URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2017, 18:40

Teszari listează RCS&RDS la bursă: Tranzacția s-ar ridica la cel puțin 500 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană RCS&RDS intră în linie dreaptă pentru listarea la bursa de la Bucureşti, cu o tranzacţie evaluată la 500-600 milioane de euro, după cum anunță Ziarul Financiar.

Prin listarea la bursă, magnatul orădean Zoltan Teszari, cel care a creat imperiul și ar deține 47% din capital, ar vrea să dea posibilitatea unui grup de acţionari din companie să-şi vândă acţiunile, arată sursa citată.

Se pare că un grup de investitori vrea să vândă 20-30% din acţiuni, tranzacţie de 500-600 milioane de euro, în condițiile în care compania de cablu, internet şi telefonie mobilă este evaluată la o sumă situată între 1,5 şi 2 miliarde de euro.

ZF mai notează că grupul RCS&RDS a intrat pe ultima sută de metri cu lis­ta­rea la Bursa de Valori Bucu­reşti, operaţiune care ar scoa­te pe piaţă la vânzare între 20 şi 30% din acţiunile operatorului de cablu, internet şi telefonie mobilă. Conform unor surse de pe piaţa financiară, RCS&RDS ar vrea să iasă pe bursă până la începutul lunii mai, operaţiune care ar întoarce atenţia multor investitori către România.

Potrivit datelor de la finalul lunii noiembrie, ceilalţi acţionari din RCS&RDS sunt Everest Trust - 14,6% în spatele căruia se află investitorul american Wayne Quasha, Eton Park cu 7,2%, Gustav Wurmbock, cu 3,79%, Matthias Eckert cu 3,29%, Ioan Ben­dei (omul de încredere al lui Teszari) cu 3,4%, Gheorghe Maftei cu 3,31%, Sfetozar Bugraski cu 3,2%.

Un pachet de 14% din RCS este deţinut de alţi acţionari care nu sunt nominalizaţi în raportul companiei emis în no­iembrie 2016 odată cu vânzarea unor obli­gaţiuni şi refinanţarea unor datorii (bonduri de 350 mil. euro şi un credit de 1,7 mld. lei).

ZF mai notează că, potrivit unui raport pe 9 luni din 2016, RCS a raportat venituri totale de 617 milioane de euro cu un profit operaţional (EBITDA) de 197 milioane de euro. Datoria netă totală a grupului era de 708 milioane de euro. În 2015 RCS a raportat venituri de 750 mil. euro cu un EBITDA de 237 mil. euro.

Ieşirea pe bursă a RCS, companie care are creşterea cea mai mare de pe piaţa de telecom, ar reprezenta un moment de glorie pentru Bursa de la Bucureşti, care are nevoie de companii private pentru a trece la un alt nivel. La finalul lui 2007 Teszari a mai încercat să iasă cu RCS pe bursă la Londra sau New York, dar operaţiunea a căzut întrucât începuse criza.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
incearca marea cu degetul
Dupa doua incercari esuate, la burse serioase, incearca sa adune bani de la romanii fraieri. Cu atatea datorii nu mai primesc finantare de altundeva. O sa fie a treia incercare cu reusita primelor doua...
Postat 17 Martie 2017, 07:46 de liberalul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5756 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON