URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2018, 08:02

Low-cost prin Bihor: Vacanţe în mijlocul naturii, la cort, în campinguri amenajate, în rulote sau bungalouri

Low-cost prin Bihor: Vacanţe în mijlocul naturii, la cort, în campinguri amenajate, în rulote sau bungalouri FLOWER-POWER. În timp ce alte zone de campare pun la dispoziţia turiştilor locuri pentru ridicarea corturilor, un antreprenor din Şuncuiuş a deschis un mic parc de rulote transformate în locuinţe estivale, amenajându-le terase şi împodobindu-le cu flori
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu toţi bihorenii vor sau pot să-şi petreacă vacanţele în hoteluri de cinci stele. Pasionaţii de natură, de pildă, caută oaze de linişte, în care să poată respira aer curat, să-şi gătească în aer liber şi să doarmă în corturi.

Aceştia au început să aibă şi în propriul judeţ opţiuni pentru vacanţe "eco", mult mai ieftine, pe deasupra, decât cele în hoteluri şi pensiuni. Pe lângă campingurile cu căsuţe din lemn şi cele pentru corturi, la Şuncuiuş a fost amenajată o tabără de rulote transformate în locuinţe estivale.

Ospitalitate de Remetea

Bihorenii pot merge cu cortul "la liber" în mai multe zone atrăgătoare din judeţ, dar vor trebui să-şi petreacă vacanţele fără a avea condiţii minime de igienă. Există, însă, şi câteva campinguri bine amenajate pentru fanii ieşirilor în natură. Unul dintre ele este Camping Turul din comuna Remetea. Pe 10.000 metri pătraţi de teren, gazdele oferă 50 de locuri pentru corturi, 40 de locuri pentru rulote şi 10 bungalouri pentru turişti. "Campinguri sălbatice sunt în mai multe locuri din Bihor. Dar turiştii n-au nici măcar un WC sau un coş de gunoi. Aici avem toalete, duşuri moderne, bucătărie cu aragaz şi frigider", spune Fila Istvan, administratorul complexului din Remetea.

Situat în Depresiunea Beiuşului, aproape de obiective turistice precum peştera Meziad şi peştera cu cristale de la Roşia, satul Remetea e ca un magnet pentru cei care vor să uite de agitaţia oraşului. Administratorul campingului spune că are atât oaspeţi români, cât şi străini, majoritari, cei mai mulţi din Olanda, Marea Britanie, Polonia, Italia, Germania şi chiar Statele Unite.

La Cascadă

Cei care ajung la Camping Turul cu rulota plătesc 15 lei/persoană/noapte, plus 20 de lei pentru rulotă. Căsuţele - fiecare dotată cu un pat matrimonial şi încă două supraetajate - costă 90 de lei pe noapte pentru două persoane, 110 lei pentru trei, respectiv 130 lei pentru patru persoane. Cu cortul, două persoane plătesc 45 de lei pe noapte, tarif în care este inclusă şi parcarea maşinii şi, evident, accesul la toate utilităţile, inclusiv la o bucătărie.

Un complex similar este deschis pe perioada verii şi în Vadu Crişului, unde turiştii pot vizita defileul Crişului Repede, o cascadă şi o peşteră. La Cascada Crişului, oaspeţii pot înnopta în şase căsuţe din lemn sau pot opta pentru locuri în rulote şi corturi. Cei care aleg bungalourile plătesc 60 de lei pe zi şi au acces inclusiv la bucătărie, iar cei de la rulote şi corturi, care plătesc câte 20 de lei pe zi, la toalete şi duşuri.

Rulote cu flori

Unic în Bihor, un alt camping, aflat în Şuncuiuş, le oferă celor amatorilor de vacanţe în natură, dar confortabile, un mic parc cu 18 rulote, înconjurate cu o mulţime de flori şi dotate chiar şi cu terase. "E singurul parc de acest fel din judeţ. Din câte ştiu, doar la Vama Veche mai există ceva asemănător. De altfel, anul trecut nişte bucureşteni ne-au şi confundat, făcându-şi rezervare la noi", spune Mircea Bradea, administratorul campingului "La rulote" situat într-o oază de verdeaţă, în zona Ciuntă.

Cele mai multe rulote sunt dotate cu toalete, dar în camping există şi grupuri sanitare, duşuri, precum şi o bucătărie cu terasă. "În sezon e plin. Avem şi o piscină supraterană în care turiştii se pot bălăci", spune Mircea. Potrivit acestuia, cazarea costă 30 lei/persoană/noapte. Mult mai puţin decât într-o pensiune, unde preţurile ajung chiar şi la 170 lei pentru o cameră dublă. Deci, astfel de vacanţe nu sunt doar "eco", ci şi economicoase...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
La Rulote
www.facebook.com/larulote2016
Postat 04 August 2018, 20:42 de raul_cristian
@roger
Ai auzit de GOOGLE ?
Postat 03 August 2018, 09:55 de Citizen
mai multe poze
vrem poze mai multe ca sa ne convingem. in rest, articolul e folositor :)
Postat 03 August 2018, 09:03 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON