URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2017, 16:26

Șeful ADP Oradea, Liviu Andrica: "În decembrie şi ianuarie, Aquapark-ul Nymphaea a fost pe plus"

Șeful ADP Oradea, Liviu Andrica: 'În decembrie şi ianuarie, Aquapark-ul Nymphaea a fost pe plus' (foto: Aquapark Nymphaea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce în primele luni de funcţionare, primul aquapark din Oradea a mers în pierdere, acesta având nevoie de subvenţii alocate din bugetul local, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a anunţat, joi, că în lunile decembrie şi ianuarie Nymphaea a produs mai mult decât "înghite".

Record: 25.000

"Pot să vă spun cu mândrie că sunt mulţumit de ceea ce ce întâmplă în Aquapark. Este o reuşită, nu o spun doar eu, ci şi cei care merg acolo", a afirmat, joi, directorul Administraţiei Domeniului Public.

Culmea, recordul de vizitatori nu a fost stabilit în luna decembrie, ci în luna ianuarie. "Făcând o analiză, în luna decembrie am avut 17.000 de vizitatori, iar în ianuarie 25.000 de vizitatori", a spus Andrica.

Acesta a precizat că, de altfel, aceste luni au fost primele în care Aquapark-ul Nymphaea a făcut profit. "În lunile decembrie şi ianuarie, aquapark-ul este pe plus. Ca încasări, în luna decembrie am avut circa 900.000 lei, iar în luna ianuarie peste 1 milion lei. Cheltuielile din luna decembrie au fost ceva peste 800.000 lei, iar în luna ianuarie nu le ştim exact, dar nu vor fi cu mult mai mari", a detaliat managerul ADP Oradea.

Întrebat de BIHOREANUL dacă, în acest context, ADP Oradea va mai beneficia de subvenţii de la bugetul local pentru Aquapark-ul Nymphaea, Liviu Andrica a spus că speră că, de aici înainte, complexul va continua să se menţină deasupra liniei de plutire, astfel încât subvenţiile să nu mai fie acordate. "Ceea ce nu ştim noi deocamdată este cum vom funcţiona la vară, când vom avea clienţi mai mulţi, dar şi consum mai mare şi angajaţi mai mulţi", a mai spus acesta.

În conferinţa de bilanţ de joi, au fost prezentate şi achiziţiile făcute de ADP Oradea pentru Aquapark, cei mai mulţi bani fiind investiţi, din surse proprii, în identitatea şi promovarea complexului. Este vorba, mai precis, de 60.340 lei pentru un aşa numit "manual de identitate" al Aquapark-ului, mai precis conceperea identităţii vizuale a complexului (logo, siglă, afişe), şi 159.512 lei în campanii de promovare a acestuia. 

Brenciu la apă

Directorul ADP Oradea a adăugat că societatea pe care o conduce caută modalităţi de a optimiza funcţionarea Aquapark-ului Nymphaea şi în contextul în care salariile angajaţilor au trebuit mărite odată cu creşterea salariului minim pe economie. "Anul acesta vom cumpăra un cort, căci nu renunţăm la ideea de a organiza nunţi în zona terenurilor de sport, aceasta fiind o sursă de venit. De asemenea, gândim şi alte evenimente pentru această vară", a spus Andrica.

Primul concert a şi fost programat pentru luna iunie. Horia Brenciu va susţine un concert în aquapark, iar preţul biletului, în care a fost inclusă şi o zi întreagă la bălăceală, va fi de 150 lei.

Trebuie menţionat, însă, că nu toate serviciile proiectate în cadrul Aqupark-ului Nymphaea sunt disponibile clienţilor, în special în zona wellness, unde saloanele de coafură şi cosmetică, precum şi unele de masaj nu funcţionează, din lipsă de cerere.

Sperând să schimbe situaţia, directorul Andrica are de gând să transforme unele dintre încăperi într-o sală de fitness şi a achiziţionat deja un aparat de bronzat (53.669 lei). 

Pe de altă parte, directorul societăţii nu a negat că a întâmpinat mai multe probleme pe parcursul primelor luni de funcţionare, însă spune că acestea nu au fost majore. Una dintre ele, relatată şi de BIHOREANUL, a fost înlocuirea echipamentului de transfer termic, aşa-zisul schimbător de căldură, astfel încât apa din bazine să atingă fără probleme temperatura optimă.

Pentru 2017, pentru complex vor fi cumpărate un server (14.000 lei), un cort de dimensiuni mari pentru evenimente (500.000 lei), o scenă mobilă (50.000 lei), un defibrilator (15.000 lei) şi o maşină de spălat pardoseală (20.000 lei).

Citeşte cum s-a încheiat anul 2016 la Aquapark-ul Nymphea, aici! 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON