URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2011, 16:30

Vuşcan acuză Primăria că a aranjat licitaţia pentru 63 de automate de parcare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan a lansat acuzaţii grave la adresa Primăriei, mai precis a Administraţiei Imobiliare Oradea, susţinând că licitaţia pentru achiziţionarea a 63 de automate de parcare, cu cititoare de carduri bancare şi panouri solare, adjudecată recent de firma nemţească WSA Electronic, a fost organizată în aşa fel încât să poată participa o singură firmă.

Un singur "pretendent"

"Vreau să vă prezint situaţia aberantă în care nouă ni se spune că se ţine o licitaţie, dar la care participă o singură firmă. De ce? Întrucât condiţiile sunt de aşa natură încât să poată participa una singură", şi-a început Horea Vuşcan declaraţia.

Liderul Mişcării Verzilor a precizat că este vorba despre firma WSA Electronic din Germania, cea care a adjudecat licitaţia, fiind singurul ofertant, la preţul de 3.900 de euro pe automat. Vuşcan susţine că în caietele de sarcini condiţiile sunt formulate în aşa fel încât numai "firma de partid" să poată participa.

"WSA Electronic a fost singurul participant la această licitaţie, deşi mai sunt cel puţin 4-5 firme în ţară care ar fi oferit aceleaşi servicii la preţuri mai bune", a afirmat Vuşcan, adăugând că "celelalte firme nu au fost eligibile pentru că au fost limitate de condiţii. Cele care au cumpărat caietul de sarcini au renunţat când au văzut criteriile de atribuire".

Fără concurenţă

Vuşcan a declarat că, potrivit caietului de sarcini întocmit de Primărie, firma câştigătoare trebuia să aibă certificat ISO de distribuitor, în condiţiile în care, spune el, de obicei sunt cerute numai certificatele ISO ale producătorului. De asemenea, el spune că parametrii fiecărei componente a automatelor sunt definiţi în caiet.

"La Oradea s-a cerut ca pe rola de bilete să existe 8.000 de bilete, aşadar cei care au role sub acest număr nu pot participa. Asta în condiţiile în care de la un automat se vând aproximativ 100 de bilete pe zi. Se precizează de asemenea ca cititorul de monezi să accepte minim zece tipuri de monede. Câte tipuri de monede sunt în România? Trei...", a mai spus liderul Mişcării Verzilor.

Din experienţă

Pentru a-şi întâri afirmaţiile, Horea Vuşcan a declarat că, în 2009, când a participat la o licitaţie pentru achiziţionarea a 10 automate de parcare, ar fi fost eliminat fără motiv, cu scopul ca aceeaşi firmă, WSA Electronic, să câştige.

"Firma mea a fost dată afară chiar dacă am avut cel mai bun preţ. A participat firma mea şi WSA Electronic. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor mi-a dat dreptate şi a dispus administraţiei locale să continue procedura. Apoi când au văzut oferta de preţ şi al meu era mult mai mic au zis că nu e bine şi mi-au cerut o justificare de preţ, dar am fost eliminaţi din nou. Şi din nou Consiliul ne-a dat dreptate", a spus Vuşcan, susţinându-şi afirmaţiile cu acte.

Apel la Bolojan

El a adăugat că, în final, Primăria a fost nevoită să încheie contractul cu firma sa, pentru 3.000 de euro automatul de parcare, dar că execuţia proiectului nu a mai avut loc. "Mi-au trimis contractul semnat acasă, iar când m-am întors cu el semnat şi de mine mi-au spus că nu mai e valabil pentru că firma nemţească a contestat atribuirea", a declarat Horea Vuşcan, adăugând că o contestaţie nu mai e valabilă după semnarea contractului de una dintre părţi.

"Am dat Primăria în judecată pentru profit nerealizat, cerând 10.000 de lei despăgubiri. Am să câştig procesul şi am să donez banii unui ONG", a completat liderul Mişcării Verzilor. Revenind la contractul pentru cele 63 de automate de parcare, Vuşcan i-a cerut primarului Ilie Bolojan să blocheze licitaţia care a fost adjudecată.

"Solicităm Primăriei şi în special domnului Ilie Bolojan să îşi îndrepte privirea şi să blocheze licitaţia adjudecată de WSA Electronic, să-i invite pe toţi producătorii şi distribuitorii de automate de parcare la o discuţie, cu privire la caietul de sarcini", a afirmat acesta. El a spus că municipalitatea ar trebui să organizeze o nouă licitaţie. "Şi să vedem atunci cât e preţul. Dacă va fi mult mai mic să fie traşi la răspundere cei care au întocmit caietul de sarcini", a încheiat liderul filialei judeţene a Mişcării Verzilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
penibil
deci insu asta ca a omorat oameni si e liber iese periodic si face declaratii fara acoperire. bravo presei ca il baga in seama!
Postat 06 Aprilie 2011, 10:02 de mia
Bolojan la bagat pe POTOCUL Carp la inaintare.
Stie tot Oradeanul ca Bolojan face pe cinstitul in timp ce Carp ia spagi groase si duce banetul la preacinstitul lui sef Bolo, insa ne crede prosti si nestiutori.
Postat 06 Aprilie 2011, 09:39 de unu
Blat pe fata
Vuscane, mizeriile alea galbene tu le numesti automate? De ale tale vorbesc
Postat 06 Aprilie 2011, 08:39 de Blatulescu
nu va imbatati cu apa rece
unele dintre comentarii sunt vecine cu imbecilitatea. ce Mercedes s-a dus la Timisoara? poate in ungaria! ce Continental s-a dus la Zalau? poate Michelin, care a preluat o fabrica deja existenta! legat de povestea asta, e posibil sa aiba dreptate Vuscan! exista organe abillite care pot verifica. sa verifice, ca-i platim destul da-i naibii! dar daca vreunul isi pune sperantele in Vuscan, pentru eradicarea coruptiei din Oradea. Cred ca trebuie sa un IQ cat lungimea pu...! pai el cum a ajuns sa reclame in tramvaie? si automate de bilete! daca spuneti voi ca puteti baga mana in foc pentru el, atunci va cred
Postat 05 Aprilie 2011, 22:46 de rawsu
Nu m-ar deranja
sa prinda un loc in consiliul local daca s-ar tine de ceea ce zice in momentul de fata. Ideea este ca ne-am saturat cu totii de cei care sunt acum pe diferite functii in Primaria Oradea, fara sa faca nimic. Tot mai multa lume vede o alternativa intr-un partid ecologist sau verde, cum o fi el, dar care poate sa ne prezinte o alternativa, care face sau macar incearca sa faca ceva pt orasul nostru, spre binele nostru al cetatenilor. Asa ca, eu consider ca oricine doreste sa faca un bine este binevenit si trebuie incurajat si sustinut, nu criticat si blamat din cauza unor prejudecati personale.
Postat 05 Aprilie 2011, 21:44 de x
Eu zic...
sa nu isi mai bata capul cu chestiile astea dupa decizia laudabila de altfel de a nu mai face afaceri cu autoritatile locale.Oricum citind istoricul colaborarii lui cu Primaria Oradea treaba cu renuntarea la afaceri comune seamana cu strugurii la care daca nu ajungi devin dintr-o data acrii.In alta ordine de idei campania aceasta agresiva prin care nu trece o saptamana fara sa aflam ceva de ''liderul omuletilor verzi" are un alt substrat si anume prinderea unui loc in consiliul local.Ceea ce dupa parerea mea este cam mult!
Postat 05 Aprilie 2011, 20:40 de q
oricum
oricum firma lui Vuscan nu va participa la licitatiile pt parcare. asa zicea in conferinta de saptamana trecuta.
Postat 05 Aprilie 2011, 20:29 de cineva
o parere
Eu zic ca Vuscan a vrut sa faca treaba, a vrut sa aduca ceva nou in Oradea dar nu a fost lasat. Si asta din cauza faptului ca nu este unul dintre ei. Orice i s-a cerut a facut, pt ca in final sa nu fie bine. Voi nu vedeti lucrurile bune, nu vreti sa le vedeti si mai ales sa le recunoasteti! Problemele care au fost intampinate la acele echipamente, vor ramane in continuare, indiferent de cine castiga licitatia si cine isi aduce produsele. Insa pretul la care sunt achizitionate si pe urma reparate nu se discuta. E bun ca e mai scump, e bun ca e dublu si mai ales e bun ca nu e Vuscan ! Continuati cu astfel de achizitii si licitatii " cu dedicatie" si in curand nu veti mai ocupa acele functii de unde va este comod sa criticati si mai ales sa luati!!!
Postat 05 Aprilie 2011, 20:24 de cris
aa
ce sa mai zic ? de tot rahatul,multumimi politicienilor locali care in loc sa promoveze interesele judetului i-au interesat doar spagile personale:MERCEDES S-A DUS LA TM CONTINENTAL -LA ZALAU METRO SI SELGROS LA VANIRE IN ORADEA A DAT SPAGA. ETC MULTUMIM PETRU FILIP SI CEILORLALTI ,AM AJUNS DE RASUL SUCEVENILOR SAU VASLUIULUI ....
Postat 05 Aprilie 2011, 19:07 de aa
iar asta?!
o contestatie e valabila chiar dc ambele parti au semnat contractul, iar pt o organizatie (PMO) care vrea sa se tehnologizeze (automate de parcare), ca investitia sa fie fiabila, trebuie ca mai putini oameni sa lucreze si mai multe automate: schimbarea saptamanala a rolelor aduce niste costuri in plus in utilizare. poate 8000 e un numar mare, dar nici nu poti fi indiferent la aspectul asta. iar apoi, toata lumea stie de calitatea indoielnica a produselor lui vuscan (semafoare inteligente decebal, reclame audio-video in tramvaie, automate de bilete OTL - toate defecte), d`unde sa scoata el certificate ISO?! numai calin raita mai venea cu declaratii ca si vuscan, ca va renova spitalul chiar dc nu este ales de primar, etc si uite unde`a ajuns, si cat s`a tinut de cuvant..
Postat 05 Aprilie 2011, 18:02 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON