URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2019, 14:29

Bolojan despre şefii Aeroportului Oradea, care riscă să fie condus de "o contabilă de şcoală": "Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a reacţionat dur, miercuri, cu privire la aşa-zisul concurs pentru postul de manager al Aeroportului, arătând că singurul candidat acceptat, Cristina Antik, nu are nicio experienţă în domeniu. El a acuzat conducerea Consiliului Judeţean de "iresponsabilitate" şi chiar de "premeditare", cerând anularea concursului şi căutarea unui manager competent. Bolojan a făcut chiar o propunere în acest sens...

Pasc era mai bun...

"Am căzut din lac în puţ", a spus Bolojan, precizând că nu a vrut să dea crezare zvonului cu privire la faptul că şefii CJ pregătesc o numire politică, presupunând că "vor fi selectaţi oameni cu experienţă", nu "după chipul şi asemănarea conducerii CJ".

"În calitate de primar al municipiului Oradea, cer conducerii Consiliului Judeţean să anuleze acest concurs, pentru că, dacă o să mai facă şi un contract beton unui asemenea om "competent", care nu-şi cunoaşte posibilităţile, o să păţim cum am păţit anul acesta cu Consiliul de Administraţie: deşi au pierdut toate zborurile, membrii CA au luat toate bonusurile. Adică nu va mai putea fi demis", spus Bolojan.

Separat, în calitate de şef al PNL Bihor, Bolojan a spus că i-a rugat pe liberalii din Consiliul Judeţean să depună un proiect de hotărâre de revocare a întregului CA de la Aeroport. Chiar dacă un asemenea proiect nu va avea şanse să treacă de votul majoritar al coaliţiei PSD-UDMR-ALDE, măcar "să ştie orădenii cine vor să îşi bată joc de Aeroportul Oradea şi de acest oraş".

Primarul a numit-o pe Cristina Antik "o contabilă de şcoală", care nu are legătură cu domeniul, a apreciat că "domnul Pasc (fostul manager – n.r.) este incomparabil mai bun, oricât am fi de critici, asta se vede de la o poştă" şi a criticat faptul că reprezentanţii CJ nu caută specialişti veritabili.

Bolojan a spus că a acceptat solicitarea lui Cseke Attila, preşedintele UDMR Bihor, de a nu critica situaţia Aeroportului până la jumătatea lunii septembrie, crezând că în toată această perioadă "marii operatorii aerieni sunt contactaţi în permanenţă, peţiţi de conducerea CJ şi că nu există altă prioritate", dar acum se consideră "dezlegat de această discuţie".

Să anuleze concursul!

Ilie Bolojan a afirmat că există suficienţi profesionişti ai domeniului şi a şi dat un exemplu în acest sens, în persoana orădeanului Răzvan Horga. "A terminat facutatea la Viena, şi-a luat masteratul în managementul transporturilor aeriene în Marea Britanie, a lucat la Carpat Air, în Emiratele Arabe, în Marea Britanie, are un CV serios, puteţi vedea câte limbi străine ştie. Nu şi-a depus dosarul la concurs, fiindcă vă daţi seama dacă îl evaluează domnul Bimbo pe probleme de aviaţie..."

Răzvan Horga e fiul decanului Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Şitiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii din Oradea, Ioan Horga, şi este, potrivit datelor publicate de el însuşi pe Linkedin, consultant privat în aviaţie.

Edilul liberal a apelat din nou la conducerea CJ Bihor cerându-i să accepte un parteneriat cu Primăria Oradea, considerând că situaţia Aeroportului este foarte serioasă, iar lipsa de conectivitate aeriană are consecinţe extrem de nefavorabile asupra oraşului.

"Dacă până acum i-am bănuit de lipsă de competenţă, acum pare că duce a premeditare. Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine domnilor Pasztor şi Mang pentru ce se întâmplă la Aeroport. Eu aş intra în pământ de ruşine. Ce fac acolo este o chestiune de iresponsabilitate. Le cer să intre în parteneriat cu Primăria şi să anuleze acest concurs, pentru că situaţia este gravă", a spus Ilie Bolojan.

Contabilă versus manager

După cum se ştie, la aşa-zisul concurs internaţional anunţat de preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, pentru conducerea Aeroportului din Oradea, un singur dosar a fost acceptat de comisia de concurs, cel al Cristinei Antik, soţia judecătorului Levente Antik, de la Curtea de Apel Oradea, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, fostă contabilă în sistemul de învăţământ şi la Aeroport, fără ncio experienţă în managamentull transporturilor aeriene.

Alţi doi candidaţi şi-au mai depus dosarele pentru funcţia de director general, însă ambele dosare au fost respinse, pe considerente formale, nici motivele, nici numele candidaţilor nefiind date publicităţii. Potrivit surselor BIHOREANULUI, unul dintre candidaţii descalificaţi ar fi fost un fost manager al Aeroportului Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Inadecvarea la obiect..
Când mulțimea îi refuză tiranului încrederea, ăsta calcă în gol. Nu există dreptate legală în raport cu tâlharii. Corpul social are dăunători. Păi domnule, cu dăunătorii te lupţi, nu negociezi şi nici nu aştepţi să dispară. Inteligența a fost definită ca facultate a omului prin care acesta înregistrează obiecte fără să le desfigureze. Prostia, inadecvarea la obiect, ca expresie a neputinței ereditare. O lipsă în substanța individuală.
Postat 19 Septembrie 2019, 22:17 de opiniastrazii
NU de o singură voce....
Sistemul, cu cât se învecheşte în metehne, se autoconsolidează şi se auto-protejează continuu prin legi împotriva propriului popor. Acest sistem bătrân, metastazat, îşi continuă dinamica dezastrului atâta vreme cât nimeni, nicăieri, nu va îndrăzni să se ridice în picioare şi să strige: STOP! AJUNGE! ACUM avem nevoie de o mulţime ridicată într-o singură VOCE, şi NU de o singură voce ridicată din mulţime!
Postat 19 Septembrie 2019, 22:08 de opiniastrazii
Dar tie nu-ți crapă?
La toți trebuie să vă crape obrazul, dacă îl aveți. Ai tu pe cineva pe lista? În primărie toți is pe competenta nu-s politruci, prieteni, afini , etc. Fosta consiliera, cumnata amantei, colega de liceu, șefa juristilor si lista e lunga, cum au ajuns? Tu nu poți arăta cu degetul, ești la fel de minjit. Te-ai băgat în cocina cu porcii si te-ai murdărit. Măcar ai bunul simt si nu poza in omul corect si demn. Aceste calitati îți lipsesc cu desăvârșire. Baga capul în pămînt si nu-l mai ridica. Ca nu mai crede nimeni în ceea ce spui!!!!!
Postat 19 Septembrie 2019, 18:29 de iulia
Da! domnule primar
Aveti perfecta dreptate cand faceti referire la Domnul Horga Razvan. Dar nu uitam ca domnul decan Ioan Horga nu a fost ales de catre cadrele didactice de la Universitate rector,desi avea multe recomandari in CV, ce au preferat un pietar - bisnitar proprietar de ABC si masa in strandul 1 Mai asemanator cu parashuta doar ca are sex masculin.Timpul a dovedit caracterul acestui derbedeu, azi urmarit penal.Gandesc ca va fi acelasi lucru si in cazul parashutei blonde. Cine poate sa opreasca o parashuta deja pornita?
Postat 19 Septembrie 2019, 14:54 de scarbit
Adrian_ Preda
Ai dreptate privind caracterul de mahala a parashutei Am surprins-o si eu in ipostaze de nedescris. Chiar este o parvenita mizerabila. In ce priveste educatia copiilor din pacate trebuie sa subscriu. Nu recomand nimanui sa stea in jurul ei. Pentru primarul Bolojan inca o bulina rosie pentru curajul de a se pronunta ipotriva blondei fara studii si fara caracter, avand in vedere calitatea de judecator controversat al sotului acesteia.(vezi dosar Selina si Kiss)Hai SRI sa te vedem. Vine Codruta si poate mai remediaza cate ceva. Blondina sa stiti ca se pricepe la a manageria averea altora. A produs la viata ei mai mult decat Antik ca judecator. Vezi averea colosala dobandita prin mostenire, prin intretinerea unei persoane pe care a fraierit-o in stil propriu. Fereasca -ne domnul de ea. Are un singur antidot. Daca va fi directoare o sa-l comunic tuturor. Se va bucura si Antik.
Postat 19 Septembrie 2019, 14:43 de scarbit
Bisnitara
Asa procedeaza toti parvenitii! Dintr-o mama care face bisnita cu zdrente nu poate iesi ceva mai bun.De ce s-a spanzurat sotia primului ei sot Ionescu, procuroarea? Este o mahalagioaica si asa-si educa si copiii, din pacate.
Postat 19 Septembrie 2019, 08:32 de adevarat
Bine zis
Părea mea ar fi ca pentru acel post daca intr-adevar se dorește ar trebui o persoană cu experienta in domeniul aviatic. Sunt manageri foarte buni la alte firme in domeniu si ar putea fi aduși. Sincer doamna blonda nu e potrivita pt acel post, nu are pregătirea necesară chiar dacă întocmirea dosarului s a făcut cu dedicație. Va dau un exemplu: Acum doi ani doamna blonda împreună cu soțul doreau pasaport cu toate că se stătea la rând si se făcea programare online aceasta s a băgat în fața si a inceput o adevărată cearta cu doamna de la ghișeu, făcând aluzie la funcțiile pe care le ocupa pentru a putea obține acel document urgent...s a iscat o adevărată ceartă si evident a fost trimisa la plimbare cu sot cu tot. Concluzia o trageți voi daca doamna este potrivita pentru acest post!
Postat 18 Septembrie 2019, 23:07 de Adrian_Preda
Tele -comanda
Primarul are dreptul sa fie revoltat.Si oradea s-a dezvoltat foarte bine fara arhitect sef .Un bugetar in minus.Mai mult,managementul aeroportului ar putea fi delegat catre insusi primarul orasului,care si-a facut o obsesie din tuneluri si pasaje subterane.Ar fi o compensare binevenita pentru o decompensare dobindita la locul de munca.Buldozere si aeroplane,ce romantic...apoteotic
Postat 18 Septembrie 2019, 21:56 de excalibur
Ciocolax
:::::)))))
Postat 18 Septembrie 2019, 20:23 de Sandu1206
dummy
Decat sa vomiti aberatii si ineptii pe aici, mai bine fa o plimbare la aer. Ce abc in zona pietei de legume? Ia un ciocolax ca sa vomiti pe gaura aialalta, poate iese ceva mai de "telectual". Si ce a falimentat cand afacerea a fost vanduta, ia-ti mai diazepamul si treci la orizontala. Obsesiv compulsiva si manipulata, mai continui? Hai ca am pierdut destula vreme cu tine. @Moderatori, ce o mai tineti pe asta aici? E un forum de pareri nu de enterocolita exprimata online.
Postat 18 Septembrie 2019, 20:06 de poiu
Bine a grăit ...
... fostul "învățător" de aritmetică de la o școală pentru copii cu dizabilități din Tileagd, ajuns Secretar General al Guvernului Tăriceanu în perioada 2005-2007, strict pe meritul de a fi falimentat anterior un obscur ABC care vindea gumă de mestecat în zona piaței de legume din Aleșd !?! În prezent este în plin avânt evolutiv ... fiind pe punctul să falimenteze și Oradea !?! Altă lume ... altă scară de valori !?!
Postat 18 Septembrie 2019, 19:28 de CrisDumi
Calamitate naturala
Nu erau destui udemeristii ? Acum intra si neamurile lor in actiune. Praf au facut aeroportul. Vreo doi, trei postaci de-ai lor incearca sa abata atentia pe site de la gravitatea faptului in sine. La ce e buna, ma, tolomacule ? Sa va fie rusine (daca ati avea asa ceva, insa, nu aveti)!
Postat 18 Septembrie 2019, 18:22 de 232
Tocmai el se baga in seama!
Tocmai el se baga in seama, el care a tinut ani de zile pe postul de arhitect sef una pe palacerea lui. Nici acum nu-i mai bine ca in fap tot el e carmaciu!
Postat 18 Septembrie 2019, 16:26 de scortosul
management
Managementul nu e lautarie, pentru a fi unul profitabil ai nevoie de 2 lucruri. Sa fii facut pentru asa ceva si sa stii ce insemana. Din experianta ultimilor 30 de ani numirile politice nu au adus performanta si rentabilitate. Vom vedea ce pune pe masa, sprijinul politic nu este suficient in aceasta situatie este putin, f.f.f. putin, companiile aeriene vorbesc de bani. Doar de bani.
Postat 18 Septembrie 2019, 14:55 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON