URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2013, 18:57

Protest cu lumânări: Voluntarii vor să poată intra în fiecare zi în adăpostul de câini (FOTO / VIDEO)

Orădenii au protestat, luni după amiază, împotriva felului în care Administraţia Domeniului Public (ADP), care a preluat anul trecut administrarea adăpostului de câini "Grivei" din oraş, tratează animalele, cerând ca voluntarii să aibă drepturi de vizitare în fiecare zi.

După ora 17, la statuia Mihai Viteazul din Piaţa Unirii s-au adunat peste 150 de protestatari, mulţi dintre ei fiind însoţiţi de câinii de companie. "Nucleul" acestora, adică persoanele apropiate organizatoarelor, au purtat fotografii de dimensiuni mari, cu hoituri de câini ori câini suferinzi, care ar fi fost făcute la adăpostul "Grivei".

Cer vizite zilnice

Cele trei iniţiatoare ale protestului, Teger Ildiko, Ana Chiperi şi Mirela Pamfil, toate foste voluntare, au ţinut pe rând discursuri, citite de pe foi pregătite şi pentru jurnalişti, în cadrul cărora şi-au enumerat doleanţele şi motivele protestului.

Prima care şi-a rostit discursul a fost Ana Chiperi, care a subliniat că voluntarii ajutau la adăpost fără a fi plătiţi şi aşa vor să facă în continuare, amintind de asemenea de fotografiile şi filmuleţele care ar fi fost făcute în ultima perioadă la adăpost şi care prezintă câini morţi ori care se atacă între ei. "Dorim să nu mai existe aceste suspiciuni. Vrem şi noi ca Oradea să fie un oraş civilizat, dar asta înseamnă şi condiţii decente de viaţă pentru câinii abandonaţi", le-a spus aceasta protestatarilor şi jurnaliştilor prezenţi.

Voluntara a punctat şi că patrupedele au nevoie de companie, căci altfel se "sălbăticesc", solicitând o colaborare cât mai deschisă cu ADP. "Nu dorim conflicte. Cerem angajaţilor ADP să respecte normele legale din România şi Uniunea Europeană în privinţa câinilor abandonaţi şi să le asigure hrană şi tratament medical adecvat. Cerem să se permită vizitarea adăpostului în fiecare zi în timpul programului de lucru, cu condiţia ca vizitatorii să nu încurce activitatea angajaţilor şi să respecte regulile de siguranţă", a spus aceasta.

Deranjată de BIHOREANUL

Protestatarii au ascultat apoi doleanţele unei alte voluntare, Teger Ildiko, care a susţinut că înainte ca ADP să preia câinii comunitari, voluntarii au colaborat bine cu Direcţia Tehnică a Primăriei şi au contribuit cu diverse obiecte şi cu hrană la bunăstarea animalelor din adăpost. "Voluntarele au ajutat la târgurile de adopţii organizate lunar, dar şi în adăpost. Dorim reintroducerea voluntariatului pe proprie răspundere", a spus Teger Ildiko, adăugând că din septembrie 2012, câinii de la "Grivei" au mâncat numai "boabe" şi de aceea ajung să se atace între ei.

În fine, Mirela Pamfil nu s-a referit numai la problemele de la adăpost, ci şi la regulamentul pentru câinii cu stăpân, spunând că ar trebui modificată prevederea conform căreia toţi câinii trebuie plimbaţi doar cu botniţă prin oraş. Femeia a denunţat şi felul în care Primăria a organizat dezbaterile pe tema câinilor comunitari. "Au fost simple manifestări de imagine, praf în ochi, manipulare", a spus ea.

Între altele, Pamfil s-a arătat deranjată şi de un editorial publicat în BIHOREANUL - "SOS! Dogs mulţi pe stradă" - semnat de directorul ziarului, Mircea Chirilă, spunând că acesta a folosit un ton "miştocăresc" la adresa celor care "au avut îndrăzneala de a semnala deficienţele legate de activitatea municipalităţii privind gestionarea adăpostului Grivei". Orădeanca şi-a citit nemulţumirea în faţa tuturor celor prezenţi şi i-a adresat jurnalistului întrebarea "Când aţi vizitat adăpostul?".

ADP: "Nu se poate"

Printre participanţii la miting s-a numărat şi consilierul local UDMR Pasztor Sandor, stăpânul a trei patrupezi, care a declarat că susţine înfiinţarea unei secţiuni pe site-ul ADP unde proprietarii să-şi poată vedea câinii în cazul în care aceştia au fost ridicaţi de pe stradă. De asemenea, la manifestare a participat, rămânând, însă, mai în spate, şi Carol Lazar, fostul administrator al adăpostului SOS Dogs.

După discursurile iniţiatoarelor, participanţii au fost invitaţi să aprindă lumânări pentru câinii care au murit lângă fotografiile despre care se presupune că ar fi fost făcute la adăpostul "Grivei". Chiar dacă majoritatea celor prezenţi au fost paşnici, s-au auzit şi voci în mulţime care-l acuzau pe primarul Ilie Bolojan că ar fi un "criminal". De altfel, doi dintre protestatari au venit pregătiţi cu un banner pe care scria "Ruşine, Bolojan!".

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP, Liviu Andrica, a declarat, însă, că nu există posibilitatea ca voluntarii să fie lăsaţi să meargă în fiecare zi la vizite. "Pot să-i viziteze sâmbăta, iar joia pot face adopţii. Nu avem nimic de ascuns, însă ar încurca activitatea angajaţilor. Vi s-ar părea normal ca, într-un spital, părinţii, aparţinătorii şi toată lumea să se plimbe cum vrea?", a declarat Andrica.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
57 Comentarii
Omenie
Cei care dezaproba vehement iubitorii de caini au ocazia sa isi dovedeasca omenia si iubirea fata de aproapele lor. Sunt curioasa cati o vor face. Fiindca celor care nu le pasa de animale, nu le pasa nici de semenii lor !
Postat 07 Februarie 2013, 10:12 de carmen lehnert
NOROC
Ca norocul nostru nu suntem toti la fel. Unii iubim animalele de companie, dar asta nu insemna ca nu am iubi copii sau batrini. Dar noi am avut atata coloana vertebrala ca ne-am manifestat ofurile la acel protest fata de cele intamplate la adapost. S-au spus dorintele care eu zic ca sunt foarte OK, s-au aprins lunimari pentru acele suflete nevinovate care nu mai sunt intre noi, din bunavoie Omeneasca. Deci, avem dreptul de a lua apararea patrupedelor. Dar noi macarincercam sa facem ceva, Dar alti care stau in fata calculatoarelor si ne critica. Ia miscativa si luati si voi apararea copiilor si a batrinilor. Si prin orfelinate se intample multe lucruri urate, la fel si prin azile. Faceti si voi protest, nu dati numai din buze, incercati si voi sa faceti ceva. Aaa, si era sa uit de cel care vrea infiintarea unui adapost pentru sobolani, gandaci de bucatarie , tzantzari si veveritze dai bataie, cu asta te-ai descris singur.
Postat 06 Februarie 2013, 21:04 de caniche
iubiti copiii
E bine ca oamenii iubesc animalele, dar mi-ar fi placut sa vad ca se lupta si pentru copiii orfani care sunt abandonati si traiesc in mizerie si foame. De multe ori am vazut cum sunt alungati si priviti cu dispret acesti copiii care pana la urma nu au nici o vina ca sunt a nimanui.
Postat 06 Februarie 2013, 12:19 de @
pe banii mei ?
Propun infintarea unor adaposturi pt. sobolani , gandaci de bucatarie , tzantzari si veveritze ; platite evident din banii contribuabililor . Prietene ! nu pe banii mei !
Postat 06 Februarie 2013, 11:55 de muiebasescu
Minciuna cu bataia cainilor
Va amintim ca acest protest este o incercare de manipulare a oradenilor , asa cum au incercat si cu pasarela metalica de la gara , cum au incercat cu protestul de la liceul Eminescu de acum 40 de zile . Sunt aceleasi persoane la toate protestele . Maghiari nu va lasati atrasi in aceasta campanie mizerabila , finantata obscur .
Postat 06 Februarie 2013, 09:20 de kuli
ce ziceti dle Csekisi
Stiti cumva dle Csekis cine a finantat acest protest stupid ? Gurile rele va suspecteaza pe dvs . Atentie romani si maghiari , vi se pregateste ceva . Treziti-va si nu mai acceptati astfel de gogosi cu luptele dintre caini . Protestul pasnic a fost de fapt o tentativa nereusita de inducerea a sentimentului de pierdere a controlului de catre Primarie . Noi oameni obisnuiti adunam semnaturi si vom trimite la Parchet o sesizare de verificare a tuturor elor care iubesc asa animalele incat le abandoneaza pe domeniul public. Respectam adevaratii iubitori , dar pe cei manipulati politic nu-i intelegem .
Postat 06 Februarie 2013, 09:13 de vlasini cseke
telerysmus cazutas
Asa cum spuneti , a fost un protest politic . In spatele acestei actiuni sunt interese uriase : au pierdut ciolanul prietenii nostrii , care vorbesc franceza . Sa le fie rusine . Instigatie la nesupunere civica . Dar ce loc s-au ales . Dar urmeaza partea interesanta . Unii din cei care au adoptat caini cica i-au lasat liberi . Posibil abandon ? = nu cumva este cruzime considerat abandonul ? Sa vezi atunci , cat va avea de lucru procuroarea de serviciu !
Postat 06 Februarie 2013, 09:07 de grigore halas
Durere
Am citit comentariile scrise, si am ramas pe ganduri. De unde atata ura fata de caini? Cu ce au gresit oare saraci, fata de oameni? Chiar merita suferinta cei care ajung la adapost, au vina asa de mare? Eu cred ca noi oamenii suntem vinovati de mai multe, dar fiind superiori credem ca putem decide despre viata sau moarte. DAR! Sa nu uitam ca avem constiinta (uni dintre noi care mai avem) si odata va veni vremea sa dam socoteala si noi, despre faptele noastre. Multi nici nu stiu pentru ce s-a protestat, dar stie sa arunce cu pietre. Nu s-a cerut nimic ce ar costa bani, dar s-ar face niste lucruri de folos.
Postat 05 Februarie 2013, 22:14 de caniche
Lumanari
Doamnele protestatare dau si o alta intrebuintare lumanarilor. Numai femei suferinde de LTP...
Postat 05 Februarie 2013, 17:40 de Andrei
adapost
Am vazut ca si consilierul primariei dl PASZTOR a fost foarte activ si prezent la aceasta manifestatie care avea iz politic.90% din manifestanti au fost membrii UDMR ,le-am auzit comentariile,sint sigura ca si daca ar fi condus adapostul de un ungur tot nu ar indeplini toate dorintele iubitorilor de animale.Am fost de mai multe ori la adapost, mie mi se pare ca li se da tot ce au nevoie cainilor,dar nici nu li se poate face hotel de 5stele.Daca tot platesc impozit as vrea sa stiu unde se duc banii.Pacat ca se da mai multa atentie animalelor si mai putin batrinilor pensionari Am si eu un catel, are lesa, botnita, tot ce se cere, SOS a facut poze pe strada,in alte judete si au pacalit protestatarii.Rusine, faceti politica cu cainii..
Postat 05 Februarie 2013, 16:45 de trifa
va rog adunati cainii de pe strazi
Furat eu mancare de caine . De ce nu primit pe mine la adepost ? Eu mult furat mancare caine acum 2-3-4 ani . Demonstratie de hotomani eu vezut acolo
Postat 05 Februarie 2013, 15:52 de fery
chiar asa
Cu cainii de pe strada si cu cei din adapost , ce se face ? Nu se colecteaza din stada ? Dar nu-i gradina zoologica acolo sa tina atata timp cainii . Eu propun ca pe banii celor care nu lasa firescul lucrurilor sa decurga.
Postat 05 Februarie 2013, 15:50 de oai
n-ar strica apicarea reg. din occident
CAT se tin cainii la azil si pe banii cui ? Poate sa ne spuna iubitorii de caini? Daca se aduna toti cainii din oras , ca asa trebuie , cine o sa platesca pentru 600 de caini care vor fi in adapost ? Eu propun ca cei care blocheaza regulamentul din toamna impus de primarie , sa plateasca factura de la adapostul de caini .
Postat 05 Februarie 2013, 15:46 de clemente
Maria
E trist ca a avea suflet si a-ti pasa de un biet animal inseamna la ora actuala in Romania ca ...ai probleme cu hormonii! E clar, trebuie sa ne pese si de copii, de batrani, dar de ce ne-ar impiedica sa ne fie mila si de animalele de pe strada sau cele care sufera in adapost? In ce priveste abandonul: cereti mai bine Politiei Locale care a primit masini de ultima generatie din banii Primariei, cereti-le sa isi faca treaba! De cand exista, nu au prins pe nimeni abandonand sau maltratand animale, dar asemenea cazuri sunt multiple si se vor inmulti la primavara cand multe catele din curtile oamenilor vor face pui! Excrementele propriilor animale majoritatea oradenilor le aduna; faptul ca 10-20% dintre ei nu o fac, nu inseamna ca sunt la fel de vinovati si ceilalti 80-90%! Domnul Andrica isi permite foarte multe de cand e seful ADP! Daca ati citi ziarele ati putut vedea cate dosare are pe rol Tribunalul Bihor in care ADP-ul e reclamat de tot felul de magarii! Si asta din nou, are loc din bani publici! De ce e rau sa vrei sa ajuti?
Postat 05 Februarie 2013, 14:46 de Pop
Pt. Nedumeritul
Nedumeritule, incepi sa mai vii de-acasa! vezi? incepem sa ne intelegem!asa trebuia sa pui problema de la inceput, fara atata bla-bla! Nici mie nu-mi convine ca majoritatea stapanilor de caini nu-si aduna mizeria facuta de animalul lor! deloc! ba chiar ii apostrofez cand ii vad! sant de acord sa plateasca amenda! Si sant de acord sa poarte botnita cainii, dar doar cei care prezinta pericol ca rasa sau grad de agresivitate; unii stapani sant responsabili si pun botnita cainelui lor daca acesta musca; nu sant de acosd ca toti cainii sa poarte botnita, inchipuie-ti cum ai fi tu sa stai legat la gura cand iesi la plimbare! Oricum stapanii raspund in fata legii daca cainele lui a muscat pe cineva. Si acum sa vb. despre problema noastra: cainii din adapost! De fapt am rezolvat problema, ai spus ca nu esti de acord cu ce se intampla acolo si ca iubesti animalele! De fapt problema ta sant stapanii de caini! Multumesc mult!
Postat 05 Februarie 2013, 14:06 de andrei
Raspuns pentru Andrei
Andrei, mai scuteste-ma cu regulile internationale ca nu inseamna ca daca sunt internationale toate sunt bune sau cu toate sunt deacord. Sunt legi cu care nu sunt deacord chiar daca sunt adoptate in mai multe tari occidentale, gen legalizarea drogurilor sau homosexualitatea. Asa ca mai scuteste-ma cu mentalitatea asta ca trebuie sa aplicam tot ce este afara si ca nu putem sa gandim si noi singuri pentru comunitatea noastra. In plus daca nu stiai chiar sunt comunitati in lumea asta care au testat si alte legi de circulatie, de ex un oras din Germania unde au desfiintat semafoarele si semnele de circulatie si rezultatul a fost, surpriza, mai putine accidente. Asa ca pot fi situatii cand trebuie sa gandesti pt situatia respectiva si comunitatea ta, chiar daca nu este international. Dar ca sa fiu clar inteles: eu nu am spus ca sunt deacor cu ce se intalmpla la Grivei sau ca nu iubesc animalele! Eu doar am ridicat niste intrebari si vroiam sa subliniez ca si posesorii de caini trebuie sa inteleaga si sa respecte unele lucruri. Sincer m-am bucurat sa vad ca lumea incepe sa adune rahatul dupa caini, dar din pacate treaba cu botnita inca este destul de putin practicata....:(:(
Postat 05 Februarie 2013, 13:47 de Nedumeritul
ro
oameni smintiti mai bine ati protesta pentru drepturile voastre si pentru libertatea voastra si pentru libertatea copiilor copiilor vostri
Postat 05 Februarie 2013, 13:27 de ro
Nedumerit o sa ramai!
NEDUMERITULE! CRED CA ASA O SA SI RAMAI TOATA VIATA! Am o intrebare pt tine: ti-ar placea ca sofer, sa respecti niste reguli de circulatie facute local, diferite de cele internationale?
Postat 05 Februarie 2013, 13:14 de andrei
Nu e vorba cine castiga.E vorba cine pierde si ce
Tot acest miting a avut un scop cat se poate de clar si nobil...nu vrea nimeni sa incurce cu nimic..ideea a fost sa se poata ajuta adapostul grivei prin voluntariat si sa se poate vizita adapostul asa cum a fost si inainte cand era sos dogs...persoanele care vor sa mearga acolo sa ajute credeti ca merg prima data/credeti ca nu au habar ce trebuie sa faca?eu nu cred asa ceva...ba mai mult cred ca angajatii actualului adapost nu au cunostinte de cauze..iar sa declari public in presa ca acea incaierare in care cainele alb a fost muscat si aproape transformat in hrana pentru ceilalti..nu provine de la dorinta cainilor de a stabili un rang ierarhic in spatiul acela ci este clar dovada de foame si disperare...cand un caine vrea sa fie dominant asupra altuia se incaiera intre ei..iar in momentul in care unul cedeaza..nu mai continua lupta..este declarat superiorul...in filmul ce l-ati vazut cu totii..nu este asa ceva..acolo e o haita unita care recurge la masuri disperate de foame..sacii din depozite pentru cine sunt?o fi ceva vecin..ruda sau coleg mai important decat acei caini pentru care e mancarea???Iar cu programul este clar..nu vor sa vedeti tot ce fac ei acolo..de aceea atata rest
Postat 05 Februarie 2013, 12:51 de cristina
MARE-I GRADINA DOMNULUI
Nu am neaparat un obicei in a citi comentariile la articole, dar subiectul acesta a intoxicat toate canalele media atat cele locale cat si nationale, incat mi-a stranit interesul. Majoritatea celor implicati in protestul de ieri sunt doar masa de manevra pentru unii dintre asa zisii lor lideri, formatori de opinie. Din umila mea cunostinta adapostul Grivei s-a deschis pentru public in zilele de sambata. Pana acum stimabilele doamne initiatoare ale nobilei miscari de sensibilizare a societatii asupra atrocitatilor la care sunt supusi patrupezii, se scandalizau fiindca nu li se permitea accesul in adapost (justificat cred eu), din cauza lucrarilor de modernizare. Acum cand au acces in zilele de sambata, vor acces zilnic. Daca prin absurd li se va permite si accesul zilnic, vor dori sa doarma acolo, s.a.m.d. Problema cainilor comunitari este una spinoasa, a carei rezolvare necesita timp. Am vazut si comentarii de genul \"cainii sunt numai piele si os\". Nu este adevarat. Cainii sunt hraniti. Cei care sunt slabi sunt ori bolnavi si sub tratament, ori proaspat culesi de pe strazi. Cei care doresc sa vada cu ochii lor situatia, sa binevoiasca sa faca o vizita adapostului, si vor vedea ca informatiile sunt denaturate (voit de catre stimabilele doamne). Mai este mult de lucru, intr-adevar dar de aici pana la a lansa acuze grave si de a depune tot felul de plangeri (penale, unele) folosind probe niste poze care o parte sunt downloadate de pe net e cale lunga. Vad aici schimburi de replici care a depasit limita polemicii, alunecand spre absurd. Somnul ratiunii naste monstri si de o parte si de alta a baricadei.
Postat 05 Februarie 2013, 11:53 de NEMESIS
Intrebari pentru iubitorii de animale
Eu sunt un iubitor de animale, ca sa nu existe loc de interpretari si daca intradevar se intalmpla acele lucruri la Grivei, nu sunt deacord cu acele practici, desi cred ca adevarul este undeva la mijloc. Dar personal nici mie nu-mi place sa vad cainii comunitari pe strada sau rahatul lor nemaivorbind de faptul ca au fost cazuri cand au si atacat oamenii sau chiar mai grav i-au omorat ! In plus cred ca a pune semnul egal intre om si animal este putin cam exagerat, dar este opinie personala si este un intreg subiect aici, dar nu voi accepta niciodata ca animalul este egalul omului. Si daca ai caine pt ca vrei tovarasie, crede-ma ca prietenia omului este superioara animalului si ori cat ati spune ca animalul nu tradeaza, sau expresii de genul acesta lacrimogene, dati-mi voie sa raman la parerea mea. Multi oameni isi iau caine in loc sa-si faca un copil sau sa infieze unul daca nu pot face. Si asta mi se pare GRAV! faptul ca primeaza animalul de multe ori. Si acum am cateva intrebari pt cei care se tot dau asa de mari iubitori de animale, la care inca nimeni nu mi-a raspuns niciodata: 1) Daca iubiti asa de mult animalele, cum de nu vad proteste si pt uciderea altor animale gen soareci, sobolani, gandaci, rame, muste etc. (chiar daca unele sunt insecte)? Adica daca sustineti ca sunteti IUBITORI DE ANIMALE!!! ele nu sunt tot animale? Si va rog nu-mi veniti cu raspunsuri ca nu se pot compara intre ele sau ca unele transmit boli, pt ca nu este cazul tuturor si in plus si cainele sau pisica transmit boli (vezi cazuri de turbare sau altele) 2) De ce la majoritatea posesorilor de caini va este asa de greu sa respectati TOATE regulile care trebuie sa le respecte un posesor de caine? Sunt cateva lucruri care sunt prohibite in Oradea, deci este lege! si anume: a) Este interzis accesul cainilor in locurile de joaca pt copii ! b) Insotitorii cainilor au obligatia sa aiba asupra lor carnetul de sanatate al cainelui, vizat la zi! c) Insotitorii cainilor au obligatia de a curata excrementele produse de cainii lor in ORICE loc public d) Accesul cainilor in locurile publice este permis numai daca acestia poarta BOTNITA si sunt tinuti in LESA sau in HAM !!! si mai sunt inca doua. Deci revin cu intrebarea: de ce nu respectati TOATE aceste reguli? si ma refer in special la a),c) si d), fara sa veniti din nou cu explicatii superficiale. Adica daca ti se spune clar ca atunci cand iesi din casa, cainele tau trebuie sa poarte botnita, de ce nu-i pui? nu-mi spune ca tu ai caine mic, sau ca el nu musca, ca e bland etc. Am mai vazut cazuri cand asa zisul caine bland a acut o nenorocire la care nu se astepta nimeni. Deci de ce nu-i pui daca asta zice legea? Si eu ca si sofer poate ca asi putea sa merg pe interzis pe o strada cu sens unic si nu s-ar intampla nimic, dar asta e, inconjor pe altundeva chiar daca nu este comod sau chiar daca este libera strada cu sens unic. (aviz taximetristilor care ei cred ca pt ei nu se aplica; probabil ca la ei in Ciutelec nu sunt strazi cu sens unic sau interzise :):)), dar acesta este alt subiect) Sau de ce nu cureti rahatul cainelui chiar daca l-a facut intr-un parc si pe pamant. Nu este necesar sa va ingrijiti voi de ingrasamantul plantelor, credeti-ma :):) Deci cand vom vedea ca respectati aceste reguli cu mai mare strictete, probabil ca vom intelege si noi mai bine unele lucruri, pana atunci.... 3) In plus daca spui ca esti iubitori de animale, de ce ti in bloc ditamai cainele (ma refer in special la cei de talie mai mare sau chiar f mare) cand sti clar ca pentru el ar fi mai bine sa traiasca in alt mediu nu intr-o cutie de chibrituri ?! Deci mare iubire ce sa spun! Si nu mai vorbesc de galagia care o fac unii in tot blocul. Noroc ca nu va luati o vaca pe balcon, ca doar pe criza asta mai da si lapte. Si chiar va rog sa-mi dati un raspuns si la aceasta intrebare ca nu am inteles-o niciodata. 4) Un alt lucru care il spun demult: cei care fac proteste si se dau drept iubitori de animale daca nu au adoptat un caine sau nu platesc pt intretinerea unuia, fac doar gargara degeaba si este apa de ploaie. Esti iubitor? Adopta macar unul, altfel inseamna ca esti ipocrit si este foarte usor doar sa dai din gura. Chiar astept cu interes raspunsurile voastre si cred ca multi care gandesc ca si mine asteapta o reactie din partea "iubitorilor de animale" sau poate ca de caini ar fi mai corect?
Postat 05 Februarie 2013, 11:29 de Nedumeritul
Romanu
Domnule Romanul, eu cred ca cei care au fost la miting, totodata ajuta si alti nevoiasi,... si eu personal am si alte activitati... dar nun-nteleg care e problema. Crestinul ajuta si batranii, si copii si animalele, nu? Asa am invatat. De altfel daca fiecare om ar ajuta pe cineva, inclusiv un caine, nu am avea probleme. Nu ar trebui sa va legati de cei care ajuta , ci din pacate 99 % dintre romani nu ajuta nicaieri. De ex. DVS ati putea fi voluntar intr-un azil de batrani.
Postat 05 Februarie 2013, 11:21 de ely
Doamna Anna
draga doamna Anna, e cred ca v-ati saturat dar de vina sunt oamenii nu cainii, cei care nu inteleg ca ar trebui sa le sterilizeze, dar problema e ca sunt multi idioti in aceasta tara !cainni sunt animale domestice, omul tre sa aiba grija de ei.. problema e cu mentalitatea. nu fiecare om este bun de a fi stapan, dar din pacate oricine poate avea un caine, fara a stii ce responsabilitati ar trebui sa aiba asupra lor.din cauza asta sunt atatea abandonuri, si se inmultesc! Si eu am copii dar le-am invatat sa iubeasca animalele, avem pisici si caini Sterilizati!!!!
Postat 05 Februarie 2013, 11:17 de ely
Carmen
Draga Carmen, cred ca gresesti un pic cu copiii. Nu trebuie sa ii inveti asa de speriosi. Spune-le ca nu e bine sa se sperie cand vad caini ci sa stea linistiti ca un caine in mod normal nu ataca omul. Sa nu mearga sa se joace cu ei daca nu ii cunoaste, sa nu dea cu piciorul sau cu pietre in ei. Sa treaca linistiti pe langa ei pentru ca cainele nu ataca omul aiurea decat daca e turbat. Dar asa si de oameni trebuie sa aiba grija ca multi oameni sunt beti sau bolnavi mintal pe strada si din pacate nu ii ia ecarisajul. Apoi pe strada mai sunt oameni care vorbesc ungureste sau englezeste (turisti). Sa le spui copiilor sa nu se sperie, ca nu le fac nimica rau. In privinta masinilor sau soarecilor sau a mustelor de care probabil se mai tem copiii tai mai cauta sfaturi ca sigur se poate face ceva.
Postat 05 Februarie 2013, 10:12 de Caine
maidanezi
Copiii mei se sperie zilnic pe strada de cainii fara stapan. Propun acestor iubitori de animale care fac proteste sa infieze fiecare cate unul, si in acest fel problema ar fi aproape rezolvata.
Postat 05 Februarie 2013, 09:53 de carmen
Protest cu lumânâri
În legâturâ cu caini fârâ stâpân la adepostul Oradea. Nu se poate compara adepostul Oradea cu Spitaluri. În spitaluri oameni bolnavi sunt trataţi conştiincioşi, de catre medici. La Adepostul Oradea sa vede clar, cat de slab cainii şi se bat între ei petr un pic de mâncare şi omoarâ, şi mânâncâ unu de ceilalţ.. Nu meritâ asemenea soartâ, nici un animal sâ fie chinuite, chiari aşa.
Postat 05 Februarie 2013, 08:51 de Fogarasi Rozalia
ne plictisim si din lipsa de hormoni ne distram in alt mod !!
nu ne mai sufocati penoi cu dracii vostri ca avem copii de crescut nu caini, sa va fie RUSINE pentru ca ati decazut moral in halul asta ! Luati va nepotii in brate si alti copii nu va bateti joc de oameni ca voi vreti caini, de ce nu vreti TIGRI< MAIMUTE< SERPI ? care ar fi ridicolul ?Avem copi cu cancer si leucemie, avem copii care cresc in conditii demne de plans si voua va arde de caini, nu sunteti normali la cap, sunteti un pericol public!!
Postat 05 Februarie 2013, 08:50 de este foarte rusinos
ne plictisim si din lipsa de hormoni ne distram in alt mod !!
da cand ne plictisim mai consumama pe altii cu probleme false , cainii trebuie sa traiasca in natiura si pe langa casa nu in case.Copii sunt cei care ii domina la noi este invers, nu suntem pregatiti sa i ingrijim este purul adevar, rog autoritatiile sa considere cresterea cainelui un VICIU si sa aplice o taxa de viciu, copii nu sunt un viciu sa nu uitati asta NICIODATA.Daca le dai hormoni nu i bine daca nu le dai cauta ei pe drak in patru sa nu le convina ceva :)))))) pana ii cauta moartea la usa !!
Postat 05 Februarie 2013, 08:47 de este foarte rusinos
va cunoscut lumea
oare nu tot acelea dela statuie postati injurii pe bloguri , ati impanzit saiturile cu trucaje , invocati rele tratamente --care sunt acelea ? Ce a facut primarul ca sa-l pomeniti ? ti blocat ridicarea cainilor de pe stazi ! De ce nu mergeti sa protestati acolo unde suntlasati sute de caini liberi ? Este clar cine-i in spatele protestului . Acela va intra la abandon si este chiar cruzime fata de animale . Nu idioteniile pe care le vanturati intr-un loc sacru -la statuia lui Mihai Viteazu . Ce aveti voi cu Mihai Viteazu ???
Postat 05 Februarie 2013, 08:46 de felix
comentariu
CE CAUTA ACELE PERSOANE LA STATUIA LUI MIHAI VITEAZUL????????????DACA VOR SA PROTESTEZE SA PROTESTEZE IN ALTA LOCATIE NU LA STATIUA LUI MIHAI VITEAZUL..PRIMARIA A AUTORIZAT ACEST PROTEST??? DAR CE CAUTA ACEL DOMN PASZTOR ACOLO ?????????? VREA SA FIE VEDETA DAR DIN PACATE NU E. VAI SA AMAR.
Postat 05 Februarie 2013, 08:45 de oradean
scrisoare deschisa
În legâturâ cu caini fârâ stâpân la adepostul Oradea. Nu se poate compara adepostul Oradea cu Spitaluri. În spitaluri oameni bolnavi sunt trataţi conştiincioşi, de catre medici. La Adepostul Oradea sa vede clar, cat de slab cainii şi se bat între ei petr un pic de mâncare şi omoarâ, şi mânâncâ unu de ceilalţ.. Nu meritâ asemenea soartâ, nici un animal sâ fie chinuite, chiari aşa.
Postat 05 Februarie 2013, 08:42 de Fogarasi Rozalia
Voluntariat
Ce comparatie stupida intre un adapost de caini si un spital ! V-ati gandit mult domnule Andrica inainte de a debita asemenea prostii ? Dar daca tineti mult la aceasta comparatie, va spun cum sta treaba : in spital intra oameni bolnavi care ies apoi sanatosi, iar in adpostul gestionat de catre d-vs, intra caini sanatosi care in adapost se imbolnavesc sau mor ! In toate tarile civilizate voluntariatul este permis si incurajat, ba mai mult, voluntariatul este respectat si apreciat !
Postat 05 Februarie 2013, 07:20 de carmen lehnert
?!?!?!
Stau si citesc comentariile si sunt oripilata...cica ne vrem tara civilizata...dar mai terminati...e alegerea fiecaruia ce vrea sa faca cu timpul liber...daca acesti oameni doresc sa faca voluntariat la adapost, este dreptul lor...asa cum e dreptlor care arunca cu vorbe grele sa faca voluntariat la azile de batrani sau la case de copii...nu mai judecati atata...mai ales ca nu le cunoasteti pe aceste doamne...ar trebui sa le sustineti, ca asa n-ar trebui sa platim din banii nostrii angajatii adapostului, iar banii economisti ar merge la azile si case de copii, de exemplu...MAI TERMINATI!!!
Postat 05 Februarie 2013, 00:31 de Jeni
pentru doamna care nu vede daca scrie odata
Anuta draga, mai bine te inchizi in casa si stai la oale unde ti-e locul. Nu de caini ar trebuii sa iti fie frica draga mea ci de fata pe care o vezi zilnic cand te uiti in oglinda ! Siguranta oamenilor cica, te-a maltratat vreun caine decumva? :)) sau ai calcat in excretia lor si ti-ai pus pata pe ei? Sa fim seriosi oameni buni, mai turbati suntem noi ca ei !
Postat 05 Februarie 2013, 00:19 de Tim
@Jojo
Se vede ca dumitale provii de la \"coada vacii\" prin modul in care te exprimi. Ma mir ca oamenii inculti ca tine sunt capabili sa foloseasca internetul ! Poate ar fi mai bine sa iti folosesti inteligenta mirifica in a da un search pe google sa vezi in cate state din Europa a ajuns deja problema legata de cainii de la \"adapostul\" Grivei. Si mai ziceti ca tiganii ne fac reputatie proasta in lume ! Bravo oradenilor ! Mai ales celor care ar fi putut sa ni se alature, sa rezolvam problema si nu au facut-o din diverse motive. Sunteti la fel de vinovati ca si cei care au chinuit acele fiinte nevinovate !!! Cat despre tine d-ul Jojo, daca te crezi asa patriot de ce nu ai venit sa sari cu gura in prezent? Te puteai lauda la maicata ca ti-ai aparat \"tovarasul\" sculptat si in primul rand tara ! Orice mama ar fi mandru de un dobitoc incult cu o mentalitate rasista cum esti tu :)
Postat 05 Februarie 2013, 00:10 de Tim
NU cainilor comunitari!
eu personal m-am saturat pana peste cap de cainii comunitari si de cainii purtati de stapani fara lesa sau botnita - desi uneori sunt caini agresivi sau periculosi. siguranta oamenilor chiar nu conteaza?!!
Postat 04 Februarie 2013, 23:57 de ANNA
Deci da..
Deci da...asta au inteles unii din a proteja un animal=a fi zoofil.Cu asta am spus tot.Romani dobitoci inputiti,nu meritati sa traiti.
Postat 04 Februarie 2013, 22:50 de Razvan
civilizatia
va revolta ca unii vor sa ajute?? Fara niciun folos?? mai bine sa fiti revoltati pe cei care nu isi fac treaba..desi sunt platiti..din bani publici..daca uni rauvoitori ar avea un catel ar intelege ce inseamna iubirea de animale..pt ca un animal te iubeste necondit..si daca est i bogat sau sarac...destept sau prost..incult sau educat..
Postat 04 Februarie 2013, 22:28 de lia
MI E SCARBA
Care este problema? Nu inteleg! Voluntarele?Cu ce va deranjeaza? Ca iubesc animalele? Ca se lupta pentru drepturile lor? Ca ajuta atat animalele cat si oamenii? Voi,cei care comentati,judecati,jigniti,ce ati facut in viata asta? Daca sufletul si constiinta voastra ar fi curate si daca ati avea minimum de umanitate ati intelege ca ceea ce fac aceste voluntare,o fac din iubire pt niste suflete nevinovate care nu se pot apara!
Postat 04 Februarie 2013, 22:14 de blondy
nu iubiti nici oamenii
Nu inteleg de ce i-ar deranja pe unii dintre concetatenii mei, alegerea cuiva de-a presta munca voluntara! nu inteleg si pace!poate de-asta-i deranjeaza , deoarece cred ca este platita munca voluntara din buzunarul lor? sa fie atat de prosti?s-ar putea!
Postat 04 Februarie 2013, 22:08 de andrei
civilizatia
La ce comentarii vad aici ma indoiesc ca vom ajunge vreodata sa fim civilizati...daca iubesti animalele esti considerata zoofil...dar oare daca mergi sa faci voluntariat in azil esti GERONTOFIL??? Sau daca ajuti copii inseamna ca esti pedofil?? vai si amar..probabil unii au porniri perverse si pornesc din propria tulburare..Rusine!! In loc sa fim un oras civilizat si sa se rezolve problema cainilor vagabonzi...
Postat 04 Februarie 2013, 22:07 de lia
@a, simi, jojo, romanu
„stimabililor “, sunteţi exemplul tipic de scursuri ale societăţii, de inculţi incapabili, reduşi şi limitaţi psihic. Nici nu ştiu...să vă compătimesc pt aberaţiile voastre, pt mentalitatea cu grave deficite, sau să vă doresc să vi se întâmple şi vouă tot ce li se întâmplă bietelor suflete...? Varianta a doua, bineînţeles. nu ne judecaţi pe noi, care ajutăm aceste fiinţe de mii de ori mai nobile decât voi, „raţionalilor“, „umanilor “. Vă doresc tot ce-i mai rău...atât vouă, idioţilor limitaţi, cât şi celorlalţi responsabili de calvarul suferit de câini.
Postat 04 Februarie 2013, 22:00 de ham ham
pt a
Fara a intra in polemica. ADP = Administratia Domeniului Public, adica ceva PUBLIC. Dormitorul meu mestere, e o chestiune PRIVATA. Intelegi sau trebuie sa-ti desenez?
Postat 04 Februarie 2013, 21:56 de adi
pt. ,,a''
auzi mai ,,a '' esti cumva homosexual? ce probleme psihice ai tu ? sau cumva esti handicapat? nu esti cumva medicul veterinar? deja ai inceput sa ai cosmaruri? vai de capul tau !
Postat 04 Februarie 2013, 21:39 de maria
a
pt. Adi Ai putea dumneata sa -ti instalezi in dormitor o camera de supraveghere, sa te poata vedea lumea. nu? sau initiatoarele de miting. de ce sa nu faci tu primul pas?
Postat 04 Februarie 2013, 21:25 de a
jos ANDRICA
Singurul vinovat Liviu ANDRICA, singura solutie....... demisia. Catalin Birta director ADP.
Postat 04 Februarie 2013, 21:24 de Ana-maria
zoofilelor
de ce nu mergeti zoofilelor la un camin de batrani sa faceti voluntariat? sau acolo nu sunteti lasate sa mangaiati ......., iar in legatura cu mitingul, inteleg ca ati vrut si voi sa va cunoasca lumea. nu? doamdele care doresc sa mangaie...... daca acasa nu au ce. de fapt cainii nu pot sa le spuna de ce sunt in stare .
Postat 04 Februarie 2013, 21:16 de a
ANALizam domnu andrica?
Deci domnu Andrica, intr-un adapost de caini, in mare, cam tre facute urmatoarele, nu neaparat in aceasta ordine: 1. hraniti cainii adulti - odata pe zi 2. hraniti puii de caine - de 2 ori pe zi 3. schimbate paiele ude din custi cu altele curate 4. identificati cainii cu probleme de sanatate, izolati de ceilalti si tratati 5. curatat excremente 6. socializat cat mai mult posibil cu cainii pt ai face mai blanzi, mai docili, mai "predispusi" la adoptie 7. identificarea unor adaposturi intr-o tara civilizata (cu exceptia Romaniei), cu deficit de caini comunitari si expedierea unui nr cat mai mare de caini in acele adaposturi Deci domnu andrica, bag sama ca voluntarii va incurca taman la punctul 4, adica punctul unde il transformati pe domnu veterinar intr-un Mengele al cainilor. Pariu ca n-aveti curaj sa instalati in adapost camere de luat vederi cu posibilitatea transmiterii imaginilor pe internet ?
Postat 04 Februarie 2013, 21:09 de Adi
fiarelor
auziti sttricatelor ce cautati la MIHAI VITEAZU ? sau va impresioneaza calu ca o are mai mare ca si grivei...... . maine o sa verific daca nu ati salivat la coada calului . toti va acuza ca nu aveti barbati ,ei nu stiu ca voi aveti amanti si ca va prostituati cu englezu patat o fi luat ceva boala de la voi sau de la caine.. rusine pt locul ales. RUSINE. LA DEPUNERE DE COROANE ATI FOST.? RUSINE . iar tu pasztor ce cauti aculo , la romani pastor este la oi sau la biserica tu vrei sa ajungi la caini.hingher te vei numi. a scuze susstii amanta stii tu bine. nu rosi.iar tu ADP SA STII ALBUI ALB SI NEGRUI NEGRU , DA E DA SI NU E NU .MIHAI VITEAZU STRIGA ; LA ATAC DUPA MAIDANEZI TRAIASCA ORADEA FARA CAINI PE STRADA.
Postat 04 Februarie 2013, 20:56 de jojo
Erori multiple la dl.Andrica
Cand dl.director al ADP face afirmatii inflexibile cum ca "nu exista posibilitatea...etc."trebuie observat ca programul l-a "gandit" dansul (si subordonatii),deci nu-i nici in Biblie,nici in Constitutie...Fiind vorba despre un personal (cu 2-3 exceptii) neexperimentat,lucratorii n-au cum sa fie mai incurcati decat cum sunt. Fata de manopera necesara,bratele de munca alocate sunt,categoric,insuficiente. Domnul Andrica ar face bine sa accepte ca exista prin apropiere oameni mai experimentati si cultivati in Stiintele conducerii/organizarii si in cele ale comunicarii decat dansul;iar dintre acestia nimeni nu-i doreste postul! Trebuie retinuta ideea ca dobandirea unei functii nu implica automat si dobandirea experientei/cunoasterii,astea necesita aplecare,studiu...poate chiar stofa.Orientarea profesionala nu tine loc de orientarea politica.Nimeni nu-i in Turnul de Fildes ca sa emita sentinte.De-asta au "inventat" anticii dialectica,adicatelea DIALOGUL-echivalentul comunicarii.Fara asta nici nu putem vorbi despre transparenta.Iar contestarea unor dovezi nici nu merita calificata altfel decat in termeni medicali.De pilda : Sindromul Munchhausen.
Postat 04 Februarie 2013, 20:47 de gyorgy tozser
@simi
simi, tu urasti copiii? sper ca ii iubesti si-i consideri dragalasi... si daca e asa, nu inteleg de ce nu esti la usa orfelinatului sa ii iei acasa pe toti?! sau macar pe unul... cand vei intelege ca problemele generale ale societatii nu se rezolva cu solutii punctuale sunt sigur ca parerea ta va fi mult mai importanta pentru comunitate numai bine!
Postat 04 Februarie 2013, 20:04 de ionut
adoptati fiecare manifestat cate un caine
Daca suneti asa mari iubitoare de cani, de ce nu adoptati caini? Cred ca mai bine din jumate din muierile alea nu au acasa caini. Daca adopta fiecare dintre cele prezente acolo nu ar mai fi nevoie de adapost.
Postat 04 Februarie 2013, 19:57 de simi
Orfani, batrani, caini
Nu stiu de ce nu spun voluntarele de la adapost si faptul ca au fost voluntare si in azile si camine de copii. Teger Ildiko a lucrat ca voluntara si la casa de copii. Altele au facut alte lucruri PENTRU OAMENI. Oare cati din cei care le critica pentru faptul ca vor sa fie voluntare la adapostul de caini au facut ceva pe gratis pentru oameni?
Postat 04 Februarie 2013, 19:50 de Vasile
ha?
ioai Doamne, andrica asta... cum nu mai poate el de grija cainilor... ipocrit ipochimen! dar lasa-le omule sa adune cacatul de la caini...serios ca tre sa fii angajat la stat, platit din banii mei, ca sa faci asta? muierile astea, daca asta le incanta pe ele, nu o pot face pe gratis?! asta numai daca nu cumva ai ceva de ascuns... si daca ai, atunci ascunde mai bine...ca pute tot orasul de adapostul ala...
Postat 04 Februarie 2013, 19:50 de ionut
@Romanu
Indemnul Dvs.este frumos si crestinesc.Pe de alta parte insa,fiecare face-n timpul sau liber exact ce doreste,in limitele prevazute de Lege.Unii umbla la biserica,altii la biblioteca,la pescuit sau la discoteca...Ceea ce sugerati Dvs.ar fi o interesanta baza de discutie pentru sociologi si gerontologi pentru a cadea de acord asupra cauzelor care-i duc pe batrani in azil (si nu-s locuri destule).N-ar fi de mirare sa se constate ca una din motivatii e tocmai graba cu care unii s-ar debarasa de ceea ce li se pare inutil.Va doresc sa nu deveniti unul dintre cei care asteapta o astfel de vizita.
Postat 04 Februarie 2013, 19:41 de gyorgy tozser
Sa dea Dumnezeu sa va muste sa va saturati de cani odata!
Bine zici Romanu!
Postat 04 Februarie 2013, 19:13 de qwert
Cautati si in alte parti
Mergeti si ajutati-va semenii mai intai, crestinilor! Casele de batrani sunt pline si liste intregi pe asteptare! Pe acolo nu cereti sa mergeti zilnic?
Postat 04 Februarie 2013, 19:02 de Romanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON