URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2022, 19:42

Mai multe localităţi din Bihor fără curent, din cauza condiţiilor meteo

Mai multe localităţi din Bihor fără curent, din cauza condiţiilor meteo foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ninsoarea din ultima zi şi temperaturile scăzute s-au lăsat cu pagube în judeţul Bihor. Mai multe localităţi au rămas duminică fără curent, după ce liniile de tensiune au cedat.

Informaţia a fost transmisă BIHOREANULUI de locuitori din mai multe zone.

Potrivit mesajului primit de o cititoare de la Dispeceratul Electrica, la ora 15, nu era curent în localităţile: Vaşcău, Criștioru de Jos, Criștioru de Sus, sat Poiana, Cărpinet, Vaşcău, Câmpani, Săbiștel, Lunca, Făget, Nucet, Băiţa, Ştei, Leş, Măgeşti, Vârciorog, Lugaşu de Jos, Lugaşu de Sus, Hotar, Sărand.

Şi în Oşorhei au fost probleme. Conform aceleiaşi surse, aici nu a fost curent din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 2, până duminică la ora 15.30.

Având în vedere lipsa electricității, mulţi cetățeni s-au confruntat și cu lipsa căldurii, iar unii s-au trezit chiar în situaţii mai complicate. Un internaut din Chijic de pildă a scris pe un grupul de Faebook al localnicilor că există un pacient care are nevoie de oxigen dependent de curent.

Contactată de BIHOREANUL, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana  - Bihor, a confirmat că mai multe localităţi au rămas fără electricitate în cursul zilei de duminică.

"La ora 18, în judeţ mai erau o linie de medie tensiune parţial nealimentată, două posturi nealimentate şi două localităţi nealimentate, Groşi şi Codrişoru. În total, 465 de consumatori erau nealimentaţi la acea oră şi 3 stâlpi de medie tensiune rupţi. 4 echipe ale distribuitorului de electricitate se afla în teren pentru remedierea problemelor", a precizat Camelia Roşca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Aceleași condiții meteo au fost și în secolul trecut.
Nu condițiile vremii sunt de vină, ci lipsa de profesionalism a celor plătiți să asigure mentenanța rețelelor.
Postat 10 Ianuarie 2022, 14:29 de KP
sss
Nu are nicio treaba UE, cu cresterea preturilor la energie. La Putin i sa sculat minutul, si a decis sa scumpeasca gazele. Si asa au crescut preturile. Bisnitarii din energie profita
Postat 09 Ianuarie 2022, 21:35 de Sandu2100
Multă m.........e.
Vremea a fost rea clar, dar ce se întâmplă acum cu energia curent ,gaz este cea mai mare mizerie din 89 încoace, nu știu cât va putea continua mizeria asta, preturi dublate triplate și încă urca un comportament de bișnițari de cămătari in toată regula in care niste bișnițari adaugă la prețul energiei pe care o cumpără făcând profit fără să investească doi bani în rețele și infrastructura in rest consumi zece kw în plus îți taie curentul apoi daca vrei să îți dea câțiva kw în plus plătești pentru asta pe langa prețul kw ului ,acum daca vrei sa schimbi furnizorul iar plătești da ... avem piata liberalizată la ordinul UE nu-i rău, problema e cât va mai suportăm.
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:29 de sss
inginerie .....
Cand au proiectat reteaua de alimentare, cred ca s-au uitat pe harta climatica din sudul Italiei. Exista normative pentru asa ceva. In secolul XXI sa te ia iarna ca pe prost....e chiar....amatorie in meserie. Bine ca unii stiu intinde mana dupa bani, dar la treaba....
Postat 09 Ianuarie 2022, 20:19 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON