URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2020, 19:30

Universitarii orădeni și-au ales viitorii senatori. Rectorul Bungău a câștigat un mandat în forul legislativ (FOTO)

Universitarii orădeni și-au ales viitorii senatori. Rectorul Bungău a câștigat un mandat în forul legislativ (FOTO) Prorectorița Marcela Prada (foto) a mers în cârje la vot, miercuri, dar efortul ei a meritat: a câștigat un mandat în Senatul Universității
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesorii și cercetătorii Universității din Oradea au decis miercuri componența Senatului academic în mandatul 2020-2024.

Din cei 857 de universitari cu drept de vot, s-au prezentat la urne 660. Biroul Electoral Universitar a înregistrat 633 de voturi valabile, 24 nule și 3 albe. Pentru cele 48 de locuri dedicate senatorilor din rândul cadrelor didactice și cercetătorilor s-au înscris 67 de candidați.

Printre cei care sunt în prezent senatori și au câștigat un nou mandat în forul legislativ se numără actualii lideri, adică președintele Aurel Căuș, vicepreședintele Victoria Bogdan și cancelarul Ioan Țarcă. De asemenea, vor fi în continuare senatori universitari precum Ovidiu Burtă, Cristian Grava, Olimpia Mintaș, Simona Bodog.

Noul Senat are și membri noi, iar unii dintre ocupă funcții executive în instituție. Cel dintâi este rectorul Constantin Bungău, care a fost preferatul colegilor de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică. El trebuie să decidă acum ce preferă să fie, senator ori șeful executiv al Universității, deoarece legea nu îi permite să cumuleze cele două funcții. Contactat de BIHOREANUL, rectorul a refuzat să spună ce decizie va lua. ”Să vedem dacă îmi va fi validat mandatul”, a declarat Bungău miercuri seară.  

Alți universitari cu funcții de conducere care au câștigat mandate de senatori sunt prorectorii Marcela Prada și Marcel Roșca și decanii Ioan Chereji (Protecția Mediului), Karla Barth (Științe Socio-Umane).

Printre senatorii noi se mai numără universitarii Carmen Pantiș, Alin Bodog, Simona Bungău (profesor la FMF și, totodată, soția rectorului Constantin Bungău), Diana Cupșa, Claudia Timofte.

Lista nominală a membrilor Senatului universitar nou va fi validată în ședința Senatului în exercițiu programată pentru 17 februarie. Între 17 și 21 februarie, își vor depune candidaturile senatorii care aspiră la funcția de președinte al forului. Acesta va fi ales pe 9 martie.


Lista completă a senatorilor aleși:

Facultatea de Arte: Ariadna Mircescu, Anca Popescu;

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură: Marcela Prada, Maria Pop;

Facultatea de Drept: Mihaela Teacă, Claudia Timofte;

Facultatea de Geografie, Turism și Sport: Paul Szabo-Alexi, Ștefan Baiaș, Sorin Buhaș;

Facultatea de Informatică și Științe: Aurel Căuș, Diana Cupșa, Cristian Horea;

Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației: Livia Bandici, Laura Coroiu, Ovidiu Novac, Cristian Grava;

Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial: Codruța Bendea, Marcel Roșca;

Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică: Constantin Bungău, Gavrilă Grebenișan, Ioan Țarcă;

Facultatea de Istorie: Alina Brihan, Luminița Șoproni;

Facultatea de Litere: Simona Gânsca, Delia Radu;

Facultatea de Medicină: Simona Bungău, Alexandru Vîlceanu, Carmen Pantiș, Bogdan Feder, Ovidiu Frățilă, Mariana Mureșan, Ovidiu Burtă, Alin Bodog, Cristian Rațiu, Anca Porumb;

Facultatea de Protecția Mediului: Olimpia Mintaș, Gabriel Cheregi, Cristina Maerescu, Ioan Chereji, Andra Lazăr;

Facultatea de Științe Economice: Victoria Bogdan, Leonard Abrudan, Simona Bodog;

Facultatea de Științe Socio-Umane: Maria Florescu, Karla Barth, Ionuț Oprea;

Facultatea de Teologie Ortodoxă: Marius Țepele;

DPPD: Florica Orțan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
857 de universitari cu drept de vot ...
... care se calcă-n picioare ca-n gară, de parcă Școala de Vară orădeană ar fi un centru universitar performant !?!
Postat 30 Ianuarie 2020, 10:38 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON