URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2018, 17:17

Bărbatul care a agresat o orădeancă, în plină zi, a fost arestat. Este un fost puşcăriaş, închis pentru că aproape a omorât în bătaie un bebeluş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bărbatul de 48 de ani care vineri, în plină zi, a agresat sexual o femeie pe strada Feldioarei din Oradea, a fost trimis în arest.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, agresiunea s-a petrecut în jurul orei 13.30 şi a fost observată de un echipaj de jandarmi. De altfel, aceştia l-au prins pe bărbat şi l-au predat poliţiştilor, care apoi l-au reţinut.

"Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei", a declarat Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, pentru BIHOREANUL.

Sâmbătă, bărbatul, pe numele său Adrian Iosif Bojani, un etnic rom din satul bihorean Cheresig, a fost dus în faţa magistraţilor Judecătoriei Oradea, cu propunerea de arestare preventivă, propunere care a fost admisă. Astfel, el a rămas după gratii.

Tâlhar şi bătăuş

BIHOREANUL a aflat că agresorul a mai fost închis. La sfârşitul anului 2014, el a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare, o pedeapsă conexată în urma a două procese în care Bojani a fost inculpat.

Mai precis, bărbatul a fost găsit vinovat pentru că, în 2008, l-a bătut violent pe bebeluşul de doar 9 luni al concubinei sale, agresiune în urma căreia micuţul a avut nevoie de aproape o sută de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, într-un alt dosar, Bojani a fost găsit vinovat de tâlhărie calificată, după ce, în luna august a anului 2014, a furat 60 de euro şi 227 de lei din casa unui orădean. Pentru că acesta l-a surprins la furat, Bojani l-a lovit şi a încercat să-l strângă de gât.

Conform datelor publice existente pe site-ul instanţelor, Bojani a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Satu Mare în septembrie 2016.

Citeşte pe această temă articolul: "Femeie agresată sexual în plină zi, în Oradea! Făptaşul, un bărbat de 48 de ani, a fost prins de jandarmi"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@ionel82
istetule care esti, esti tu sigur ca fac eu munca voluntara sau sau te-ai gandit cum ai putea sa faci tu niste bani doar prin postari anti guvern...m-as bucura sa pateasca si sotia sau prietena ta ce a patit doamna respectiva sa vedem atunci ce spui despre cei care "lauda" parlamentul si guvernul pentru binefacerea de a mai elibera din infractori... Vezi, din acest motiv tara asta nu merge inainte pt ca are foarte multi oameni ca tine cu o gandire ingusta
Postat 21 Octombrie 2018, 23:12 de Dan1977
@Dan1977
Bai tantalaule, aia care posteaza toata ziua, la orice articol comentarii anti guvern iau ceva banuti, tu nu te-ai prins inca si faci munca voluntara? Vezi la Fundatia pentru o societate deschisa, poate mai sunt locuri libere. Locuri sunt dar nu sunt bani pentru toti flamanzii.
Postat 21 Octombrie 2018, 22:24 de ionel82
da...fost puscarias
ce pot sa spun este ca aceasta doamna ar trebui sa le "multumeasca" domnilor din parlament si guvern pentru binefacerea de a elibera din puscariasii romaniei...o sa intre presuspun din nou la inchisoare pt aceasta fapta si cred ca nu va sta mai mult de 1 an...si iarasi va comite alte fapte pt ca doar atat stie sa faca..nu pot sa inteleg si cred ca orice om cu ratiune se intreaba de ce astfel de specimene de oameni inca mai fac umbra pamantului dupa atatea fapte penale comise cu violenta si intentie....as propune mai degraba un referendum pt pedeapsa cu moartea, cred ca acesta ar fi necesar cat de urgent in Romania
Postat 21 Octombrie 2018, 17:41 de Dan1977
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON