URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2023, 16:01

„Sistemul lucrează...”. Dosarul amenințărilor primite de Emilia Șercan după ce a dezvăluit că Nicolae Ciucă a plagiat a fost închis fiindcă „nu există interes public”

„Sistemul lucrează...”. Dosarul amenințărilor primite de Emilia Șercan după ce a dezvăluit că Nicolae Ciucă a plagiat a fost închis fiindcă „nu există interes public” sursa foto: Fundatia Friends for Friends / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută fiindcă a demonstrat impostura multor personalități publice, a scris marți că Parchetul Sectorului 4 din București a închis dosarul amenințărilor primite de ea după dezvăluirile că Nicolae Ciucă, pe atunci premier al României, și-a plagiat teza de doctorat.

Motivarea făcută de procurorul care a condus ancheta este halucinantă, acesta precizând că „nu există un interes public în urmărirea faptei”.

În acest context, Emilia Șercan este convinsă că „Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”. 

Amenințări grave

În postarea pe care a făcut-o marți pe pagina sa de Facebook, Emilia Șercan prezintă conținutul exact al emailului de amenințare pe care l-a primit pe 19 ianuarie 2022, a doua zi după ce a scris în publicația Press One că Nicolae Ciucă a copiat din alte lucrări cel puțin 42 din cele 138 de pagini ale tezei sale de doctorat, pe care o susținuse, în 2003, la Universitatea Națională de Apărare Carol I. 

Autorii spuneau că îi vor „trimite umbre” la muncă, în casă, în intimitate, dar și că „știm să te facem să vorbești”, transmițându-i să se „roage la Dumnezeu” să aibă dreptate în privința plagiatului. 

„Dacă gen. Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, cu siguranță va pleca din funcția pe care o deține în prezent, dar dacă nu este adevărat și se dovedește acest lucru...înseamnă că afirmațiile dumneavoastră sunt nefondate și sunt orchestrate la ordin, dacă acțiunea este aranjată la ordin să fii liniștită că noi știm să te facem să vorbești și vei spune numele celui care ți-a dat să faci acest lucru, indiferent din ce structuri face parte și indiferent ce funcție are, iar din acel moment zile bune pe pământ nu vei mai avea...îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate...!”, este conținutul emailului de amenințare primit în ianuarie 2022 și publicat acum de Emilia Șercan.

Dosar închis

Jurnalista anunță că un procuror de la Parchetul Sectorului 4 a decis să renunțe la urmărirea penală în acest dosar, pe motiv că „nu există interes public în urmărirea faptei”.

„Era noapte, târziu, când am citit mesajul. A doua zi dimineață am mers la poliție, la aceeași structură care făcuse ancheta în cazul amenințării cu moartea primită în 2019 de la șefii Academiei de Poliție. Speram să rezolve și acest caz rapid și profesionist. Din acea structură, o lună mai târziu, se scurgea o probă care a fost baza operațiunii de kompromat la adresa mea. Amenințarea de mai sus a fost până acum aproape trei săptămâni cercetată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Sector 4. Acest procuror a decis să renunțe la urmărirea penală pentru că «nu există un interes public în urmărirea faptei»”, scrie Emilia Șercan. 

Ciucă să poată candida... 

„O instituție a statului român, care are menirea să își apere cetățenii, spune că nu există interes public în a investiga amenințările primite de un jurnalist după ce a dezvăluit că prim-ministrul țării e un impostor. O instituție a statului român spune că nu există un interes public când amenințarea e «noi știm să te facem să vorbești». Nu există un interes public când amenințarea spune «zile bune pe pământ nu vei mai avea». Nu există interes public când amenințarea e «îți vom trimite umbre muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta»”, scrie Emilia Șercan. 

Aceasta spune apoi că în acest caz există, evident, alte interese, și anume ca Nicolae Ciucă să poată „candida în liniște la președinție”. „În toate lucrurile astea, spune statul român, nu există un interes public. Dacă lucrurile astea nu sunt de interes public, există altceva de interes: ca dr. plg. Ciucă să poată candida în liniște la președinție, iar amenințările și kompromatul lui Șercan să nu îl tulbure în campania electorală. Nu cred nicio secundă că închiderea acestui dosar, printr-o motivare atât de scandaloasă, este una întâmplătoare. Cred cu toată tăria că Sistemul lucrează ca dr. plg. Ciucă să aibă o campanie electorală liniștită”, precizează ea. 

„Pentru liniștea impostorului”

Emilia Șercan spune că există și un alt indiciu care îi conturează această concluzie. Indiciul are legătură de data aceasta cu un alt dosar, cel care vizează operațiunea de kompromat îndreptată împotriva jurnalistei, tot în contextul dezvăluirilor legate de plagiatul lui Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru. 

„Iar închiderea acestui dosar nu e singurul indiciu. Există unul mult mai puternic. În urma unei audiențe la Parchetul General, de acum nici două săptămâni, în care am reclamat nemerniciile din dosarul în care ar trebui anchetată divulgarea unei probe din Poliția Română, mi s-a comunicat că până la finalul lunii acest dosar va fi soluționat. Informația m-a șocat în condițiile în care infracțiunea de divulgare nu a fost investigată până acum, iar în condițiile astea, singurul mod în care se poate soluționa dosarul e închiderea lui. Și asta pentru că, așa cum spuneam, Sistemul de mână cu (in) justiția specială lucrează pentru liniștea impostorului! #statulcapturat #statulesuat”, se încheie mesajul transmis de Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook. 

Kompromat cu poze intime

Pe lângă amenințări, în februarie 2022, Emilia Șercan a primit pe Facebook, de la un utilizator pe care nu îl cunoaștea, poze cu ea făcute în urmă cu 20 de ani, cu logodnicul de la acea vreme. „Fotografiile mă înfățișează într-un restaurant de la munte sau în ipostaze obișnuite, ce țin de rutina zilnică a fiecărui om care e la el acasă, în camera de baie, după duș, într-o ținută sumară”, spunea atunci Șercan.

Ea s-a dus la Poliție pentru a depune plângere. Captura de ecran cu mesajul primit a devenit probă la dosar, dar a doua zi a apărut pe un site din Republica Moldova, iar, după ce și-a verificat telefonul și s-a asigurat că nu a fost spionat, jurnalista a aflat că respectiva captură s-a „scurs”, de fapt, din dosarul ei de la Poliție. 

La începutul lunii octombrie, Emilia Șercan a anunțat că a câștigat în Republica Moldova „un prim proces” împotriva lui Cristian Rizea, cel care a deținut site-ul care a publicat fotografiile respective cu ea. „Am câștigat un prim proces civil împotriva infractorului Cristian Rizea, cel care a contribuit - alături de indivizi din poliție, politică și media - la operațiunea de kompromat împotriva mea, după ce am scris că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Am câștigat acest proces în Republica Moldova, nu în România. Am câștigat despăgubiri morale de 25.000 de lei moldovenești, iar infractorul Rizea este obligat de justiția din Moldova să îmi ceară scuze public și să distrugă datele mele personale de pe site-ul său (care a fost închis după ce a fost expulzat; chiar așa cine l-a închis?)”, scria ziarista.

Pe de altă parte, în aprilie 2023, Parchetul General a clasat dosarul legat de acuzațiile de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. În ceea ce privește infracțiunea de însușire a operei altui autor, s-a constatat că fapta s-a prescris, iar în ceea ce privește cea de uz de fals în formă continuată, că „fapta nu există”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
TUTORS STUDY SRL
Pe cand un articol si despre Neață Valentin Adrian care impreuna cu Chebac Adina a fost in perioada 2014–2023 cel mai activ, important și relevant jucător pe piață lucrărilor de licență și doctorat plagiate avand peste 20 de saituri web: tutors.ro Lucrare-Licenta.eu ElaborareProiecte.ro LucrariDeLicenta.ro DisertatiiLaComanda.ro DoctoratOnline.ro LucrariStiintifice.ro EducatieSuperioara.ro AcademicHelp.ro LucrariMaster.ro DisertatiiOnline.eu SuportAcademic.eu TezaDeDoctorat.ro ScriitoriAcademici.com ProDissertatii.com SoluțiiPentruLucrariDeCercetare.com AsistențaLaAbsolvire.com HubulScrierilorAcademice.com AjutorPentruLucrari.com ScriitoriAcademici.net Neață Valentin Adrian este BAROSANUL lucrarilor plagiate, administrator al firmelor CREATIV TRD SRL, TUTORS STUDY SRL (fostă TUTORS EDU SRL), CHEBAC ADINA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, NEAŢĂ ADRIAN-VALENTIN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ.
Postat 19 Decembrie 2023, 10:06 de emiliapopa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON