URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2020, 14:18

Investiție de 20 milioane lei. Noul bloc operator și noua secție de Ginecologie a Maternității Oradea au fost inaugurate (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul bloc operator și noua secție de Ginecologie a Maternității Orădene, amenajate în urma unei investiții de 20 milioane lei, au fost inaugurate miercuri și vor fi puse în funcțiune de săptămâna viitoare.

Reabilitat integral...

Facilitățile medicale sunt amplasate, pe două niveluri, într-un corp de clădire al maternității care a fost reabilitat integral, recompartimentat și dotat cu aparatură medicală la cele mai înalte standarde.

„Din cele 20 milioane lei, la cât se ridică investiția, 7 milioane lei au fost alocate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Nu cred că sunt foarte multe spitale în România care își permit acest lucru”, a declarat primarul Florin Birta.

Edilul i-a mulțumit managerului Spitalului Județean, Gheorghe Carp, pentru managementul performant care a permis realizarea economiilor din care să cofinanțeze lucrările, și președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pentru investițiile făcute din bugetul local în sistemul de sănătate orădean în perioada în care a fost primar de Oradea.

„Sunt convins că prin actualul parteneriat dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor investițiile în sănătate vor fi în continuare o prioritate”, a spus Birta.

... dotat la cele mai înalte standarde

Practic, Maternitatea Oradea va avea la dispoziție un corp de clădire complet refăcut și dotat la cele mai bune standarde.

„Această clădire practic a fost refăcută în totalitate. Înainte avea un acoperiș nu prea bun, care permitea infiltrațiile de apă, de aceea s-a făcut acea terasă izolată. Toate ferestrele, toate ușile, toate conductele s-au refăcut, s-au făcut recompartimentări, s-au introdus gaze medicale, s-au introdus stațiile obligatorii de oxigen, azot și aer comprimat, iar dotarea spitalului este de cea mai modernă factură”, a afirmat dr. Gheorghe Carp.

Potrivit managerului, „fiecare sală de operație e dotată cu instrumentar nou, lămpi și mese de operație de ultimă generație, la fel există posibilitatea de a face intervenții laparoscopice ginecologice, iar o stație permite transmiterea imaginilor din sălile de operație către studenți și chiar către doctori”.

Lucrările de construcții au fost finanțate de Ministerul Sănătății, Primăria Oradea și Spitalul Județean. Pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Secției Ginecologie, Ministerul Sănătății a alocat 8 milioane lei, Primăria Oradea - 900.000 lei, iar spitalul a atras circa 100.000 lei din sponsorizări, pe lângă contribuția proprie de 6,4 milioane lei.

Dotările, de la mese de operație până la tunuri laparoscopice și sistemul de transmitere video a intervențiilor chirurgicale, au o valoare de 5,3 milioane lei și au fost achiziționate printr-un proiect european.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON