URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2020, 11:39

Primăria Oradea a amenajat 120 de locuri de parcare pe strada Sovata (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a amenajat 120 de locuri de parcare pe strada Sovata, una dintre cele mai aglomerate zone din oraş din punct de vedere al autovehiculelor riveranilor.

Artera a fost asfaltată pe porţiunea delimitată de podul Carol şi intersecţia cu strada Aluminei.

"Problema lipsei locurilor de parcare de domiciliu, care ne-a fost sesizată de locatari, este acum rezolvată, la fel şi starea drumului, dar şi a trotuarelor", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Lucrările vor continua şi săptămâna viitoare cu aducerea la cotă a căminelor şi cu asfaltarea intersecţiei cu strada Aluminei.

Acestea sunt realizate în baza contractului cadru pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii străzi, drumuri şi poduri de către firma Drumuri Orăşeneşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
clntdr
Si Grozny e un fel de las Vegas, cu un search pe GOAGLE esti foarte intelligent. Procedez si cu altii la fel dar aia sunt comentatori profesionisti, in capul lor Bolojan nu a facut nimic, e raul suprem al orasului, tot orasul vede ce a făcut si e multumit inclusiv de taxe marite, si tu ca ceilelti comentatori ne spuneti ca nu-i asa , insulti un oras intreg. Sunt foarte mandru ca si ungurii au votat PNL, toti am vazut schimbarea. Are si Bolojan baiurile lui anumite proiecte lasa de dorit, eu nu pot sa-mi costruiesc o casa datorita lui, mai trebuie sa astept pana in 2026, dar asta nu e motiv sa-l urasc.
Postat 21 Noiembrie 2020, 15:07 de Sandu2100
Sanda
Vezi ce prostii vorbești! Baku este un mega oraș, splendid, asemănător cu Monte Carlo, nu degeaba au circuit de formula 1. Să compari Oradea cu oricare dintre orașele enumerate denotă imbecilitate pură sau faptul că o faci deliberat și atunci revin la teoria mea că asta îi treaba ta existențială să tragi de conversații, văd că și cu alții procedezi la fel, ești contondent, nu-i obligat nimeni să aibe aceiași părere cu tine. Cum spuneam, te las în boala ta.
Postat 21 Noiembrie 2020, 08:35 de User anonimizat
clntdr
Nu sunt sustinut si platit nici de PNL , nici de moderatori, nici prostanac, dar tu ai demonstrat ca esti taran, frustrat sexual si intellectual. Nu ma plateste nimeni sa fac asta, o fac din pura initiativa . Cand ma intalnesc cu romani din toata tara, si de peste hotare, uneori si straini care au vizitat Oradea au doar cuvinte de lauda. Trebuie sa fi prost sa nu vezi cat de mult sa schimbat Oradea in ultimii 12 ani. Asa vreau sa vad Bihorul si Romania. Nu de alta dar altfel ne indreptam spre Kazakhstan, Azerbaijan, am fost acolo si nu vreau ca Romania sa arate asa, am fost si la London, Paris, L.A si vreau ca Oradea sa arate asa. Alexandria lui Dragnea arata ca BAKU chiar nu vreau asa ceva. De ce vrei tu sa arate asa???? Un nobil ca tine are bani, si CATARAMA are bani dar pot sa las Romania in mana lui . Hai inapoi, nu pleaca
Postat 21 Noiembrie 2020, 02:47 de Sandu2100
Cltdrt-useranonimizat
Sunt trist pt că ți-ai șters contul. Te cheamă și Mudura fara relație cu Lotus???? Că a mai fost unul ca tine și la fel a procedat, și locuia central bogătaș, nobil, chiabur proprietar pe monumente , dar el a spus ce monument nu de alta, dar și la Rulikowski sunt monumente acolea e și bunicul. Bă nu mă lăsa aici cu CrisDumi, EXCALIBUR, ORADEANBIHOREAN, Platona, Pinonel, Scortosul că bat câmpii singur, încă nici nu m-am obișnuit cu tine și tu pleci :::::(((((
Postat 20 Noiembrie 2020, 22:51 de Sandu2100
Sanda
Pe lângă că ești prostănac și țăran, ești și extrem de plictisitor. Frustrat sexual și intelectual, verși pe aici, ți morțiș să ai ultimul cuvânt, susținut de moderatori că doar le aduci click-uri. Promit să nu mai comentez, te las în boala ta, în fond tu ești plătit să faci asta, eu nu. Cel inteligent renunță, vorbă veche.
Postat 20 Noiembrie 2020, 22:06 de User anonimizat
clntdr
Exista clădiri mai vechi in Oradea, dar să fi deștept și să te dai deștept nu e tot una. Dar totuși dacă ai fi așa bogat ți-ai ocupa timpul cu afaceri. Vezi tu, Cataramă nu se înjosește sa comenteze pe aici. Dar și asistatul social se poate crede bogat, are tot dreptul. Tot Orădeanul știe că în centrul istoric locuiesc țigani, si asistați social pe care Ceaușescu ia băgat acolo . Legea 112 a făcut câțiva fericiți să locuiască în centru . Macar sa nu te plângi pe aici de taxe 500% pt că datorită unora ca tine monumentle au ajuns ruine ( până l-am votat pe Bolojan ) . La a III-a generație de boieri Orădeni îți permiți taxe mai multe.
Postat 20 Noiembrie 2020, 20:30 de Sandu2100
Sandu
Eu nu te corectam, mi-ar lua prea mult timp, doar confirmam că sunt deștept. Hai pa, pierd vremea cu tine.
Postat 20 Noiembrie 2020, 18:16 de User anonimizat
Sandu
Plăvanu, vinitura, când vrea să pară interesant, copiază dar exagerează. Nici dacă ai fi la suzetă, nu ai putea fi la a opta generație, nu sunt clădiri atât de vechi în Oradea. Majoritatea clădirilor monument au 100-120 de ani. Casa Turcească îi cea mai veche în picioare, sfârșit de secol XVIII. Ce-i drept că s-ar potrivi cu sărăcia ta doar a fost lăsată în paragină, nu i-a ieșit cu demolarea monosprâncenatului.
Postat 20 Noiembrie 2020, 18:13 de User anonimizat
clntdr
Sant. Doar TDS mă poate corecta
Postat 20 Noiembrie 2020, 18:11 de Sandu2100
Sandu
Sunt.
Postat 20 Noiembrie 2020, 17:56 de User anonimizat
clntdr
Le știi tu pe toate , nu vin aia că nu-s fraieri, ești tu deștept ::::)))) eu sunt la a 8-a generați că locatar în monumente, dețin 7 monumente, 5 locații așa mai nașpa cu intrare auto-moto și acuma sunt in izolare in Maldive din martie.
Postat 20 Noiembrie 2020, 17:44 de Sandu2100
Sandu
Vezi că ești pe lângă, parcarea Independenței a fost construită în speranța că vine Conti sau APCOA să o preia, doar că aia nu-s fraieri devreme ce un lic a costat cât o cameră în Prima, scot banii la sfântu așteaptă, mai ales că are un grad de ocupare între 40-60%. Cât despre monumente, sunt la a treia generație în ele, cu legea 112, care nici nu o cunoști, visai tu, doar că erai la suzetă pe vremea lui Filip, la suzetă a rămas și pe vremea lui Bolojan, poate evoluezi cu Birta.
Postat 20 Noiembrie 2020, 17:24 de User anonimizat
clntdr
Mai caută să vezi 3 bișnițari de mașini în zona la punctul termic. Privatul îți face parcare dar o sa fie 300 € pe an, și atunci ai sa comentezi că de ce nu le face primăria, pt că unii ca tine au comentat când primăria a vrut să transfere parcările la privat. Cat despre Ghilea-constructoi Bihor nu mă interesează, mă interesează să se construiască. Când ai 2 monumente istorice obținute prin legea 112 și șpagă la Filip + plus alte 3 locații înseamnă că știi ce știi ce înseamnă să renovezi.
Postat 20 Noiembrie 2020, 17:08 de Sandu2100
Sandu
Niciodată nu va construi primăria parcări complexe, etajate, subterane, în cartiere, nu i se merită, costurile ar fi prea mari să merite, chiar și cele deja construite sunt mai mult goale. Bine că se exploatează la maxim cele existente, borduri, bitum și linii, costă puțin și banii vin repede. Restul gargară electorală pentru plăvani și vinituri.
Postat 20 Noiembrie 2020, 17:04 de User anonimizat
Sandu
Cât despre parcări, subterane sau supraterane, orașul ăsta e unicat, peste tot în lumea bună sunt construite și administrate privat, doar la noi trăiește bine liberalul Ghilea și Construcții Bihor, unic constructor și primăria unic administrator. Nu degeaba toții marii operatori europeni au refuzat orice implicare.
Postat 20 Noiembrie 2020, 16:57 de User anonimizat
Sandu
Vorbești prostii, în curte la Salvamont, fostul bazin de apă, nu sunt decât riverani, nu știu ce bișnițari visezi, confunzi cu Aleșdul.
Postat 20 Noiembrie 2020, 16:51 de User anonimizat
brrr2019
Acolo se ia in calcul o parcare subterana si terana in curte la salvamont, dar acolo sunt si bisnitari de masini care au 5-7 masini . De anul viitor primaria se va implica in constructia de parcari subterane-etajate in cartiere.
Postat 20 Noiembrie 2020, 16:10 de Sandu2100
Sovata doar pe jumate ?!?
Cealaltă jumătate a străzii Sovata pe cand ? De la fostul pod de pontoane spre Vandana toata strada e in valuri, atat de rau e denivelata. Sa nu mai zicem de locurile de parcare care sunt imposibil de gasit dupa ora 17. Sunt multe blocuri turn si parcări insuficiente. Hai sa vedem ca va pasa, noii conduceri a Primăriei Oradea si nu faceți lucrurile doar pe jumătate de strada!!!!!!
Postat 20 Noiembrie 2020, 15:16 de brrr2019
clntdr
E exact cum faci dreapta spre Carei
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:30 de Sandu2100
Sandu
Este strada Sovata și în Aleșd sau de unde știi?
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:21 de User anonimizat
Foarte benefica lucrarea
Si foarte rapid a fost terminata
Postat 20 Noiembrie 2020, 12:50 de Sandu2100
Sublim!
N-a durat mult lucrarea, din primăvară, proverbiala eficență liberală.
Postat 20 Noiembrie 2020, 12:40 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON