URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2016, 17:10

Propunerea ADP Oradea: Intrarea la Aquapark-ul Nymphaea, pentru o zi, va costa 50 de lei

Propunerea ADP Oradea: Intrarea la Aquapark-ul Nymphaea, pentru o zi, va costa 50 de lei (foto: Visit Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După luni de speculaţii, orădenii au în sfârşit o idee despre cât vor trebui să plătească pentru a se scălda în primul aquapark din oraşul lor.

Administraţia Domeniului Public Oradea, cea care a preluat obiectivul, a lansat dezbaterii publice regulamentul, orarul şi tarifele propuse a fi practicate la Aquapark-ul Nymphaea. "Tarifele propuse sunt corelate cu costurile pe care le generează administrarea şi funcţionarea unei astfel de unităţi, precum şi cu cele practicate în alte unităţi de agrement similare din zonă", se precizează în nota de fundamentare aferentă, semnată de directorul ADP, Liviu Andrica, şi directorul economic Ioana Mocan.

Potrivit listei de tarife, orădenii şi turiştii vor plăti 50 lei pentru o zi întreagă de scaldă, 30 lei pentru cinci ore (între orele 17 şi 22), respectiv 25 lei pentru două ore. Elevii şi pensionarii vor achita 40 lei pe o zi întreagă, 25 lei pentru cinci ore, respectiv 20 lei pentru două ore. Tarifele pentru copiii cu vârsta între 3 şi 14 ani vor fi, însă, de 25 lei pentru o zi întreagă, 15 lei pentru cinci ore, respectiv 12 lei pentru două ore. Un bilet de familie (doi adulţi, doi copii sub 14 ani) pe o zi întreagă ar costa 125 lei. Un bilet de familie pentru un adult şi doi copii va costa, în schimb, 85 lei.

Potrivit propunerii de tarifare întocmită de ADP Oradea, intrarea la bazinul de înot se va plăti separat şi va costa 10 lei pentru adulţi, 8 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 5 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 14 ani.

De asemenea, administratorii Aquapark-ului Nymphaea au pregătit şi abonamente pentru doritori. Astfel, un abonament cu 10 intrări va costa 450 lei (adulţi), 360 lei (elevi şi pensionari), respectiv 225 lei (copii între 3 şi 14 ani). Preţurile de intrare la aquapark nu conţin alte facilităţi; doritorii vor plăti în plus dacă vor dori masaje, tratamente acvatice ori de înfrumuseţare.

Proiectul Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, împreună cu propunerea Listei de tarife, au fost lansate, joi, dezbaterii publice de către ADP Oradea. Documentele pot fi consultate pe site-ul www.adporadea.ro. Până pe 23 mai, se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la adresa de e-mail secretariat@adporadea.ro sau fax 0259.440.438.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Vrem tarife mai mici si flexibile ...
Eu nu inteleg de ce nu se orienteaza si dupa sistemul de tarife de la aquapark-ul din Felix si din alte parti. De exemplu, nu inteleg de ce abonamentul este valabil numai o perioada data (ca la biletele de tramvai, de altfel). La aquapark-ul din Felix este fara limita de timp. Din moment ce ai platit, poti beneficia cand vrei de el. Apoi, nu inteleg de ce nu se acorda reduceri mai mari pentru abonamentele cu intrari mai multe. In Felix poti sa iti iei intrari reduse la 20 lei (de la 45!), daca cumperi mai mult de 20 intrari. Aici reducerea e de doar 10%. Si nu inteleg nici de ce programul este doar de la ora 10. Vara, daca vrei sa mergi de dimineata nu poti ??!! Sa faca un bazin de inot, daca se doreste ... Se vede o lipsa clara de imaginatie si de adaptare la piata. M-as bucura ca primaria sa aiba profit din aquapark-ul asta, insa tare mi-e ca toamna si iarna va fi gol ... Eu unul voi merge o data in vizita, dupa care voi merge in Felix si alte locatii
Postat 13 Mai 2016, 17:49 de bihoreanul_bihorean
L-am facut pe banii nostri dar noi, oradenii, mergem mai incolo, ca boschetarii, pe malul Crisului.
Dupa ce l-ai mai facut Bolojane, daca e strand pentru popor cum a fost inainte sa-l inchizi? In pretul asta am si loc de parcare sau trebuie sa vin cu autobusul?
Postat 13 Mai 2016, 13:56 de SirmaGhipata
Dacă Bolojan face baie gratis pe banii noștri, nu sunt de acord cu acest tarif !!!
Ori plătesc toți, fără legitimații gratuite de PMO, OTL, Termoficare, SRI, Parchet, Curtea de Apel, etc, etc, etc ... ori să crească și la 100 lei/oră, ori să scadă (concurențial) la valoarea intrării din orice ștrand aflat în Oradea Mare !!! Rămâne întrebarea firească ... de ce a trebuit făcută investiția asta de la Ștrandul Municipal, că doar nu se consumă nici mai multă apă nici mai mult curent ... pe deasupra e pe bani europeni, adică cum spun proștii de la PMO, pe gratis !!!
Postat 13 Mai 2016, 13:46 de WinDos
preturi occidentale
Nu sunt pentru muritorii de rand, care ar face bine sa faca plaja pe balcon, ca acolo e gratis.Are site Aqua Parkul acesta?Cele unguresti au si la ei e mai ieftin.
Postat 13 Mai 2016, 09:12 de User anonimizat
ADN
@pino...in adn-ul nostru e gravat adinc statutul de slugi.In plus s-ar putea sa mai gasim si gena masochismului, de cind avem drept de vot ne votam tartorii cu propria mina. Climaxul prostiei e programul de liberalizare si aliniere a preturilor carburantilor,energiei si gazelor ,negociat cu imperiile care ne conduc : La noi preturile urca in timp ce pe toata planeta coboara...de ce ar fi altfel si la strand
Postat 13 Mai 2016, 09:05 de excalibur
ce poti face in 2 ore ???
Deci 2 ore 25 de lei. Ok,imi iau biletu,sa zicem suntem 4 si ne-am luat 2 ore,pana ne schimbam si ne strangem toti si hotaram unde sa stam trec lejer 20 de minute,apoi te uiti stanga dreapta,faci o baie s-a dus o ora. Daca mai si bei ceva,stai un pic la soare inca jumate de ora,trebe sa te pregatesti de dusu final ca expira timpu.Pe bune cum sa pui tarif la 2 ore,in Felix unde e pe ore la President e mimim 3 ore,deci domnu de la Adp modificati 2 ore in 3 ,pe bune....Iar in Oradea nu sunt salariile din Bucuresti,in Oradea daca ai 2000 lei salar net zic ca o duci bine fata de cel putin jumate din salariati din oras....La una,doua vizite pe luna a oradeanului la aquapark nu cred ca acesta va fi rentabil,turistii nu vor putea sustine aquapark-ul.
Postat 13 Mai 2016, 08:55 de suporter_oradean
Regret ca am avut dreptate ! Isi bat joc de noi!
Cand scriam in urma cu cateva luni ca pt. un ,,sejur" de o zi la nymphaea vom scoate din buzunar in jurul a o suta de lei, postacii birtinezului au sarit ca arsi! Si arsi vor fi: la buzunare! Aceasta ad-tie se caracterizeaza prin jaful pe care-l practica la adresa oradenilor, jaf devenit politica marca nea ilie. Jefuitilor le place si mai vor... si iar mai vor... Culmea este ca acest comportament autodistructiv le provoaca placere! Si nea ilie are grija, le da placere, muuulta placere. La cel mai mare strand din tara, cel de la Arad, un bilet intreg costa 13 lei/zi!!! Suprafata totala este de 20 de ha si este o oaza impadurita, luciul de apa are 8700 de mp, nu s-a defrisat in prostie, ca la Oradea, numai sa-i obligi pe oradeni sa-ti inchirieze umbrelele si sezlongurile! La cel mai modern strand din tara, cel de la Praid, biletul costa 25 de lei/zi!!! Si apa calda la Praid este preparata cu ajutorul panourilor solare!!! Investitie realizata tot cu fonduri europene!Ce ziceti savantilor, raspopitule 3in1 si cu tu, nea ilie?! Concluzia e simpla: dupa ce a jucat certificatele verzi la bursa si ne-am ales cu doua amenzi record, ambele undeva pe la 100 de mil. de euro, dupa ce ne-a indatorat de vor plati si nepotii (ai nostri, nu ai lor!), ad-tia lui nea ilie vrea sa ne beleasca cat poate si cu orice prilej! PS Pt. @vacs, tipul penalului perfect, materia prima ideala pt. exersat proiectele (citeste tampeniile!) lui nea ilie 1. Ce ,,turisti" visezi?! La aia din Osorhei, Sandantrei, le spui ,,turisti"?! Sau ,,straini"?! Care ,,straini"? 2.Alta idiotenie, tarif diferentiat in functie de adresa din buletin!!! Ai auzit de discriminare? Daca nu, netul te ajuta, desi nu-mi pun mari sperante...
Postat 13 Mai 2016, 07:52 de pinonel
tarif
Ar putea sa faca diferenta intre turisti si oradeni, care are domiciliu in Oradea ar putea sa primeasca ceva reduceri, cum se aplica in mai multe aquaparkuri din ungaria. Localnici care platesc impozitele si toate taxele catre primaria orasului beneficiaza de reduceri din servicii oferite de administratie. numai un exemplu la Hajduszoboszlo localnici au aproximativ 20-30% reducere fata de straini care nu a contribuit la construirea strandului... Propunerea mea ar fi straini sa plateasca 60 lei/zi si oradeanul sa plateasca 35-40 lei/zi.
Postat 12 Mai 2016, 20:51 de vcs
Adio,tabara draga
Facut fiind cu fonduri europene, te puteai astepta la niste preturi la care sa poata accede si oradeanul care nu-si permite baile felix sau hajduszoboszlo...Nu mai suntem in comunism ,iar administratia locala se dovedeste inca o data un capitalist veros si rapace...succes mai departe, keep walking
Postat 12 Mai 2016, 19:46 de excalibur
oradeanul de rand...
Sunt curios cati dintre oradenii ce trudesc pe salarul minim pe economie (care a devenit regula in Oradea) o sa-si permita sa dea 150 de lei pe intrare (2 adulti +2 copii) si inca vreo 50 de lei pe un suc si o placinta ca sa se bucure de aquaparkul cu care ne "mandrim". La fel sunt curios ce alte costuri ascunse pentru oradeni vor avea marile realizari cu care se lauda cei care "chiar daca fura, macar au facut ceva". ALO! Primaria! Sunteti siguri ca e strand pentru oradeni?
Postat 12 Mai 2016, 18:25 de User anonimizat
@aaaaa
Se vede că nu ai fost niciodată în Ungaria, pentru că acolo e aproape 100 lei pe persoană și te costă și drumul. :)
Postat 12 Mai 2016, 18:24 de Cristi7
Felicitari
La pretul asta merg in Ungaria la Hajduszoboszlo. Dar asa nu mai trebuie sa angajeze personal, nu va fi dupa cine sa se faca curat. Fitele oricum tot la President vor merge in bai, Si uite asa se va recupera investitia in vreo 100 de ani. Bravo Tot asa inainte si va fi super bine pentru oras. Inca un mandat pentru Bolojan si atunci mai creste pretul si la transportul in comun, apa, canal, salubrizare. A si era sa uit probabil se va introduce si taxa pentru aer. Ca doar la noi ca la nimenea. Inca o data felicitari. La salariile oradenilor nici nu este scump biletul. Probabil au vrut sa scrie 50 euro nu lei ca doar are oradeanul bani.
Postat 12 Mai 2016, 17:33 de aaaaa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON