URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Septembrie 2020, 20:01

PSD-istul Emilian Pavel, după eşecul din alegeri: "Vă promit că vom fi mai eficienţi data viitoare"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În vreme ce şeful său de partid, Ioan Mang, nu a făcut nicio declaraţie de la aflarea rezultatelor la alegerile locale, candidatul PSD la Primăria Oradea, Emilian Pavel, care a obţinut doar circa 5.300 de voturi, sub scorul partidului, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, promiţând că "vom fi mai eficienţi data viitoare". 

Pavel către PNL-işti: "Orădenii v-au dat un cec în alb"

"Voi propune în Consiliul Local proiectele voastre, chiar dacă nu din poziţia de primar şi neavând garanţia că ele vor fi susţinute de majoritatea largă a competitorilor mei. Le mulţumesc colegilor mei care m-au ajutat să transmit mesajul către cât mai mulţi orădeni. Vă promit că vom fi mai eficienţi data viitoare, deoarece am învăţat multe din această experienţă. Data viitoare vom fi mai puternici şi mai motivaţi!", a scris Emilian Pavel. 

Acesta a obţinut 5.297 de voturi din partea orădenilor, adică un procent de 7,74%, în timp ce Florin Birta şi-a adjudecat fotoliul de primar cu 47.966 voturi (70,13%). Pe locul al doilea s-a situat candidatul UDMR, Cseke Attila, care a adunat 7.795 de voturi (11,39%).

La Consiliul Local Oradea, situaţia stă astfel: PNL - 44.289 voturi (65,20%), UDMR - 7.779 voturi (11,45%), PSD – 6.038 voturi (8,89%).

"Pe această cale îl felicit pentru rezultat pe noul primar Florin Birta, dar îl şi îndemn să se aplece asupra proiectelor propuse de mine pentru binele orădenilor. Transferul unei imagini pozitive a fostului primar vă oferă toate uneltele pentru a dezvolta comunitatea noastră, dar e nevoie de mult mai mult faţă de ce am văzut în programul dumneavoastră", a mai scris a mai scris PSD-istul. 

Emilian Pavel le-a mai transmis, indirect, liberalilor: "Orădenii v-au dat un cec în alb atât la nivel judeţean, cât mai ales în Oradea. Acest lucru vă responsabilizează, iar pe noi ne obligă să veghem din opoziţie asupra modului în care veţi gestiona această majoritate. Dialogul dintre putere şi opoziţie, dar mai ales între aleşii locali şi cetăţenii duce inevitabil la progres".

Mai mult, Emilian Pavel a subliniat că prezenţa la vot în Oradea, de doar puţin peste 37%, "ne-a arătat că lucrurile nu merg atât de bine cum vrem noi să credem". 

Cum a fost, cum este

În 2016, Ilie Bolojan a câştigat funcţia de primar al Oradiei cu 70,95% din voturi (mai precis 52.400), UDMR-istul Huszar Istvan a primit 13,06% voturi (adică 9.647), iar Adelina Coste, candidata de atunci a PSD, care între timp s-a stins din viaţă, a adunat 9,53% din voturi (7.041 voturi).

În 2016, la alegerile pentru Consiliul Judeţean Bihor au fost 241.112 voturi valabil exprimate. Candidaţii PNL au obţinut 44,54% dintre voturile bihorenilor (adică 115.108), PSD a obţinut un procent de 25,23% (65.199 voturi), UDMR – 18,19% (47.022 voturi), iar ALDE – 5,33% (13.783 voturi). După redistribuire, PNL a avut 17 mandate de consilieri judeţeni, PSD 9 mandate, UDMR 7 mandate, iar ALDE două.

În 2020, după rezultatele numărătorii paralele, Ilie Bolojan a câştigat detaşat lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, obţinând 61,51% din voturile bihorenilor (142.221 voturi), iar în ce priveşte votul politic, PNL a ocupat primul loc, cu 56,85% din voturi.

La preşedinţia CJ, Szabo Jozsef (UDMR) a obţinut 15,72% (39.931 voturi), iar Ioan Mang (PSD) doar 14,86%. Pentru listele de candidaţi la Consiliul Judeţean, pe locul doi s-a situat, la mare distanţă, UDMR, care a strâns 17,21% (43.052 voturi). PSD se clasează abia pe locul al treilea, cu 15,54% dintre sufragii (38.860).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Bine le zici...
... matale, măi bade!!!
Postat 02 Octombrie 2020, 15:02 de AnaConda
Pentru creșterea eficienței ...
... e nevoie de o schimbare radicală și nu e timp până la parlamentare. Mang, Pavel, etc - adică cei care sunt după chipul și asemănarea celir precum Ciolacu, Stănescu, Dâncu sau Grindeanu - trebuie să se retragă la fundul sacului și să-și vadă de treabă pe acasă, nu prin politica reală pe care ei nu o înțeleg nici dacă-i agăți de o grindă !?! Dispăreți cei de acum ... și abia atunci se poate discuta de eficiență și valoare electorală.
Postat 29 Septembrie 2020, 08:34 de CrisDumi
.
promite-ne ca NU mai candidezi niciodata, si te iertam :)
Postat 28 Septembrie 2020, 20:47 de David
Buletinu'
Data viitoare poate vii și tu cu buletinul la vot că sa fii mai convingător. Clar e că știi delega. Scuteste-ne!
Postat 28 Septembrie 2020, 20:37 de Jancsy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON