URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2021, 09:08

Patronul bugetar: Director din Primăria Oradea, pus să aleagă între postul călduț și afacerea privată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar (DPI) din Primăria Oradea, Lucian Popa, a fost pus de primarul Florin Birta să aleagă între funcţie şi afaceri.

Spirit întreprinzător, fost acţionar la un bar din pasajul Vulturul Negru şi la un local specializat pe salate din strada Republicii, Popa a concesionat de la Episcopia Romano-Catolică un teren în strada Seleuşului, cu ieşire la trei artere, unde intenţiona să amenajeze o spălătorie auto ecologică.

Pentru a asigura spălătoriei necesarul de alei şi spaţii verzi, directorul voia şi să concesioneze de la Primărie, prin direcţia pe care o conduce, o parcelă de teren din imediata vecinătate.

Proiectul a intrat în impas după ce Direcţia Patrimoniu Imobiliar a somat locuitorii din zonă să îşi demoleze garajele vechi, pentru ca pe amplasamentul lor să fie amenajate parcări de domiciliu.

Deşi amplasamentele sunt diferite, orădenii din zonă au sărit ca arşi, interpretând că Primăria le demolează construcţiile pentru ca Popa să îşi facă spălătoria.

Ca să pună capăt speculaţiilor, Birta l-a somat pe subordonat să aleagă dacă vrea să rămână director sau să îşi vadă de afaceri şi să ceară concesionarea terenului.

Aşadar, Popa şi-a retras proiectul investiţiei de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CMUAT, semn că totuşi e mai bine la stat decât în privat. O afacere se mai găseşte, dar un post de director în Primăria Oradea, poate şi mai bănos, mai greu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
SERIOS???????
Popa Dan Lucian mostenire lasata de Cornel Popa de pe Valea Nimaestilor (Beius) Primariei Oradea, un mediocru in scolile primare, ajuns in functia de director la patrimoniu, stapanul inelelor cum ii place lui sa i se spuna, fara frica de institutiile statului care stau oarbe de ani de zile sub obladuirea fostului primar Ilie Bolojan si actualul Florin Birta care este tovarasul lui de concedii pricopsit cu mai multe afaceri, cluburi, baruri, spalatorii auto si spatii inchiriate, rival al oamenilor de afaceri bihoreni carora le face viata amara impreuna cu subordonatii din primarie, determinandu-i sa cotizeze invocand nevoile partidului. Recent a demarat lucrarile unei spalatorii de pe strada Seleusului pe firma sa Pact Exim SRL, unde este actionar unic, obtinand autorizatiile de constructii si avizele intr-o perioada scurta fara a indeplinii conditiile sau acordul vecinilor, care acum sunt revoltati ca pe strada lor la 100m distanta vor fi 3 spalatorii auto, netinandu-se cont de concurenta neloiala, si uitand ca in calitate de functionar public esti in conflict de interese avand afaceri iar institutia pe care asa-zis o slujeste favorizandu-l. Mai mult decat atat aflandu-se in pozitia de director la patrimoniu si-a concesionat o parte de teren intrucat nu se incadra cu proiectul, iar cand cei de la urbanism au sesizat conflictul de interese Vice Primarului Arina Mos care a refuzat sa isi dea acordul, in cazul acela, Popa Dan Lucian a facut o criza de nervi in biroul acesteia amenintand-o. Noi, colegii din primarie suntem uluiti de ce se petrece si vedem cu altii pot, iar noua ni se impune respectarea legii. Oare cetatenii de rand ce zic “ Domnilor care aveti parghiile legale sa va autosesizati din presa si prin alte mijloace...ce asteptati? “, oare aveti cumetrii pe acolo, cum se lauda el ca nu-i este frica. E mare patrimoniul orasului si nu da de la el. Din respect pentru cetatenii acestui oras care ne dorim oameni onesti si cinstiti pe aceste pozitii. De aceasta va rugam faceti-va datoria domnule primar. Scapati de leprele din primarie inainte ca sa mai dea cateva tunuri cum zice el si sa va strice imaginea.
Postat 09 Februarie 2022, 14:58 de cinevaanume
Prins cu mâța-n sac, dar tot cu peste 7.500 lei lunar venitul de la PMO, ca "moștenire" liberală.
Nu așa mergeau lucrurile până la "epoca Bolojan". Dacă pui la lucru o primărie, de la acte de inițiere a unei afaceri private până la somații de demolare, respectiv de la întabulare teren până la semnarea de rapoarte și proiecte de hotărâri, înseamnă că ai comis-o deja. Iar asta-i faptă penală, chiar dacă a rămas la faza de tentativă. Cu alte cuvinte, Popa e infractor dovedit iar Birta e complice la un cumul de infracțiuni cu acesta, din moment ce l-a acoperit dându-i posibilitatea să opteze cum vrea să fure pe mai departe. Prin primărie sau în regim exclusiv privat. Popa va trece afacerea lui pe numele unei rudenii sau amic, iar "combinația" tot se va face, după ce trece efectul "batistei pe țambal". Comucitățile sunt foarte mari în acest caz, dacă niciun funcționar ori consilier local nu face plângere penală la DNA. Infractori și complici nu sunt doar cei doi, primarul cu directorul lui cu tot. Sunt de la secretarul consiliului la toți cei care au pus mâna pe rocumentele cu pricina și toți cei care au circulat prin clădire cu actele aferente acestui proiect de hotărâre nefinalizat.
Postat 17 Iulie 2021, 10:07 de KP
un raspuns evident
cati dintre noi am fi ghicit raspunsul la intrebarea: bugetar de lux sau afaceri private?
Postat 16 Iulie 2021, 18:56 de roger
La vremuri noi
Omul nou liberal este pe masura și asemănarea omului vechi pesedist, ceea ce difera însă e contul în care își varsă cotizația. În rest, oameni noi, vremuri noi ...
Postat 16 Iulie 2021, 16:31 de Andy81
bihorel
vezi matale ca tocmai a rascumparat partea celuilalt din Lords, nu degeaba cauta ala pub de inchiriat prin Cluj sau Timisoara. Lucian Popa a devenit actionar majoritar. de unde o fi avut 220000 de euro sa-l rascumpere e treaba lui. cert e ca Lords s-a inchis din nou, dovada ca miza era spatiul, nu afacerea care au falimentat-o. cu sau fara spalatorie, nepotu lu’ Cornel, e “alipuit”, da-l in colo de conflict de interese.
Postat 16 Iulie 2021, 09:27 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON