URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Martie 2018, 14:29

Parlamentul European recunoaşte: în România, produsele sunt de mai proastă calitate decât în Vest!

Parlamentul European recunoaşte: în România, produsele sunt de mai proastă calitate decât în Vest! sursa foto: www.telegrama.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După luni de teste, acuzaţii şi tergiversări, Parlamentul European recunoaşte că există un dublu standard al calităţii produselor în ţările Uniunii şi că, deşi etichetele sunt identice, produse din România şi alte ţări din estul continentului sunt de o calitate mai slabă.

Informaţia urmează să fie prezentată oficial într-un raport al parlamentarilor europeni, scrie site-ul stirileprotv.ro. "Vorbim de un raport făcut de Parlamentul European, cel mai probabil raportul va fi finalizat spre sfârşitul anului", a declarat Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Potrivit surselor citate de stirileprotv.ro, în raportul care urmează să fie prezentat de Parlamentul European se detaliază modurile în care marile companii şi-au vândut produsele, cu aceleaşi ambalaje, dar conţinut diferit, în funcţie de ţară. De multe ori, erau schimbate aromele şi chiar ingredientul principal sau gramajul.

De asemenea, documentul va conţine şi o listă neagră a companiilor care schimbă reţeta, în funcţie de stat, dar şi obligaţii pentru producători să recunoască aceste diferenţe. 

Un test făcut anul trecut de Ministerul Agriculturii de la Bucureşti pe 29 de produse alimentare a arătat că 9 din acestea prezentau o calitate mai slabă faţă de cele din Franţa sau Germania. Totodată, şi alte ţări din estul Europei au acuzat marii producători că folosesc ingrediente mai ieftine. Tocmai aceste acuzaţii lansate public a determinat Parlamentul European să facă verificări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Minciuni
Doar nu era sa recunoasca faptul ca avem produse ecologice mai sanatoase decat ale lor.
Postat 10 Martie 2018, 17:36 de Control_Room
sa facem o lista impreuna cu produse calitative!
haideti sa facem impreuna o lista de produse avand o calitate superioara/foarte buna. ce cumparati, de unde si cat costa. incep eu: conserva de ton in ulei de la lidl, 6 lei, cea mai buna de pe piata, bate si rio mare la calitate. aveti curaj, astept observatiile si recomandarile voastre :)
Postat 10 Martie 2018, 16:27 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON