URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2011, 16:07

Octavian Bara: "Nu e normal ca UDMR să scoată oamenii în stradă. Nu le convine, să iasă de la guvernare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conservatorii continuă să acuze proiectul de reorganizare administrativă propus de PDL. În contextul în care regionalizarea a fost criticată de reprezentanţii tututor partidelor, ei susţin că situaţia ar putea fi tranşată de UDMR, dacă ar decide să iasă de la guvernare.

"Cred că nu există argumente întemeiate pentru proiectul propus de Traian Băsescu. Dacă în urma reorganizării vor dispărea baronii locali, vor apărea în locul lor baroni regionali, poate mai puţini dar cu siguranţă mai influenţi. Nu sunt de acord nici cu liderii UDMR, care vor să scoată oamenii în stradă. Pot să tranşeze foarte simplu acestă problemă în Parlament, ieşind de la guvernare. Pentru ei, acesta ar fi cel mai potrivit moment pentru că la viitoarele alegeri s-ar putea să nu mai fie luaţi în calcul", a declarat Octavian Bara, fostul lider al filiaeli judeţene a PC, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conservatorul a mai spus că, totuşi, îi înţelege pe UDMR-işti cu privire la utilizarea temelor naţionaliste pentru campania electorală: "Naţionalismul nu a ajuns la un astfel de nivel din anii 90. Cineva trebuie să răspundă de acest lucru. Astfel de derapaje se petrec doar în ţările care au dictaturi. Şi UDMR-iştii au partea lor de vină, dar ei totuşi ar trebui înţeleşi. Cu ce să se laude în faţa alegătorilor la viitoarele alegeri, cu ce să iasă în faţă? Cu faptul că au votat creşterea TVA sau că au fost de acord cu scăderea cu 25 la sută a salariilor?".

Dezamăgit de nepăsarea guvernului

Prezent şi el la conferinţă, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea a afirmat că politicienii ar trebui să se preocupe de problemele reale ale ţării şi nu de "fumigenele" aruncate de Traian Băsescu. "Cred că situaţia din România în cea ce-l priveşte pe Traian Băescu şi actualul Guvern ar putea fi rezumată prin maxima populară "ţara arde şi baba se piaptănă". Vedem în jur ce se întâmplă cu Grecia şi cum conducătorii ţărilor importante caută soluţii pentru a rezolva situaţia acestei ţări, situaţie care ar putea duce în colaps întreaga Uniune Europeană, iar la noi se abordează teme politicianiste. Suntem clasaţi cu 45 de puncte din PIB pe cap de locuitor, doar Grecia ne depăşeşte la acest capitol, şi noi ne facem că nu vedem. Nu cred că pe români îi interesează mai mult reorganizarea decât ce pun pe masă familiei", a explicat Traian Bodea.

Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că guvernului nu îi pasă că "România continuă să fie cea mai săracă ţară din Europa".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Curat murdar.
Nici cainii unguresti nu pleaca de langa macelarie. Amarastenii maghiari sunt pregatiti sa iasa in strada, iar grofii vor ramane la guvernare. Curat murdar!
Postat 23 Iunie 2011, 15:43 de safe
LIDER?
BARA= ZERO BARA(T) , ca politician...
Postat 23 Iunie 2011, 10:04 de PC
uite cine vorbeste
Ar trebui in primul rand sa spuna domnul bara cate voturi a luat cand a candidat pt primarie...probabil ca nici angajatii lui nu l-au votat....de aici reiese ce fel de mare om politic este.....mai bine ar avea gria de fiu sau ca nu mai are mult si il ruineaza pe conservator
Postat 23 Iunie 2011, 09:02 de mihai
iredentismul unguresc
iredentismul unguresc, naste monstri !
Postat 23 Iunie 2011, 04:40 de forum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON