandu1206
?
@Sandu1206:"Nu nu" de două ori, ce?
Postat 04 August 2018, 20:34 de soricel
Soricel
Nu nu
Postat 04 August 2018, 19:16 de Sandu1206
cfr bolojan
@Sandu1206: Treaba votanților! Eu nu sunt printre ei!
Postat 04 August 2018, 18:40 de soricel
Soricel
Cu un l de ulei, și un kg de zahar . Bolojan a reconstruit Oradea a fost ales pe merit
Postat 04 August 2018, 17:59 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: la putere era " Guvernul meu" ! Deci cum putea fura PSD alegerile? Nici Bolojan nu le-a furat!
Postat 04 August 2018, 16:37 de soricel
Soricel
PSD a FURAT alegerile. Bolojan le-a câștigat.
Postat 04 August 2018, 15:55 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: PSD a câștigat alegerile! "Dativa" cu ce vreti voi de pământ!
Postat 04 August 2018, 15:05 de soricel
Soricel
Ești mai limitat decât partidul PSD , in ultimele 2 săptămâni și-au demonstrat valoarea de Vaslui.
Postat 04 August 2018, 12:44 de Sandu1206
limitatul
@Sandu1206: Nu! Nu Lascu(fiica de procuror comunist)bagă la închisoare! Condamnări dă Instanța! Dacă Lascu a instrumentat corect! Dar tu, Sorbonicel, nu ai cum să înțelegi așa ceva! Ai limitele tale: Vaslui, Bârlad, lighean, ahahaha...
Postat 04 August 2018, 08:01 de soricel
Testtest
Ai înțeles exact ca Dragnea, ce au spus Suedezii
Postat 03 August 2018, 22:03 de Sandu1206
si ce numar va purta?
Suedezii au spus clar ca nu are voie sa scoata muia la plimbare. Trebuie sa o tina pentru el.
Postat 03 August 2018, 21:54 de testtest
Daca contribuabili nu ar mai fi....
Toate instituțiile statului, de la la politia locala până la MAI, de la primarii până la guvern și președinte, sunt susținute din banii contribuabililor: taxe și impozite plătite de salariati, de firme, de oamenii de rând când plătesc TVA la orice cumpărătură, accize in carburant, etc. Așa că greșit! Poliția exista atâta timp cât există contribuabili și atâta timp cât e nevoie de ea.
Postat 03 August 2018, 21:20 de User anonimizat
Pinonel
Felicitări, ai avut dreptate. Dar sa nu te încrezi in tine că mai bun că TDS , nu există pe lumea asta.
Postat 03 August 2018, 21:16 de Sandu1206
Soricel
PSD-ESCU nu face abuzuri, și nu are căței. Kovesi e ce-a rea , că îi bagă pe hoti la închisoare. Iohannis cu 4 case, Bolojan cu ciuperca. Mazăre sta bine cu femei in Madagascar, DRAGNEA cu pisicuță tânără și virgină. Teleorman arata un pic mai bine decât colonia de țigani din Tileagd. Ție îți trebuie civilizare cu forța, nu POMENI ELECTORALE. Oricum Bolojan e de vină.
Postat 03 August 2018, 21:10 de Sandu1206
Am avut dreptate
Spuneam intr-o postare de aici din 29 iulie ca magareata va cadea pe pulanarii de rand! Si am avut dreptate! Sper sa-i dea afara pe cei care i-au confiscat actele si tablitele, sa invete toate slugile ca sefii nu ti-s nici mama, nici tata si nici nu-ti tin spatele!
Postat 03 August 2018, 20:48 de pinonel
sa vina jurati in instante
Ati vazut ca eu am propus asta inainte de decizia de azi si nu am studii juridice,daca ai Adevarul in tine,Duhul Lui de Viata,esti ok,nu ti trebuie nici studii juridice,religie nici culoare politica,toate astea s pe si pentru bani de cand exista. De ce nu ia raspuns lui Pilat Mantuitorul cand la intrebat ce este Adevarul:IL avea in fata sa,ce raspuns sa i mai dea,DUMNEZEU ESTE ADEVARUL!
Postat 03 August 2018, 19:19 de User anonimizat
pana la capat cu institutiile statului roman
Sa fii increzator si sa faci plangere si la CEDO impotriva statului mafiot Romania, impotriva insttitutie politie romane care e sluga politicului din romania..fii barbat si mergi pana la capat, vei vedea ca vei castiga procesul la CEDO si vei scoate bani de la statul mafiot MULT SUCCES SI NU TE LASA CALCAT IN PICIOARE DE MAFIA STATULUI
Postat 03 August 2018, 14:37 de Dan1977
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON