URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2017, 11:31

Polițistul Marian Godină, din nou „viral” pe Facebook. Vezi cum îi va afecta pe „mascați” modificarea codurilor Penale!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polițistul Marian Godină, devenit cunoscut în toată țara în urma scrierilor sale, ajunge din nou „viral” pe Facebook.

Într-o postare care a devenit rapid populară pe rețeaua de socializare, fiind distribuită de mii de oameni, agentul explică, într-un dialog imaginar între polițiști și infractori, cum îi va afecta pe „mascați” modificarea codurilor penale, propusă de Guvernul PSD - ALDE și discutată în aceste zile de Comisia condusă de Florin Iordache.

Godină, care s-a transferat recent de la Serviciul Rutier Brașov la Serviciul de Acțiuni Speciale, a explicat cu un exemplu concret, dar edificator:

 -Alo, bună ziua, de la poliţie vă sunăm, deranjăm?
-Nu, spuneţi vă rog!
-Ştiţi...sunteţi cercetat pentru trafic de droguri...
-Da, ştiu, am fost anunţat încă de când m-a reclamat b.... ăla. Abia aştept să audiaţi toţi martorii, vreau să asist şi eu la audieri, să-i văd şi eu care sunt ăia, să le trimit nişte bezele în timp ce declară...da-le-aş...
-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziţie domiciliară. Bănuim că vă aşteptaţi la asta. Mâine sunteţi acasă?
- Păi după ce am fost anunţat că se face o investigaţie, normal că mă aşteptam să vină mascaţii, că doar nu-l aşteptam pe Moş Gerilă cu renii. Totuşi, mâine am ceva treabă, nu puteţi să ajungeţi poimâine?
-Bine, atunci venim poimâine.
-De fapt veniţi răspoimâine, că mai am câteva lucruşoare de aruncat şi n-am timp mâine.
-Bine. Rămâne pe răspoimâine?
-Da, dar nu veniţi şi voi chiar la 6. Sunt puţin obo şi plicti. Haideţi pe la un 10.
-Ok. O zi bună!
-Auziţi? Vedeţi că las uşile deschise, să nu mai dea băieţii ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneaţi prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos uşa cu tot cu toc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
asaaaaaaaaa
o tara de penali devine tot mai penala
Postat 18 Decembrie 2017, 07:28 de Rumanu
Vaishamar...
Mey windosule...dosule..tu ai mama?De la dormitat la stocul de paine un singur lucru este clar..NESIMTIREA TA!Iti e clarinet amu dosule????????
Postat 17 Decembrie 2017, 06:25 de grigore
Bufonul rutier a ajuns mascota mascatilor !?!
Poate ca asa, dupa modificarea legilor astea, mascatii nu o sa mai greseasca usa si sa dea buzna peste niste babe ametite, care dormiteaza pe cate o canapea asteptand pensia, ca sa-si reinnoiasca stocul de paine !??
Postat 16 Decembrie 2017, 13:55 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON