URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2019, 17:00

Liceeni și succesul: zeci de elevi s-au întâlnit la Liceul Aurel Lazăr pentru a vorbi despre succes cu psihologul Anatol Basarab

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de elevi din opt şcoli din Bihor s-au întâlnit, marţi, la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr", pentru a lua parte la conferinţa "Succesul - dezideratul mileniului", ţinută de psihologul Anatol Basarab. P

Psihologul le-a explicat ce este succesul şi ce paşi trebuie să facă pentru a-l atinge. 

Evenimentul a făcut parte din cadrul Proiectului Educativ Judeţean "Adolescenţa Altfel" şi, potrivit unui comunicat de presă, acesta a adunat la Liceul Aurel Lazăr elevi de la Liceul Tehnologic Sanitar "Vasile Voiculescu", îndrumaţi de Ramona Stroie şi Gabriela Ţiţ, de la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" îndrumaţi de Cristina Brădău, de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", alături de profesorul Ciprian Zopota, de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", îndrumaţi de Angela Bungău, de la Şcoala Gimnazială "Octavian Goga", alături de prof. Florin Floriş, de la Şcoala Gimnazială "Aurel Pop" din Oşorhei, împreună cu Adrian Mohuţ, de la Şcoala Gimnazială Vârciorog, îndrumaţi de Andrei Corb şi de la Şcoala Gimnazială Mihai Bravu, coordonaţi de Răzvan Vaida.

"Succesul este o stare reflectată din interior spre exterior şi invers şi poate fi definit ca îndeplinirea unui obiectiv clar şi precis stabilit, el este cu alte cuvinte, fericirea", le-a explicat psihologul tinerilor.

Basarab le-a mai spus elevilor care sunt premisele succesului, ce trebuie să facă pentru a ajunge la el, dar şi că pentru a-l dobândi e nevoie de muncă.

Aceasta nu este prima lor întâlnire. Basarab le-a mai vorbit liceenilor şi anul trecut tot în cadrul aceluiaşi proiect.

Proiectul "Adolescenţa altfel" a fost iniţiat de Liceul Sanitar "Vasile Voiculescu" şi are ca scop ajutorarea tinerilor prin organizarea unor întâlniri ale adolescenţilor cu oameni care să-i ajute să rezolve probleme ale vârstei.

Tinerii au mai luat parte şi la discuţii despre umilinţa pe reţelele de socializare, violenţa în şcoală, dar au şi vizitat anul trecut mai multe obiective turistice din Oradea pentru a înţelege istoria oraşului. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON