URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2019, 12:14

Opriţi-o pe Viorica! Regele Iordaniei își anulează vizita în România după ce Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim

Opriţi-o pe Viorica! Regele Iordaniei își anulează vizita în România după ce Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim foto: Administraţia Prezidenţială
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita în România care urma să înceapă astăzi, anunţă site-ul oficial al regelui. Potrivit Arab News, decizia a fost luată după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ţara noastră îşi va muta ambasada la Ierusalim.

"Majestatea sa şi-a anulat vizita în România care era programată să înceapă luni, în semn de solidaritate cu Ierusalimul", a declarat ministrul iordanian de Externe, citat de Arab News. Regele Iordaniei urma să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu liderii Parlamentului.

Mai mult, în marja vizitei urmau să fie semnate mai multe documente oficiale, potrivit anunţului Iordaniei: o înţelegere la nivel guvernamental, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare. De asemenea, un forum economic româno – iordanian urma să aibă loc în marja acestei vizite.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, că după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens", România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Din dorinţa de a-şi revendica o decizie care nu aparţine doar Guvernului României, aşa cum doreşte să lase impresia, prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie în acest sens", a reacţionat Iohannis, printr-un comunicat de presă. 

Şeful statului a precizat că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a susţinut că anunţul pe care l-a făcut a fost "o opinie personală".

UPDATE: „Proasta Dăncilă a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat dur pe Facebook imensa gafă a Vasilicăi Dăncilă pe tema mutării ambasadei României din Israel.

„Mizând pe faptul că e proastă, lobiştii americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului. Crezând că e ocazia vieţii ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea fără a înţelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate impresiona pozitiv audienţa în folos propriu, nesocotind grav poziţia unitară şi solidară a Uniunii Europene, dar şi politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu. Anunţul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul sălii, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu”, a scris fostul şef al statului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Brrrr
Brrrr, cata-i proasta !!! Tragic e ca cimpanzeii si gibonii din tara asta tot o vor vota. Pe ea si pe partidul de retardati ce o sustine. Felicitari psd, felicitari veorika !!
Postat 25 Martie 2019, 15:09 de elev
kmkz.ro
Să le spună cineva teroriștilor că Veorica e nebună. Să nu ne arunce naibii în aer Catedrala, că ne-a costat două autostrăzi să o facem!
Postat 25 Martie 2019, 13:40 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON