URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2011, 12:03

Iubitorii de pisici, rugaţi să sprijine singurul adăpost de feline din Oradea, ca să nu-şi închidă porţile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De un an şi jumătate, în Oradea funcţionează singurul adăpost de pisici, deschis de Asociaţia Prietenii Pisicilor. De atunci, de pe străzile oraşului au fost salvate peste 100 de feline, din care 65 au fost date spre adopţie.

Adăpostul are o capacitate de doar 50 de pisici, astfel că a fost nevoie de voluntari care să ţină acasă animăluţele, până când îşi găsesc stăpân. "Ne bucurăm de o comunitate solidă de voluntari, care sunt cu noi încă de la început. Le mulţumesc pe această cale", spune Adrian Gheară, reprezentant al adăpostului.

Toate pisicile ridicate de pe străzi şi duse la adăpost, în cea mai mare parte pui abandonaţi, sunt deparazitate, vaccinate şi, dacă e necesar, tratate de boli.

Împreună cu fundaţia SOS Dogs, care administrează adăpostul de căţei al oraşului, Prietenii pisicilor au organizat mai multe evenimente de colectare de mâncare pentru animăluţe, în incinta Era Shopping Park. Hrana donată de orădeni nu este suficientă, însă, pentru a ţine adăpostul pe picioare.

"Ne confruntăm cu o lipsă acută de fonduri, donaţiile puţine pe care le primim fiind insuficiente pentru a putea susţine cheltuielile lunare ale adăpostului. Dacă situaţia financiară nu se îmbunătăţeşte, vom fi nevoiţi să închidem porţile în curând", mai spune Gheară.

Astfel, toţi iubitorii de pisici care pot sprijini adăpostul sunt rugaţi să o facă, astfel încât voluntarii să mai poată salva şi alte feline. Cei care pot ajuta, găsesc mai multe informaţii pe site-ul www.prieteniipisicilor.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@Dana
In primul rand daca strigi la noi nu inseamna ca ai si dreptate! nu stiu cine se lauda si in care propozitie... cat despre responsabilitate... este de discutat si nu mai am chef - in Roamnia educatia lasa mult de dorit, iar lupta pentru ridicarea nivelului de constiinta este una dusa cu "morile de vant"... Despre ce "asumare a actului caritabil" vorbesti oare? De regula actul caritabil autentic, dezinteresat este ANONIM!!! "Decenta" zici? Aham, inteleg, a cersi cu mana intinsa pe la usile oamenilor cu povesti senzibilizatoare (si false!) e mai decenta, nu? In fond fiecare ajuta pe cine vrea - de ce nu faci si tu ceva pentru copii??? De ce te iei de "capra vecinului" ??? Hai, pace si tie! P.S. imi cer scuze pentru literele "papate" in viteza din celelalte comentarii, sper ca am fost coerenta, totusi!
Postat 25 August 2011, 17:19 de o oarecare
...
Uite ca nu m-am putut abtine desi stiu ca este inutil... Un singur lucru mai vreau sa spun - si omul este tot un animal, in fond, cel mai crud, daunator si rau animal de pe Terra pe care o va distruge, in cele din urma!
Postat 25 August 2011, 16:07 de o oarecare
hmmmmmm - continuare3
Au ajuns in toata tara: La Iasi, de ex: \"Un nou fenomen: cersetori cu chitante si legitimatie\" Na, in fine, revin acum cu intrebarea: Daca iubitorii de animale sunt \"ipocriti\", acesti oameni cum sunt??? si, daca ONG-urile de protectia animalelor sunt "gauri negre unde se papa banii donatorilor..." ce este acest tip de ONG??? Doar se ocupa de copii - sau asa vrea sa para - sau doar profita in nuele lor - ca nici eu nu mai stiu... Hai, Maria, sa ne traiesti - da tu banuti sa traiasca pe picior mare cei care profita de sensibilitatea si naivitatea ta - e strict problema ta si LASA-NEEEEEEEEEEEE tu pe noi cu "ipocrizia" noastra! Hai, pace tine!
Postat 25 August 2011, 16:02 de o oarecare
hmmmmmm - continuare1
"il stiu pe domnul director Alin Piele de la orfani 2003 e un pervers un excroc in acte astia ar trebui controlati in fiecare zi ..nu va imaginati cate hotii se fac .domnul director are un salariu de 3000 ron 10 % de la punctul de lucru care are grija .diurne de deplasare …protocoale ajung bani in buzunarele lor.bani de chirii d-l Alin sta cu chirie in Oradea nu platesti nimic din buzunarul lui nici macar telefonul fix.totul e platit din bani care ii incaseaza la asociatie.Isi bate joc de oameni dupa teren si de secretare ..nu stiu unde sa ma adresez ca vin si cu dovezi…nu am nimic cu organizatiile care se ocupa intradevar de copii ..cei de la orfani 2003 fac in jurul la 30000 pe luna la un punct de lucru si au un caz de 4 luni si nu poate sa rezolve cu bani acel copil ii trebuie in jur de 2000 de euro.cei care vor sa doneze mai bine se duc la copii acasa si le da bani decat la astia.voi chiar credeti ca astia muncesc pe gratis profitul unde este ..ong sunt scutiti de taxe si impozite …astea sunt legile din romnania…." sau: "orfanii 2003 nu reprezinta altceva decat multa mizerie….se invarte intr un mod murdar o gramada de bani.isi bat joc de oamenii care lucreaza acolo de colectori de secretare de soferi etc…sincer OAMENI BUNI…NU MAI DONATI BANI ASOCIATIEI ORFANII 2003!!!!!!! spun asta pentru ca am lucrat acolo si am vazut cum merg treburile.
Postat 25 August 2011, 15:47 de o oarecare
hmmmmmm - continuare1
mai departe: "tot ce se spune este adevarat am lucrat si eu aici. nu numai ca nu se duc bani la copii dar se poarta urat si cu angajati. se lucreaza pana seara foarte tarziu,cand te angajezi iti promit carte de munca dar daca nu faci bani pe teren o iei in mana. cica stimuleaza oameni dar ii fura de ii rupe si ii muncesc ca pe hoti de cai. hotilor,sarlatanilor" duba de care vorbeam duce "incasatorii de teren" de la Oradea pe zonele Timisoara, Arad, Baia-Mare, Cluj, Zalau si-i trimite la cersit din firma in firma, din poarta in poarta, pe strada, in parcari, etc cu niste "povesti" tiparite pe niste coli de hartie, povesti inventate sau cazuri cand copilul nu mai este sau si-a rezolvat problema, cu o "poezie" invatata si cu un chitantier - asta este munca lor si ii amagesc cu salariu fix de incadrare - da' de unde? Daca, seara, la strangerea chitantierelor si intoarcerea acasa n-au facut o suma, deloc mica, sunt balacariti si muncesc degeaba; li se spune ca au un program de 8 ore dar...se peaca din Oradea la ora 8 dimineata si se ajunge cand se ajunge - niciodata inainte de ora 22:00... dar sa ne intoarcem la comentariii:
Postat 25 August 2011, 15:45 de o oarecare
hmmmmmm - continuare
deci? sunt trimisi "voluntarii" pe teren - dusi cu duba de la punctul de lucru Oradea - ONG-ul este din Pitesti si te-as sfatui sa vezi cam ce nivel de viata are cel ce a infiintat asociatia, angajatii lui din cadrul ei - oamenii lui de incredere coroborate cu cazurile pentru care se "cersesc" efectiv bani - un exemplu: "eu am lucrat la aceasta asociatie in anul 2006 si va spun sincer ca aceasta asociatie este una pentru a se ajuta ei nicidecum pe copii aflati in dificultate,am strans bani pentru a ajuta o fetita care suferea de anumite boli.si trebuia sa mearga in strainatate sa se faca bine ,dar intr-o zi ne-am intalnit pe strada cu parintii fetitei,si a zis ” FATA MEA ESTE MOARTA DE 6 LUNI , DIN BANI PE CARE II STRANGETI NU A AJUNS LA MINE DECAT 2%” asa ca la ORFANII2003 se fura cu acte in regula sau mai bine zis cu chitante fiscale , Domnilor politisti ati facut bine. IAR DACA CINEVA VREA SA-I AJUTE PE CEI CARE AU NEVOIE DE AJUTOR . TREBUIE SA O FACA PERSONAL ALTFEL NU AJUNGE NIMIC DIN CEEA CE DATI DUMNEAVOASTRA . BERTEA ANTON"
Postat 25 August 2011, 15:35 de o oarecare
hmmmmmm
Cine a zis ca nu exista ONG si pentru copiii abandonati/orfani? Maria afirmi ca: \"de ei nu se agita nici o asociatie, nu cere nimeni bani sa faca programe; nu-i ia nimeni acasa macar in week enduri; nu-i suport pe ipocritii astia cu animalele cand copiii sufera nevazuti si neauziti.\" Sa retinem de aici cum ca \"nimeni\" - vom reveni - si ca cei care sunt iubitori de animale sunt \"ipocriti\" - revi, am vrut sa subliniez aceste aspecte. Si acum hai sa vorbim la concret: ai auzit de ONG-ul \"Orfanii 2003\"? - deci am demolat pe \"nimeni\" - ca ei mai sunt multi... Acum ma voi referi la termenul de \"ipocriti\", dar, mai intai subliniez o alta afirmatie, tot a ta: \"asociatii pentru protectia animalelor sunt gauri negre unde se papa banii donatorilor...\" Acum sa reveni la ONG-ul mai sus mentionat - urmareste pe internet cam cu ce se ocupa si cam unde se duc banii sub masca \"bunilor samariteni\" - si nu spun din auzite ci am fost in interior, naiva de mine, crezand ca ajut copiii... Hai sa spicuim cateva informatii: \"Politia Comunitara suspecteaza asociatiile de intrajutorare ca practica cersetoria autorizata\" \"Iata cateva din cele relatate noua. De o vreme, Satu Mare este vizitat de numerosi tineri care, sub diverse pretexte solicita ajutor financiar pentru salvarea vietilor unor persoane sau cu alte scopuri. Numai din luna decembrie a anului trecut si pana saptamana trecuta, Satmarul a fost vizitat de persoane care pretindeau ca reprezinta Asociatia Umanitara “Ziua Sperantei” si Asociatia “Orfanii 2003″. Chiar au prezentat acte in acest sens. Surprinzator este faptul ca ambele asociatii au sediul in Pitesti, cu filiale in Oradea si cu puncte de lucru in Satu Mare. Interlocutorul nostru sustine ca aceste doua asociatii care si-au intins tentaculele si la Satu Mare ar practica o cersetorie mascata. Voluntarii sunt adusi dimineata pe traseu de la Oradea si apoi recuperati la incheierea zilei. Ioan Precup ne-a mai spus spus ca pentru a lamuri lucrurile, in perioada anterioara, politistii comunitari au legitimat cativa dintre tinerii care au fost gasiti la Satu Mare pentru adunarea de fonduri in scopuri caritabile. Asupra acestora au fost gasite legitimatii, dar si delegatii. Unele firme de acest gen elibereaza delegatii fara a fi inscris numele persoanei care poate solicita bani, cu precizarea ca acest document este valabil in prezenta actului de identitate si a legitimatiei. L.M., din partea Asociatiei “Orfanii 2003″, a prezentat legitimatie eliberata de punctul de lucru Oradea, iar P.L.C, avea legitimatie din partea Asociatiei “Ziua Sperantei”, punct de lucru Satu Mare. Acesti agenti colectori au spus celor de la politia comunitara ca ei predau zilnic sumele adunate la sefii asociatiilor, dupa care nu mai au control asupra destinatiei banilor si nici nu stiu daca sumele colectate ajung integral la cei pentru care au fost adunati.
Postat 25 August 2011, 15:29 de o oarecare
@maria si dana
Am uitat ceva: HAI SICTIR !
Postat 24 August 2011, 20:49 de unknown
@maria si dana
E plina presa de stiri privind romani sau straini care vin sa ajute familiile defavorizate din Bihor. O fi mai multa raspundere cand ajuti un copil, dar sunt si mai multi cei care o fac. Pe cei de la Prietenii Pisicilor sau de la SOS Dogs ii ajuta mult mai putina lume. Nu cred ca se pot compara bunele intentii ale unui cetatean obisnuit care da niste bani sau niste conserve pentru animalute fara sa aiba pretentia la publicitate, cu dorinta de a-si cosmetiza imaginea a unor politicieni de cacat sau a unor patroni pe care-i vezi la poarta casei de copii numai inainte de alegeri sau cand miros niste reduceri de taxe. Repet: FAC CE VREAU CU BANII MUNCITI DE MINE SI MA DOARE IN CUR DE PAREREA VOASTRA! Si asa ar trebui sa faca toti.
Postat 24 August 2011, 20:48 de unknown
@maria si dana
Azi am donat niste bani pentru pisicute, inainte de a vedea comentariile voastre. Nu inteleg de ce va bagati in ciorba altora. Vreti sa ajutati alte fiinte defavorizate sau le ajutati deja ? Foarte bine, ajutatile in continuare si lasati-ne pe noi in pace! Luati legatura cu presa, zbateti-va, convingeti-i sa publice articole care sa va aduca donatii. DAR LASATI-I IN PACE PE CEILALTI! Asta a fost versiunea politicoasa. Urmeaza versiunea mai putin politicoasa: Desi sunteti niste papagaite care vor doar sa se bage in seama, nu pot decat sa va multumesc. Voiam sa fac o noua donatie pentru pisicute abia luna viitoare, dar cand am vazut cata rautate, ipocrizie si dorinta de a epata zace in voi, m-am enervat si o sa donez maine aceeasi suma ca astazi. De data asta nu doar pentru a ajuta animalutele ci si pentru a va arata ca FAC CE VREAU CU BANII MUNCITI DE MINE SI MA DOARE IN CUR DE PAREREA VOASTRA !
Postat 24 August 2011, 20:39 de unknown
asa e
MARIA ARE DREPTATE, E MAI SIMPLU SA TE OCUPI DE ANIMALE SI SA TE LAUZI CA ESTI MARE IUBITOR DE VIATA, PENTRU CA NU AI NICI O BATAIE DE CAP; IN SCHIMB CU UN COPIL SE SCHIMBA LUCRURILE SI TOTUL DEVINE RESPONSABILITATE SI ASUMARE A ACTULUI CARITABIL LA ALT NIVEL...CRED CA MARIA A VRUT SA ZICA CA AR TREBUI UN ECHILIBRU SI DECENTA IN A SOLICITA AJUTORUL PENTRU ANIMALE CAND PENTRU COPII NU SE FACE MAI NIMIC...
Postat 24 August 2011, 12:46 de dana
pt bubu
si draga BUBU te informez ca donez lunar haine si carti copiilor de la un orfelinat...asa ca nu stiu de unde esti asa de sigur ce fac eu, ma cunosti cumva? NU! dar esti exemplul dupa care functioneaza talibanii ca tine, arunca cu pietre in cei care nu sunt de acord cu ei, fara argumente decente si pertinente, doar ne scuipam si injuram ca asa e romaneste... daca iubesti pisicile si vrei sa le salvezi ia-le acasa cum am facut eu nu intinde mana ca prefer sa dau copiilor .... acum sariti si injurati
Postat 24 August 2011, 12:41 de maria
vai vai
dragilor, n-ati inteles nimic, am un caine si o pisica , ambii culesi de pe drumuri, unde umanoizi cum ziceti voi i-au aruncat sa moara, asa ca nu sariti daca nu cunoasteti .... ii tin la curte unde au aer liber, mancare si spatiu... iubesc animalele si le consider fiinte demne de dragoste... problema pe care o ridicam este ca exista UN MARE dezechilibru intre cei care fac asociatii sa ajute animalele si cei care fac asociatii sa ajute copiii. multe asociatii pentru protectia animalelor sunt gauri negre unde se papa banii donatorilor...nu zic ca e cazul celor cu pisici, dar hai sa fim seriosi: animalul e creat sa supravietuiasca in natura fara om, pe cand copiii nu sunt creati cu abilitatile animalelor...si intre drepturile copiilor si cele ale animalelor le aleg pe cele dintai... asa ca dupa ce nu vor mai exista copiii abandonati in Ro voi privi ingaduitor asociatile care cer bani celor ca mine si ca altii ca sa salveze pisici.... daca vrei sa salvezi o pisica salveaz-o si taci nu intinde mana...
Postat 24 August 2011, 12:35 de maria
Maria este exemplul cu care functioneaza omenirea
Maria, este, din pacate exemplul dupa care functioneaza la ora actuala omenirea, daca pe copii nu-i ajuta nimeni, atunci de ce as ajuta animalele, dar ea totusi nu face nimic nici in privinta copiilor nici in privinta animalutelor. Pun pariu ca nu a facut niciodata vreo donatie (si aici ma refer inclusiv la cauze nobile precum copiii abandonati pentru care s-au facut inclusiv teledoane si alte astfel de strangeri de fonduri). Sunt de acord ca sunt situatii mai delicate in lumea asta care merita atentie, dar daca anumite lucruri sunt sub "botul" nostru de ce preferam sa dam cu pietre in loc sa intindem o mana de ajutor ? Si aporpos Maria, la spitalul de copii din Oradea, este o camera rezervata copiilor abandonati unde poti sa te inscrii ca voluntara, daca vrei poti sa te interesezi si ai sa vezi ca exista solutii... trebuie doar putina ambitie si mult suflet, ceea ce cred ca tu nu ai... dar ma rog.
Postat 24 August 2011, 08:38 de Bubu
Marieee
Marieee draga....de ce ii numesti pe oamenii care iubesc animalele ipocriti ???? Nu-i suporti ??? Foarte bine....suporta "humanoizii" care-si abandoneaza copii in spitale, orfelinate etc. Un animal niciodata nu-si va abandona puii !!!! Sunt oameni care iubesc animalele ( ma bucur sa vad ca sunt in nr. destul de mare ), incearca sa-i ajute ( ajunsi saracii de ei in situatia in care sunt tot din cauza OMULUI !!!!! ) de ce te deranjeaza ???? Pe mine de exemplu nu ma deranjeaza daca te duci si ajuti spitalul sau orfelinatul unde sunt copilasii abandonati, s-au ii duci acasa de weekend...Atunci draga Marieee nici pe tine sa nu te deranjeze cine cum si pe cine ajuta.
Postat 24 August 2011, 08:17 de Eu
lasa-ne
asa e in firea lucrurilor ca animalele sa traiasca in natura nu in apartament la bloc sau adapost; in schimb nu e natural si uman sa avem plin de copii abandonati in spitale si orfelinate; dar de ei nu se agita nici o asociatie, nu cere nimeni bani sa faca programe; nu-i ia nimeni acasa macar in week enduri; nu-i suport pe ipocritii astia cu animalele cand copiii sufera nevazuti si neauziti.
Postat 24 August 2011, 07:44 de maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON