URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2016, 15:19

Japonezi în locul americanilor: Emerson Oradea a fost preluată de gigantul Nidec Corporation

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tran­zacţie de 1,2 miliarde de dolari, care include şi o parte din operaţiunile din Ro­mânia.

Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproxi­mativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

„Operaţiunile Emerson din Oradea vor fi transferate integral către Nidec, noul pro­prietar al acestor două întreprinderi“, au de­clarat Ziarului Financiar oficialii Emer­son.

Nidec - companie de talie mondială producătoare de motoare electrice cu sediul în Japonia - a preluat recent şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.

„Lucrăm îndeaproape cu Nidec pentru a asigura o tranziţie lină, atât pentru angajaţi, cât şi pentru clienţi. Sunt aproximativ 150 de angajaţi ce lucrează pentru Leroy-Somer în Cluj-Napoca şi circa 215 pentru Leroy-Somer şi Control Tehniques în Oradea“, au mai precizat re­prezentanţii Emerson.

Emerson a inaugurat în luna mai a acestui an fabrica de la Oradea, fiind a doua unitate de producţie deţinută de americani pe piaţa locală, după cea din Cluj, investiţia ridi­cându-se la aproxi­mativ 25 milioane de dolari.

Iniţial, proiectul Emerson de la Oradea prevedea crearea a 2.500 de locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 80 milioane euro, până în 2022. 

Anul trecut, Emerson a avut afaceri totale de 692,4 milioane lei (154,5 milioane euro), un profit net de 19,6 milioane lei (4,4 milioane euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Nidec Corporation a fost înfiinţată în 23 iulie 1973 în Kyoto şi produce motoare mici, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componente electronice şi optice. Compania cu 98.000 de angajaţi a avut afaceri de un miliard de yeni în martie 2015.

În România, gigantul japonez mai controlează Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON