URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2019, 08:16

Cântă Pădurea, duminică, în Băile 1 Mai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasionaţii de muzică şi de natură sunt chemaţi, duminică, la un nou eveniment dedicat, în pădurea din Băile 1 Mai. "Cântă Pădurea" ("Muzsikál az erdő") se va desfăşura începând cu ora 11, la aproximativ 800 de metri de cantonul silvic.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Bihor, în faţa publicului vor evolua Cvartetul Intermezzo al Filarmonicii de Stat Oradea, elevii Liceului de Arte din Oradea, Corul mixt "Bartók Béla" din Békéscsaba, Orchestra Dűvő şi artiştii de la Brass On the Road.

"În cadrul evenimentului, publicul orădean este invitat la plimbări tematice alături de ingineri silvici, care vor explica importanţa protejării pădurilor", arată comunicatul.

De asemenea, AMD va asigura turiştilor şi persoanelor interesate transport către locul de desfăşurare a evenimentului.

Începând cu ora 10.45, la intervale de 45 de minute, un autocar va asigura transportul persoanelor din Centru Civic până la cantonul silvic din Băile 1 Mai.

Comunicatul mai precizează că, în Ungaria, proiectul cultural "Muzsikál az erdő" a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie. Organizatorii recrează atmosfera din sala de concerte în perioade diferite de timp, în trei locaţii: la sfârşitul lunii Mai în apropiere de Kecskemét, în luna Iulie în zona Munţilor Matra şi în Septembrie, în Valea Crişurilor.

Vezi mai jos programul evenimentului organizat în Pădurea Băile 1 Mai!

Ora 11.00 Prezentarea produselor culinare şi artizanale locale; Programe pentru copii – jocuri tradiţionale şi ateliere meşteşugăreşti pentru copii;
Ora 12.00 Plimbare tematică spre locul desfăşurării concertelor. Tema: viaţa în pădure, importanţa protejării pădurilor (lectori, inginer silvic Puskás Lajos, Szabó Lajos, Mircea Faur, Cornel Hulea);
Ora 13.00 Concerte:
- Cuvânt de deschidere;
- Cvartetul Intermezzo al Filarmonicii de Stat Oradea (Director artistic: Vasile Foica);
- Programul festiv al Liceului de Arte Oradea;
- Corul mixt "Bartók Béla" din Békéscsaba (Dirijor: Perlaki Attila);
- Orchestra Dűvő (Director artistic: Hrúz Dénes);
- Brass On the Road (Director artistic: Rack András).
Ora 16.00 Revenire la canton.

Transport:

Organizatorii au mai precizat că, în Băile 1 Mai, se poate ajunge cu autobuzul 512 din Autogara Nufărul, din 30 în 30 de minute, dar și cu autocarul pus la dispoziție din Centrul Civic până în Băile 1 Mai (orele de plecare din Centrul Civic: 10.45, 11:30, 12:15, iar orele de întoarcere din Băile 1 Mai 17:00, 17:50, 18:35).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON