URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2023, 12:25

Nu va fi ușor cu FC Bihor

Nu va fi ușor cu FC Bihor (trucaj foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mânjii antrenorului Florin Fărcaş şi ai preşedintelui clubului, Kulcsár Sándor, au făcut-o de oaie. Contrar tuturor aparenţelor, s-au descurcat atât de bine în liga a III-a încât riscă promovarea în a II-a, spre disperarea celor care cred că singurul sport din Bihor e aruncatul la coş.

La cum stă cu banii, în condiţiile unor investiţii de sute de milioane de lei aflate în derulare, doar asta îi mai lipsea primarului Florin Birta, să pluseze lichidităţi pentru clubul fanion. Asta cu atât mai mult cu cât preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, când aude de fotbal, e gata să pună mâna pe topor. Mă bucur că la noi se aplică diviziunea socială a muncii: Bolo cu infrastructura, Birta cu capitalul uman...

Adevărul este că ar fi păcat să avem mândreţe de stadion şi o ruşine de echipă. Ne place sau nu, că-i sport practicat de golani, că-i mafie mare, că se dau tunuri, niciun alt sport nu adună atâţi spectatori ca fotbalul. Dacă pentru un amărât de derby de liga a III-a în România, care ar fi cam de nivelul Ligii a VI-a din Anglia, se adună 3-4.000 de oameni, e clar că există un nivel ridicat de aşteptare al bihorenilor în ce priveşte acest sport.

Sunt convins că în liga secundă gruparea orădeană poate aduce la stadion 7-8.000 de spectatori, iar în liga I, la anumite meciuri, poate umple viitorul stadion de 16.000 de locuri. Edilii n-au decât să-şi pună mintea la contribuţie pentru a imagina o construcţie financiar-organizatorică mai presus de orice bănuială. 

Fanii fotbalului nu au dispărut, ci doar au luat o pauză. Pentru bucuria lor merită să investim în fotbal. Ca să nu mai spun că, de la un anumit nivel, fotbalul poate fi cel mai bun vehicul publicitar al unei comunităţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Insucces!!
Urez gastii de baieti in gaci scurti fecebihor mult insucces!! Nu am inteles niciodata ce trebuie ca primaria "să pluseze lichidităţi pentru clubul fanion". Nu am inteles de ce, din banii contribuabililor, inclusiv dintr-ai mei trebuie sponsorizata o echipa de fotbal care "e sport practicat de golani, că-i mafie mare, că se dau tunuri", ca sa-l citez din nou pe autorul articolului!! Devin si eu, absolut fara voia mea, un sponsor al marelui rahat numir fotbal!! Revoltator!!
Postat 10 Mai 2023, 10:05 de AnaConda
KP aka mama Omida
Muta-te la bloc, nu o sa folosești atâta apă. Bineînțeles ca minti cu apă ta cu tot.
Postat 10 Mai 2023, 09:47 de Sandu2100
Băi,!
Ești primar ca să bați mingea pe maidan, sau ca din banii mei de taxe și impozite să asfaltezi și să bordurezi carosabilul față de trotuare, să mături străzile și să le speli? Că m-am săturat să consum săptămânal tot câte un metru cub de apă doar ca să-mi curăț terasele, ferestrele și tot dalajul curții, de la tot praful care se așterne peste oraș, în timp ce tu te bagi în seamă în oglindă cu ce tricou șmecher să ieși pe stadion.
Postat 10 Mai 2023, 08:52 de KP
Prioritizare!
Am mai zis-o și o mai zic. Pe lângă cele sute de străzi care le-am mai menționat în trecut, care ne arată că în centru e frumos da de periferie nu îi pasă nimănui; dacă tot nu știu ce să facă cu banii, să facă școli, creșe, grădinițe. Să extindă rețeaua de apă și canalizare că suntem în 2022. De când era super Bolo zic să schimbe becurile din oraș și ar economisi bani de acolo. Prioritizare!
Postat 10 Mai 2023, 07:01 de Vio_427
Sublima discutia, mereu la subiect.
Ce legatura are niste circuite de viteza cu orice…
Postat 10 Mai 2023, 05:59 de User anonimizat
adi13-bolnăvel
Nu am ce sa enumar 3 străzi vopsite, in Oradea nu se vopsesc străzi ca la Vaslu, nu exista in lume 3 străzi care sa nu fie denivelate. Pe Le Mans exista denivelări, Nürburgring Nordschleife exista denivelări.
Postat 09 Mai 2023, 20:44 de Sandu2100
sandu mincinosu, Pinochio
Ham ham ham. Latra caine. Enumera 3 strazi vopsite sluga? Ca si alea 120 de strazi din Episcopia asfaltate, din cele 50 total? Ai cam uitat strazile sandule de cand nu erai preot si frecai covrigu la taxi. Nu avem nici macar 3 strazi care sa nu fie denivelate si fara capace de canal lasate. Deci tu cu propaganda ta , mai bine fa--o in Teleorman ca poate acolo te crede lumea cu minciunile tale
Postat 09 Mai 2023, 19:18 de adi13
Stadion modern
Una e ca Primaria sa aiba un stadion modern de vreo 20.000 de locuri pe care sa-l inchirieze pt diferite evenimente, printre care si fotbal, si cu totul alta sa bage milioane de euro anual din impozitele oradenilor si din datorii contractate in buzunarele fotbalistilor, antrenorilor si restului angajatilor din club incepand cu presedintele. Sa faca finantarea asta privatii, sau suporterii. Sunt destule lucruri de facut in Oradea cu acesti bani (modernizare de scoli, gradinite, spitale, muzee, biblioteci, alte activitati culturale, drumuri, etc). De aceste lucruri beneficiaza toti cetatenii orasului inclusiv fotbalistii. Nu circ trebuie sa finanteze Primaria/Judetul. Baga si asa destui bani in buzunarele pensionarilor din baschet plus angajatii clubului. In Oradea/ Bihor avem nevoie de educatie, de cultura, de civilizatie.
Postat 09 Mai 2023, 18:38 de OrbanKula
adi13-bolnăvel
Ce spui tu nu relfecta realitatea, și asta se numeste propagandă, pasageri sunt pe aeroport, se vede cat de bogata e Oradea dupa ce trafic e in oraș si acum nu mai vezi atâtea cazane ca in urma cu 15 ani. Si daca tu vezi doar 2-3 străzi vopsite asta înseamnă sa fi propagandist.
Postat 09 Mai 2023, 18:23 de Sandu2100
Nah.
Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare.
Postat 09 Mai 2023, 17:16 de nihil
Ii desfiinteaza din nou Bolovanu
Si de ce e disperarea sa facem alt stadion? Cel vechi a fost reabilitat si se mai pot face mici modificari, mult mai ieftin decat un alt stadion? Se vede cat de bogata e Oradea ca nu exista un sponsor sa tina echipa. Oricum in div A nu poate promova ca e exact in situatia Stelei, trebuie sa fie club profesionist, nu administrat de la buget. Aici se vede cat de bogata e Oradea si ce nivel inalt al mediului privat avem. Sau alt exemplu ce pustiu e Pasajul Vulturu Negru, cat de bine merg afacerile in oras. Si se mai pot da multe exemple, si tot din cauza asta nu merge nici aeroportul. Doar ca unii nu vad numai 2-3 strazi ce frumoase sunt vopsite cladirile, si vai ce oras avem.
Postat 09 Mai 2023, 16:30 de adi13
@alinm
De acord. Cei care plâng după fotbal sa se apuce sa caute sponsori. Baschetul nu e susținut în totalitate din bani publici. Toți jucătorii sunt plătiți din sponsorizări. Dacă se dorește fotbal de performanță, trebuie sa existe și sponsori importanți. Pt a juca în liga a 2-a ai nevoie de un buget de 4-5 ori mai mare comparativ cu ce ai acum la baschet. De unde? Sponsorii actuali nu dau bani clubului și apoi nu ii interesează unde se duc. Eu cunosc personal mulți dintre sponsorii de la baschet. Niciunul nu ar da bani pt fotbal, cum nu au vrut sa dea nici pt handbal. Deci dacă vreți echipa de fotbal, căutați sponsori nu așteptați sa vina banii din buget.
Postat 09 Mai 2023, 16:24 de andy
Sinteti in eroare
Finantarea unei echipe de fotbal profesionist nu trebuie si nu poate fi facuta din bani publici. Primaria poate finanta un stadion pe care sa il inchirieze unei echipe, poate finanta sportivi la nivel de copii / juniori, insa eu ca platitor de impozite nu sint de acord sa platesc jucatori de fotbal, atata timp cat nevoile reale ale comunitatii sint cu totul altele.
Postat 09 Mai 2023, 15:27 de alinm
O desfiinteaza
O sa-l desfiinteze din nou daca promoveaza. Vor motiva ca trebuie bani de betoane in noul stadion. Vom avea numai cladiri noi , dar goale. Exact ca in orasele fantoma din China, orase noi dar fara locuitori. Unde pune mana sprancenatul devine mort si pustiu.
Postat 09 Mai 2023, 12:39 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON