URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2021, 16:35

Muzica umbrelor: concert emoționant la Catedrala Romano-Catolică, cu baritonul orădean Florin Estefan (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Melomanii sunt așteptați joi, de la ora 19, la Catedrala Romano - Catolică din Oradea (Șirul Canonicilor nr. 2), pentru un concert vocal-simfonic emoționant ce gravitează în jurul ideii de moarte ca alinare și speranță. Din cauza unor imagini și texte specifice temei, care vor fi proiectate în basilică, spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Programul începe cu lucrarea Sospiri, op. 70, de Edward Elgar, compusă cu puțin timp înaintea declanșării Primului Război Mondial și a cărei denumire „Suspine” subliniază intensitatea emoțiilor provocate de această partitură. Kindertodtenlieder a lui Gustav Mahler este forma muzicală dată poemelor lui Friedrich Rückert, care insistă pe suferința resimțită de poet la pierderea a doi dintre copiii săi. Adagio pentru coarde, op. 11 de Samuel Barber este caracterizată de asemenea de o melancolie profundă, la fel ca lucrarea Cântecele și dansurile morții de Modest Mussorgsky. Seara se încheie tot în notă emoționantă prin povestea de dragoste cu final tragic din Moartea Melisandei din Suita Pelléas et Mélisande, op. 46, de Jean Sibelius.

Solistul concertului este baritonul orădean Florin Estefan, care s-a perfecționat vocal la Cardiff și Florența și deține un bogat repertoriu de creații scenice și lucrări vocal-simfonice. În prezent este solist și manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și cadru didactic la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.

Dirijorul Vladimir Lungu s-a născut în Republica Moldova, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a studiat cu dirijori renumiți și s-a aflat la pupitrul dirijoral al mai multor orchestre din țară și străinătate. Din anul 2015, predă la Conservatorul de Stat din Izmir, continuând de asemenea și colaborarea cu Opera de Stat Izmir.

La redarea unei atmosfere emoționante specifice concertului „Muzica umbrelor” contribuie Liviu Pop, lumini, titraj: Diana Baciu, iar conceptul video al spectacolului îi aparține lui Magdy Hawash.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro (https://www.bilete.ro/muzica-umberlor), pe site-ul instituției și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
emotionant???
ma intreb de unde stie bihoreanu de dinainte ca va fi emotionat concertul?
Postat 09 Noiembrie 2021, 21:42 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5756 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON