URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2017, 18:30

Primăria Oradea primeşte dosare pentru locuinţele ANL. Vezi care sunt criteriile de selecţie!

Primăria Oradea anunţă o nouă sesiune de depunere a dosarelor pentru obţinerea unei locuinţe ANL în perioada 1 noiembrie – 29 decembrie. Cererile sunt valabile doar dacă vin din partea unor persoane cu vârste de până la 35 de ani şi vor fi ierarhizate în funcţie de mai multe criterii.

Documentele cerute

Dosarul pentru obţinerea unei locuinţe din fondul locativ ANL trebuie să cuprindă: o cerere tip (care se poate lua de la Centrul de Relaţii cu Publicul din Primărie); actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei (dacă e cazul) în fotocopie; certificatele de naştere ale solicitantului şi membrilor familiei sale (dacă e cazul) în fotocopie; certificatul de căsătorie în fotocopie şi o adeverinţă cu venitul brut realizat de solicitant cât şi de membrii familiei acestuia încadraţi în muncă, eliberată în luna depunerii solicitării pentru ultimele 12 luni.

De asemenea, dosarul trebuie să conţină şi: actele de studii în fotocopie; documente din care să rezulte suprafaţa locuibilă deţinută în prezent cu chirie / tolerat în spaţiu; certificat medical cu boala de care suferă solicitantul sau copilul minor aflat în întreţinerea acestuia, dacă necesită însoţitor sau o cameră în plus, conform condiţiilor stabilite de OUG nr. 40/1999 şi avizat organele medicale competente; sentinţa de divorţ definitivă şi irevocabilă sau certificatul de divorţ (dacă e cazul), respectiv o declaraţie notarială prin care solicitantul să arate că nu deţine sau n-a deţinut o locuinţă în Oradea, nu beneficiază de o altă locuinţă cu chirie proprietate a oraşului sau a Statului şi că nu realizează alte venituri decât cele pentru care a prezentat acte doveditoare.

Dosarele incomplete şi cele depuse după termen vor fi respinse. Solicitanţii care au avut dosare depuse în anii anteriori şi nu au primit repartiţie au posibilitatea depunerii unui dosar în sesiunea 2017. Dosarele depuse în anii anteriori NU se iau în considerare.

Criteriile de selecţie

Pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe pentru tineri, locuinţe destinate închirierii, construite prin ANL în Oradea, dosarele vor fi analizate de Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale şi de locuinţe pentru tineri construite din fondurile ANL aflată în administrarea Direcţiei Patrimoniu Imobiliar.

Vor fi luate în calcul mai multe criterii de selecţie prin punctaj, aprobate prin HCL nr.  863/26.10.2017. Concret, va conta dacă solicitantul locuieşte în chirie sau este tolerat în spaţiu (locuieşte cu familia), suprafaţa în metri pătraţi în care locuieşte, dacă este căsătorit sau necăsătorit şi câţi copii are în întreţinere.

De asemenea, se va lua în calcul nivelul de studii şi de pregătire profesională, vechimea cererii (dacă a depus-o mai mulţi ani la rând), precum şi starea de sănătate a solicitantului. Se vor acorda puncte în plus tinerilor proveniţi din case de ocrotire socială, tinerilor care au adoptat sau adoptă copii şi celor evacuaţi din case naţionalizate.

Dosarele se depun la Centrul de Relaţii cu Publicul (Piramidă) din cadrul Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON