URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2023, 21:45

Oradea va găzdui din nou turneul final al Campionatul Naţional Universitar la Fotbal

Oradea va găzdui din nou turneul final al Campionatul Naţional Universitar la Fotbal (foto arhivă, generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din Oradea devine polul fotbalului universitar masculin din România. Este vorba de această dată despre turneul final al ediţiei a VII-a a Campionatului Naţional Universitar la Fotbal, care va avea loc în perioada 18-21 mai.

După cum anunţă organizatorii, la startul competiţiei s-au înscris 14 selecţionate, reprezentând 10 centre universitare, două dintre acestea, Universitatea de Vest din Timişoara, campioana României şi a Europei în 2022, şi Universitatea din Oradea, în calitate de echipă gazdă, fiind calificate direct la turneul final. 

În prima etapă, în faza preliminariilor, care a fost eliminatorie, echipele au fost grupate pe criteriul geografic.

Astfel, în perioada 25 aprilie - 4 mai, cu jocuri tur-retur şi în manşă unică, s-au înregistrat următoarele rezultate: Universitatea Politehnica din Timişoara - Universitatea Aurel Vlaicu din Arad  0 – 3 (manşă unică), Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău - Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia  0 – 0  (în tur) şi 0 - 6 (în retur), Universitatea Politehnica din Bucureşti - Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti  0 – 1 (în manşă unică), Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Tg- Jiu - Universitatea din Petroşani  5 – 2 (în tur) şi 5 – 2 (în retur), Universitatea Ecologică din Bucureşti -  UNEFS din Bucureşti 0 – 11 (în manşă unică) şi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi - Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi 0 – 1 (în tur) şi 0 – 0 (în retur).

CNUF 2023 Oradea

Cele mai bune opt echipe, la Oradea

În urma rezultatelor menţionate, tabloul turneului final de la Oradea a fost completat, alături de cele două echipe calificate din oficiu (Oradea şi Timişoara), de alte 6 selecţionate universitare, reprezentante ale centrele universitare: Alba Iulia, Arad, Bucureşti, Iaşi, Ploieşti şi Târgu Jiu.

Echipele calificate la turneul final au fost repartizate, prin tragere la sorţi, în două grupe, A şi B, de câte patru formaţii.

Din Grupa A fac parte Universitatea de Vest din Timişoara (campioana României în 2017 şi 2022, vicecampioană în 2018 şi campioana europeană în 2022), Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti şi UNEFS Bucureşti. 

Jocurile din Grupa A se vor disputa pe terenul din complexul sportiv al Universităţii din Oradea.

În cadrul Gupei B se vor întâlni: Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu (campioană a României în 2017), Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia (vicecampioana României în 2018), Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. 

Jocurile din Grupa B vor fi găzduite de terenul din complexul sportiv al LPS Bihorul Oradea.

Vor fi şi jucători profesionişti

Conform tradiţiei, se aşteaptă ca şi la această a VII-a ediţie a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, pe durata desfăşurării turneului final, în selecţionatele universitare să fie "înrolaţi" numeroşi jucători studenţi care evoluează în ligile profesioniste din fotbalul românesc.

În faza grupelor se va juca în sistem turneu, fiecare joc pe durata a două reprize a câte 30 de minute. Câştigătoarele grupelor vor disputa finala turneului, duminică, 21 mai, pe terenul de la Universitate. De la ora 9.00, pe acelaşi teren, echipele de pe locurile 2 din grupe vor disputa finala mică, pentru locurile 3-4. 

În deschiderea competiţiei, joi, 18 mai, de la orele 10.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea va avea loc deschiderea oficială a CNUF2023 şi o conferinţă de presă.

Programul Campionatului Naţional Universitar de Fotbal – Oradea 2023:

 Joi, 18 mai

16.00 (grupa A, universitate): Universitatea de Vest din Timişoara – UNEFS Bucureşti 

16.00 (grupa B, LPS): Universitatea Constantin Brâncuşi din Tg Jiu – Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

17.30 (grupa A, universitate): Universitatea din Oradea – Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

17.30 (grupa B, LPS) Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia – Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi

Vineri, 19 mai 

11.00 (grupa A, universitate): UNEFS Bucureşti - Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

11.00 (grupa B, LPS): Universitatea Aurel Vlaicu din Arad -  Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi 

12.30 (grupa A, universitate): Universitatea de Vest din Timişoara – Universitatea din Oradea 

12.30 (grupa B, LPS) Universitatea Constantin Brâncuşi din Tg Jiu-Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

Sâmbătă, 20 mai 

11.00 (grupa A, universitate): Universitatea din Oradea - UNEFS Bucureşti - 

11.00 (grupa B, LPS): Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia - Universitatea Aurel Vlaicu din Arad  

12.30 (grupa A, universitate): Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti - Universitatea de Vest din Timişoara 

12.30 (grupa B, LPS) Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi - Universitatea Constantin Brâncuşi din Tg Jiu 

Duminică, 21 mai (teren universitate)

9.00. Finala mică pentru locurile 3-4 între ocupantele locurilor 2 din grupe;

11.00. Finala turneului între câştigătoarele celor două grupe;

13.00. Festivitatea de premiere

Echipa câştigătoare a finalei mari va fi declarată campioană a României în 2023 şi va reprezenta mediul universitar românesc la Jocurile Europene Universitare din Albania, care va avea loc luna viitoare.

"Universitatea din Oradea, în calitate de gazdă a turneului final, aduce mulţumiri partenerilor locali”, a transmsis, printr-un comunicat profesorul Alexandru Ilieş, managerul formaţiei orădene, menționând LPS Bihorul Oradea, AJF-CJA Bihor, DJST Bihor, Colegiul Economic Partenie Cosma și Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor.

Preşedinţii de onoare ai competiţiei sunt Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea, şi Aurel Căuş, preşedintele senatului universitar, iar Departamentul de organizare este constituit din Ilieş Alexandru (preşedinte), Buhaş Sorin, Bulz Codruţ, Baias Ştefan, Beleneşi Mariana, Bodiş Joszef, Caciora Tudor, Măduţa Forin, Şandra Mihai şi Săvescu Dragoş. 

„Staful tehnic al selecţionatei Universităţii din Oradea mulţumeşte sprijinului oferit pentru constituirea lotului cu studenţi sportivi, cluburilor: FC Universitatea Oradea, Lotus Băile Felix, FC Bihor Oradea, CS Jiul Petroşani, CS Oşorhei, CS Bihorul Beiuş şi CAO Oradea", a mai ţinut să precizeze profesorul Ilieş.

Toate informaţiile în legătură cu desfăşurarea CNUF 2023 pot fi vizualizate pe site-ul oficial al competiţiei.

Jocurile din grupe şi finalele competiţiei se vor transmite live pe Facebook şi Youtube

CNUF 2023 Oradea afiș

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON