URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2018, 23:34

Reacţii negative la numirea noului premier PSD: Strada îi reproşează lui Klaus Iohannis „complicitatea”

Reacţii negative la numirea noului premier PSD: Strada îi reproşează lui Klaus Iohannis „complicitatea” foto: Mediafax
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţi ai organizaţiilor civice care manifestă împotriva actualei coaliţii de guvernare critică dur decizia l Klaus Iohannis de a accepta premierul propus de PSD, Viorica Dăncilă, considerată „marioneta lui Liviu Dragnea”, considerând că şeful statului „a făcut un gest inacceptabil de complicitate cu PSD”.

Aritmetica unei politici pline de cinism

„Preşedintele Iohannis a făcut, azi, un gest inacceptabil de complicitate cu PSD prin numirea ca premier a Vioricai Dancila, marioneta lui Liviu Dragnea. Am salutat toate gesturile preşedintelui prin care comunica faptul că doreşte să lupte pentru un stat de drept, în care politica să nu devină un paravan pentru corupţie. Din păcate, astăzi constatăm că miza preşedintelui a fost cu totul alta: aritmetica unei politici pline de cinism.

Am ştiut, însă, dintotdeauna, că singurii pe care putem conta cu adevărat suntem noi înşine. Politicienii ne pot fi aliaţi doar atâta vreme cât au aceleaşi mize ca şi noi, iar cea mai importantă dintre acestea este lupta împotriva corupţiei. Din păcate, astăzi, preşedintele a ales să dea o a treia şansă celor a căror unică preocupare a fost salvarea corupţiei. Noi rămânem aceiaşi. Lupta noastră rămâne aceeaşi. Miza noastră rămâne aceeaşi. Ne vedem sâmbătă, la Piaţa Universităţii!”, se arată pe pagina de Facebook „Corupţia Ucide“.

Şansă pentru România, nu pentreu PSD

Şi grupul civic #REZISTENTA critică decizia lui Iohannis privind premierul desemnat, subliniind că „nu PSD merită o nouă sansa, ci România“. 

„Grupul civic #REZISTENTA a luat la cunoștință cu dezamăgire despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a desemna al treilea premier propus de PSD. Suntem conștienți că a fost o decizie dificilă, cu multe variabile de luat în calcul, dar și cu așteptări uriașe dintr-o anumită parte a societãții civile, acea parte care își dorește o Românie modernã, cu un stat de drept puternic și cu un parcurs european, acea parte a României care l-a votat pe Klaus Iohannis. Considerăm că nu PSD merita o nouă șansă, ci România, domnule președinte.

În acest moment, devine evident cã cel mai mare câștig al ultimului an este trezirea și implicarea în viața socială și politică a unei importante părți a societății care a înțeles că doar astfel se poate schimba ceva. Pe de altă parte, există tentația de a renunța, de a ne demoraliza în urma declarațiilor sau acțiunilor unor politicieni de la care aveam așteptări. Dacă deciziile acestora au fost bune pentru țară sau nu, istoria ne va arăta.

Grupul civic #REZISTENTA a investit prea mult efort și timp în ultimul an, ca să renunțe acum. Vom continua sã milităm cu și mai multă îndârjire pentru transparență, corectitudine și responsabilitate în politica românească. Vom lupta pentru idealurile noastre alături de acei politicieni și acei cetăteni din societatea civilă care gândesc ca noi și împărtășesc aceleași idealuri. Miza noastră imediată nu s-a schimbat: luptăm pentru o justiției independentă și puternică. Pentru noi, cetățenii acestei țări, nu pentru un politician sau un partid anume.

Ne vedem pe 20 ianuarie, la ora 18, în Piața Universității”, arată grupul civic #REZISTENTA.

Protest la Cotroceni: „De ce?”

Membri ai miscarii civice Initiativa Romania au protestat, miercuri seara, in fata Palatului Cotroceni, fata de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a accepta desemnarea in functia de premier a Vioricai Dancila, propunerea PSD. In anuntul facut pe Facebook se spune:

“Modul in care Presedintele Romaniei ne-a raspuns astazi noua, cetatenilor Romaniei, este cel putin o dezamagire. Putem intelege aritmetica majoritatilor din Parlament, dar cu niciun chip nu putem intelege:

1. De ce Presedintele nu a facut un minim efort de conditionare a desemnarii candidatului PSD la functia de prim-ministru de respectarea statului de drept si a independentei Justitiei?

2. De ce Presedintele a decis desemnarea doamnei Dancila la functia de prim-ministru, desi tot targul stie ca asta echivaleaza cu numirea presedintelui Camerei, condamnat penal si inculpat, la sefia Guvernului? Era singurul pesedist ramas in viata?

3. De ce Presedintele ignora de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Venetia ale societatii civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei si ambasadelor statelor UE?".

Unlike, Ionannis

Președintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 500 de susținători pe Facebook, în doar jumătate de oră de la desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier, a contorizat New Money.

În jurul orei 17.30, când a început discursul televizat de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis avea circa 1.816.000 de persoane care îl apreciau. La ora 18.00 numărul like-urilor a scăzut la 1.815.510, evoluția unlike-urilor fiind una galopantă. La 19.30, la două ore de la anunțul legat de desemnarea Vioricăi Dăncilă ca șef al Guvernului, Klaus Iohannis pierduse circa 1.270 de susținători, scrie site-ul, care aminteşte că președintele a mai trecut printr-o astfel de perioadă în care a pierdut din susținători, în februarie 2016.

Atunci, șeful statului a rămas fără 30.000 de susținători în mai puțin de trei zile după ce a afirmat că recuperarea prejudiciilor aduse statului de către Dan Voiculescu este un „banal motiv administrativ”. El a mai completat că acțiunea ANAF de recuperare a prejudiciilor a fost una „heirupistă, dacă nu discutabilă”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@ bihoreanoradean
Da, ai dreptate. Dar parerea mea este ca oricare ar fi iesit in afara de psd...tot eram mai bine. Psd nu a stiut face decat sa dea vina pe cei ce au fost sau sa se scape pe ei...de fiecare cand au ajuns la ciolan
Postat 18 Ianuarie 2018, 17:32 de Seba
@ seba
Sa voteze cu cine? De PSD, ne-am convins în ultimii 20 de ani, PNL -idem, USR ar fi făcut coaliție cu PNL pentru că altfel nu ar fi avut nici o șansă iar restul oricum nu contează! Nu am de gând să mai sacrific nici măcar un minut din viața mea pentru PNL sau PSD!
Postat 18 Ianuarie 2018, 15:44 de User anonimizat
@ bihoreanoradean
Sa ma oftic, ca ce?.... Stai linistit ca nu esti singurul care a votat asa daca stii ce vreau sa zic, iar cu anticipatele cred ca te cam pacalesti singur. Daca nu accepta propunerea psd il suspendau pana sa ajunga la anticipate. Lipseste OPOZITIA, presedintele nu poate tine locul opozitiei. Data viitoare decat sa stea toti pe fb si sa iasa in strada sa faca bine sa isi sacrifice 30 de minute pentru a vota.
Postat 18 Ianuarie 2018, 15:14 de Seba
@ seba
Uite că l-am votat pe Iohannis dar nu pentru că ar fi fost bun de ceva sau capabil, ci pentru că nu l-am vrut pe Ponta. Pur și simplu nu exista alternativa. Și uite acum, nebunu' ce face!?!: se face frate cu draqu numai sa nu piardă funcția! Trebuia să refuze numirea, cu riscul de a ajunge la anticipate (de fapt se știa ca-i pierzator). Să-ți mai amintesc de monstruoasa coaliție din 2012 cand psd + pnl => USL??? Ei bine, din aceste motive nu am votat la ultimele alegeri parlamentare. Te oftici?
Postat 18 Ianuarie 2018, 13:25 de User anonimizat
E timpul pentru adevarate proteste ...
... iar escrocul imobiliar sa dispara !?!
Postat 18 Ianuarie 2018, 10:26 de WinDos
Daca-i musai, cu placere
Probabail cei ce s-or repezit sa isi ia like'urile inapoi sunt cei care nu or avut timp sa mearga la vot...acuma aia e...ciocu mic si joc de glezna, data viitoare poate ne trezim toti cand trebuie, nu asa pe rand. Iar la ce opozitie avem...ce ar fi putut sa faca, mai repede sau mai tarziu tot trebuia sa desemneze pe cineva. Asa macar nu stam in aer pana in vara (nu ca acum am fi chiar pe pamant :) )
Postat 18 Ianuarie 2018, 07:29 de Seba
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON