URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2023, 08:03

Insomniile McDrive: Noul local McDonaldʼs din Oradea îi disperă pe vecini, care cer intervenţia Primăriei (FOTO)

Insomniile McDrive: Noul local McDonaldʼs din Oradea îi disperă pe vecini, care cer intervenţia Primăriei (FOTO) CU MAŞINA SUB BLOC. "Măcar de ar muta maşinile doar pe latura dinspre strada Lacul Roşu, să nu ne mai afume şi să ne claxoneze toată noaptea sub geam", spune Radu Şimon, pe sub balconul căruia trece drumul spre McDonaldʼs. Şansele sunt însă minime: primarul Florin Birta spune că "circulaţia în zonă are aprobarea Poliţiei"
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru locuitorii blocului de lângă noul restaurant McDonaldʼs Drive Thru din Oradea somnul a devenit o amintire. Proprietarii apartamentelor cu vedere către local încearcă să doarmă cu geamurile zăvorâte, storurile trase şi perna pe cap. Degeaba...

"Seara, după ora 19, când te-ai odihni după muncă, începe larma. Coada de maşini trece fix pe sub geamul meu. Când îşi pierd răbdarea, şoferii încep să tureze motorul, să îi claxoneze pe cei din faţă, să se certe pe priorităţi şi aşa o ţin până dimineaţă", povesteşte Radu Şimon, unul dintre vecini. Vecinii sunt atât de supăraţi încât vor să dea Primăria în judecată. Poate aşa se va mai sensibiliza...

Motoarele fast-food

Radu Şimon, proprietarul unui apartament cu vedere la MC Donald's Lacul RoșuInaugurarea restaurantului McDonaldʼs din strada Lacul Roşu 3, cel de-al treilea din Oradea şi al 96-lea din România deţinut de celebrul lanţ, a stricat Crăciunul vecinilor din zonă. Localul Drive Thru, unde clienţii comandă mâncare direct din maşină şi aşteaptă la coadă cu motorul pornit, funcţionează non-stop, tulburând somnul vecinilor. "Coada de maşini se formează seara pe la 7 şi tot creşte. În weekend, şirul de maşini se întinde până la podul Theodor Neş. Ţi-e şi groază să deschizi geamul de gălăgie şi fum", spune Radu Şimon (foto), proprietarul unui apartament cu vedere la local.

Orădeanul a ajuns să ştie poftele fiecărui client. "Aud din pat comanda şoferului în boxa de la Drive Thru: «Un meniu McChiken şi unuʼ McPuişor, cu două Coca Cola şi două plăcinte cu vişine». Parcă ar comanda de la mine din casă". Noaptea, localul atrage ca un magnet tinerii. "Povestesc, urlă, se ceartă... Dacă ieşi la ei să le ceri să facă linişte, te şi înjură. «Ce vrei? E spaţiu public!»", povesteşte Radu.

Tămbălăul durează toată noaptea, în zgomot de manele din boxele maşinilor, uşi trântite şi chicoteli ale tinerilor ieşiţi la ţigară. "Dimineaţa, pe la 6, când se răresc scandalagiii, vine camionul frigorific. Alimentează restaurantul cu instalaţiile de răcire pornite. Mai dormi dacă poţi!".

Belelele McDonaldʼs

Zgomotul este doar o parte a deranjului provocat de restaurant. "De când s-a deschis localul, trebuie să trag toate storurile şi perdelele ca să pot dormi. Reclama luminoasă a localului bate pe ferestrele mele", spune Cosmin, unul dintre vecinii de bloc.

Clienţii localului au invadat inclusiv străzile din jur. "Zilnic sună cineva la Poliţia Locală pentru că şi-a găsit ocupat locul de parcare de domiciliu şi, locul fiind strâmt, tot la câteva zile mai aud că a fost «frecată» maşina unui vecin", povesteşte bărbatul.

Cele 19 locuri de parcare de la restaurant sunt insuficiente, aşa că o parte dintre clienţi îşi lasă maşinile pe strada Vagonului, blocând accesul la curţile riveranilor. "De când s-a deschis restaurantul, strada, altădată liniştită, s-a umplut de maşini. Zilnic sunt certuri pe locurile de parcare", spune un orădean.

"Să se închidă!"

Supăraţi, locuitorii blocului din strada Ştefan cel Mare 68, cel învecinat cu localul, vor să ia măsuri. Membrii Asociaţiei de Proprietari Ştefan cel Mare 410 A s-au adunat de două ori în ultimele două săptămâni ca să decidă ce să ceară Primăriei. "Să închidă restaurantul la 10 seara, să mute circulaţia maşinilor de sub geamurile noastre înspre strada Lacul Roşu, să ne pună panouri antifonice sau să ne schimbe geamurile ca să nu mai auzim gălăgia de afară... Ceva trebuie făcut!", enumeră revoltat un localnic.

Silvia Olcian, administratoare asociaţie de proprietariOamenii vor să-şi apere interesele în instanţă. "Căutăm un avocat specializat în urbanism. Oamenii vor să ceară anularea Hotărârii de Consiliu Local 521 din 2021 prin care s-a decis construirea restaurantului, iar dacă nu se poate, despăgubiri pentru proprietari şi măsuri de reducere a deranjului", spune administratoarea asociaţiei de care aparţine blocul, Silvia Olcian (foto).

Locatarii sunt cu atât mai supăraţi cu cât restaurantul le-a stricat tot "vadul". "Un vecin care a vrut să îşi vândă apartamentul a fost refuzat de toţi clienţii: «Mulţumesc, nu vreau lângă McDrive»", povesteşte o proprietară.

"Ne-a promis că nu se face"

Orădenii spun că au fost înşelaţi chiar de primarul Florin Birta. "În campania electorală, în parcarea de la blocul ANL de peste drum, domnul primar ne-a promis că nu se va face aici niciun restaurant. Noi l-am crezut", spune administratoarea.

Riveranii s-au amăgit tot timpul că municipalitatea le va amenaja pe spaţiul viran de sub geamuri un parc sau o parcare. "La un moment dat s-a vorbit chiar că va fi un proiect de regenerare urbană, nu că se va face McDonaldʼs", povesteşte Olcian. Locatarii şi-au pledat cauza şi în faţa fostului viceprimar Arina Moş, responsabil pe probleme de urbanism, care a fost în teren pentru a analiza un proiect de regenerare urbană.

Promisiunile edililor le-au adormit oamenilor instinctul de conservare, fapt pentru care au reacţionat prea slab şi târziu, când municipalitatea a supus proiectul dezbaterii publice, iar apoi discuţiei în Consiliul Local. "Am trimis adresă Primăriei că nu vrem restaurant sub geam, dar degeaba. Nouă nu ne-a spus nimeni când se discută proiectul în Consiliu, ca să ne putem spune părerea, ci numai ne-am trezit anul trecut cu şantierul sub geam", spune femeia.

Regenerare urbană... cu local

Arina Moș, senator, fost viceprimar OradeaFostul viceprimar Arina Moş (foto), coordonatoarea Comisiei Municipale pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Primărie, în care s-a discutat de-a lungul timpului proiectul restaurantului, spune că a analizat situaţia la faţa locului. "Acolo era un teren insalubru, plin de bălţi, aflat în proprietate privată, iar proiectul de regenerare urbană a fost construirea acestui restaurant", explică dezarmant Moş, azi senatoare.

Proiectul s-a născut chinuit, dezbătut de 5 ori în CMUAT, în perioada 2019-2022. "Întotdeauna au apărut noi obiecţiuni, dar până la urmă s-a votat", spune unul dintre membrii comisiei. Întrebaţi dacă este normal ca un restaurant non-stop cu trafic auto să fie construit sub geamurile unui bloc de locuinţe şi împotriva voinţei locuitorilor, reprezentanţii Instituţiei Arhitectului Şef se ascund acum în spatele CMUAT. Şi al Biroului de presă al Primăriei. "Restaurantul McDonaldʼs a fost construit cu respectarea prevederilor legale", a venit răspunsul lor.

În mod previzibil, construcţia are avizul tuturor instituţiilor, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului până la Direcţia de Sănătate Publică. "Considerăm că «normalitatea», aşa cum aţi pus problema, trebuie analizată din perspectiva respectării normelor legale", spun, superior, reprezentanţii Arhitectului Şef.

Văzută de la înălţimea Primăriei, părerea locuitorilor direct afectaţi nu contează. "Este în regulă să ţinem cont de punctul de vedere al orădenilor, dar colegii urbanişti au fost de părere că este un proiect bun şi până la urmă CMUAT a decis în favoarea restaurantului", tranşează fosta viceprimăriţă.

"Poliţia să îşi facă datoria"

Florin Birta, primar OradeaÎn ciuda plângerilor orădenilor, primarul Florin Birta (foto) consideră şi acum că a ales cea mai bună soluţie. "Ca să facem un parc sau o parcare ar fi trebuit să iniţiem o expropriere cu care nimeni nu ar fi fost de acord. Proprietarul era în discuţii pentru vânzarea terenului cu 700.000 euro, bani pe care oraşul nu i-ar fi putut oferi". Primarul susţine că nu avea niciun temei să se opună proiectului. "Restaurantul are toate avizele, nu aveam ce face. După aceea putea veni McDonaldʼs să ne acuze de abuz, că nu îi dăm autorizaţie de construire".

În ceea ce priveşte reclamaţiile locatarilor, Birta este destul de clar. "Poliţia Locală împreună cu DSP poate măsura decibelii din apartamentele oamenilor. Dacă se constată depăşiri, restaurantului i se poate retrage autorizaţia şi suspenda activitatea", spune primarul, subliniind că doar activitatea de drive funcţionează non-stop, nu şi terasa restaurantului, aşa că vecinii nu ar trebui să fie deranjaţi de clienţii localului. "Poliţia va trebui să îşi facă datoria şi să intervină dacă pe timpul nopţii în zonă este gălăgie sau dacă şirul de maşini încurcă circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare", zice Birta.

Altfel spus, odată pocinogul făcut, edilii pasează responsabilitatea pe alte instituţii şi vorbesc cu lejeritatea celor care n-au somnul deranjat de larma unui local răsărit sub geam. Poate că în mod legal, dar nu tocmai moral...


COPIE LA INDIGO
"McLarma" din Nufărul

Scandalul apare la scurt timp după un val de reclamaţii similare lansate la sfârşitul anului trecut de circa o sută de locuitori din cartierul Nufărul împotriva restaurantului McDonaldʼs din zonă.

Sesizaţi de orădeni, angajaţii DSP Bihor au măsurat cu un sonometru nivelul zgomotului dintr-un apartament cu geamurile închise, care era de 24,5 decibeli, sub limita de 30 db prevăzută de lege. În schimb, în balconul deschis al unui vecin s-au înregistrat 57 db, peste limita legală de 45 db. Şi măsurătorile făcute de specialiştii Agenţiei de Mediu au arătat în exteriorul blocului depăşiri ale nivelului maxim de zgomot admis pe timpul nopţii.

Samuel Milian, șeful Poliției Locale OradeaTotuşi, municipalitatea nu a dat curs cererii locuitorilor de reducere a programului de activitate a restaurantului.

"Localul în sine nu provoacă poluare fonică, pentru a se putea lua măsuri împotriva lui", se scuză directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian (foto). Acelaşi "blat" se întrevede şi în cazul McDrive-ului din Lacul Roşu. "Vom efectua măsurători la faţa locului, împreună cu DSP şi APM, iar, dacă din cauza aparaturii restaurantului vor apărea zgomote perturbatoare, vom aplica sancţiuni", spune Milian.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Doar în România se poate..
Doar în România se poate construi orice ori unde, la noi și dacă e lipsă serviciile de gen și atunci există circ pe stradă. Mulți dintre cetățeni au pretenția unde locuiesc să fie liniște peste noapte, dar când sunt plecați pe alte străzi ori cartiere acolo și ei se comportă idem. În străinătate în orașele civilizate nu auzi de tulburarea liniștii publice, amenzile sunt amenzi și pentru cei cu servicii și pentru consumatori, dar nici construcții de gen nu găsim aproape lângă blocurile de locuințe. La noi totul e posibil când un consilier ia șpagă pentru rezolvarea unor avize.
Postat 30 Ianuarie 2023, 15:30 de Morometul
Adi13-bolnăvel si restul familiei, poate ne spuneți cum sa schimbat Oradea in rău
https://m.youtube.com/watch?v=NuxKrQTRLcU&t=42s
Postat 26 Ianuarie 2023, 00:12 de Sandu2100
adi13-bolnăvel
Nu am scris ca am fost abuzat de securitate, nu ma aștept sa receptionezi mesajele, ca stai prost cu semnalul ::::)))) au mai fost comentarii la care nu a pomenit nimeni de Bolojan nici măcar in articol, și tu repede ai sarit ca am pomenit ::::::)))))) partidul asta a pos orașul meu pe hartă, daca nu te adaptezi încearcă Vaslui sau Teleorman.
Postat 25 Ianuarie 2023, 21:30 de Sandu2100
sandu abuzatu de securitate
Si de atunci ai ramas fascinat de securitate, de linguseala, si ai intrat in sistem ca trompeta sistemului care conduce. Deci de acolo ti se trag sechelele astea. Asa e si biroul tau, tot e uzat de la atat tastat 24 din 24 in slujba partidului. Bine ca stim povestea ta, cred ca ai si fost abuzat de acel securist.
Postat 25 Ianuarie 2023, 20:42 de adi13
Radiosanturile ::::::)))))
Imi aduc aminte cand eram copil, am fost în casa la un securist care toata ziua/noaptea era la geam, se vedea urme de genunchi in tencuiala de sub geam :::::::::))))))))
Postat 25 Ianuarie 2023, 19:38 de Sandu2100
Romani și capra vecinului
Radiosanturile au cam adunat informațiile necesare și pare ca s au plictisit de urmărit pe geam, iar acum chipurile îi deranjează zgomotul. Sa și aducă aminte ca trăiesc la oraș iar acest lucru este perfect normal intr-o societate aflata în plina mișcare și dezvoltare. Vrei sa nu auzi zgomot izolezi/antifo nezi fațada blocului, pui un tripan de calitate sau te muti la țară dacă vrei liniște. Ce sa zică ala care sta în spatele gării, aia la care le trec avioanele pe deasupra blocului, care stau lângă centura...astea sunt figurile oamenilor lipsiți de ocupație!
Postat 25 Ianuarie 2023, 18:59 de Adrian_Preda
Decibellu
Da, e foarte probabil ca sa li se spună proprietarilor, după finalizarea anchetei, ca dorm iepureste.
Postat 25 Ianuarie 2023, 17:53 de Simonette
Foarte frumos!!!
În timp ce pt unii, nu se poate,legea e lege, când e vb de McDonald's, nimeni nu e de vină, nu avem legi care să vă apare. Cazinouri, farmacii, fast food-uri cu poluare fonica și vizuală distrug cartiere întregi. Dar pe undeva sincer mă bucur, mai ales că în zona aia stau locatari cu care nu mi-as dori sa conviețuiesc. De exemplu, și se poate verifica: spălătoria auto cu fise de pe lacul roșu a primit *cadou* terenul de la primărie fiindcă patronul are relatii la UDMR. Așa să se știe, un teren al orașului a fost *daruit* fără nici o licitație și voi vreți să vă bateti cu McDonald's?? Ha ha ha
Postat 25 Ianuarie 2023, 17:46 de Nicolaevadim
adi13-bolnăvel
Nu-s din PNL, doar votez. In schimb am vazut ca la prostii ești primul.
Postat 25 Ianuarie 2023, 16:53 de Sandu2100
Ioi sandu
Astia din PNL si-au luat o trompeta exact dupa chipul si asemanarea lor, reprezinti perfect ce inseamna PNL.
Postat 25 Ianuarie 2023, 15:23 de adi13
adi13-bolnăvel
Aia de pe lacu roșu nu sunt asa cum ii faci tu , tu ești așa. Ei sunt nemulțumiți, tu ești propagandist , e o mică mare diferență.
Postat 25 Ianuarie 2023, 15:10 de Sandu2100
Iar sandule???
Iar te lauzi cu cine votezi? Stim asta, toata ziua esti cu limba in dosul lui Bolojan. Usor vb tu de demolari, deranj, galagie, miros, cat timp nu esti afectat. Se putea sa nu vii cu propaganfa electorala? Sigur aia de pe Lacul Rosu toti sunt in PSD, vai ce imbecilitati poti scoate pe gura, exact ca Birta in articol.
Postat 25 Ianuarie 2023, 15:00 de adi13
Inteleg discomfortul oamenilor…
Dar un lucru in articol imi pare putin umflat: lumina reclamei ca nu poti dormi fara perdea. Hai ca toti avem draperii la geamuri, nu e primul caz din oras. Si galagia, si cu geamul deschis poate fi prea mare, peste o limita, dar nu cred ca primaria apleaca prea tare urechea ptr cazul cu geamul deschis, ci ar recomanda sa inchizi geamul. Daca tot inca dezbate asociatia ce anume sa ceara, intreb si eu, oare izolarea termica a blocului nu ar ajuta si fonic? (venind la pachet cu termopane, balcoane inchise)
Postat 25 Ianuarie 2023, 14:12 de unu
Nashpa turizm
Oradea-statiune balnoclimaterica de interes national. [ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-a-fost-declarata-statiune-turistica-de-interes-national-156277.html ]. Mare greseala ca v-ati cumparat blocuri in statiune. Nu stiati ca vor veni turisti? Nu stiati ca trebuie sa manince si gura lor ceva? Bucurati-va ca va (mai) tolereaza domnul primar in proximitatea obiectivelor turistice. Dar, nu se stie...daca mai comentati mult
Postat 25 Ianuarie 2023, 14:12 de excalibur
Scortosul ( ZUGRAVUL )
Cetățeni beneficiază de un Big Mack, nu vad unde e mizeria ?? Deranjează 10 oameni, dar zeci de mii sunt fericiți. Daca le-ar oferii câte un Big Mack pe săptămână poate ar fi fericiți ::::)))) Nici mie nu-mi convine sa fiu deranjat, dar asta nu e motiv de aruncat pe gât asa cum vor PZD-eii. Eu DA o sa votez PNL, ca majoritatea Orădenilor.
Postat 25 Ianuarie 2023, 14:11 de Sandu2100
@scortosul
Bine zici. Astept si eu reactia oficiala a lui sandu2100????
Postat 25 Ianuarie 2023, 13:37 de Petre93
pungi cu apa
pungi cu apa noapte pe clienti!!! O solutie care sigur o sa alunge flamanzii de noapte!
Postat 25 Ianuarie 2023, 12:53 de scortosul
unde esti ba 2100 de prosti intr-unul singur?
unde estiba, esti ba 2100 de prosti intr-unul singur? sa ne explici ce benefica pentru cetateni este mizeria?
Postat 25 Ianuarie 2023, 12:52 de scortosul
o MARE porcarie marca PMO
mizeria aia de mancare face profit in buzunarul bugetarilor. Desi am atras atentia de potentialul deranjului in faza de consulatari pmo nu a tinut cont de acestea inghesuid prin cedare de treren public pentru mizerabilul fastfood. Acum pmo o sa cumpere case pentru demolare sa rearanjeze zona in interesul mancarii mizerabile de tip hamerican. In loc sa amenajeze acolo o parcare pentru ruiverani, caci terenul nu facea fata la masinile vesnic parcate acolo ei, bugetarii pmo in frunte cu marele ei carmaci si sluga de arhitect provoace acolo o mare degringolada aruncand acum vina pe politie, Ce mizerabil primar mai avem. Mai voteaza cineva pnl, pnl=psd=aceeasi mizerie?
Postat 25 Ianuarie 2023, 12:49 de scortosul
Asa-i
Mare ghinion pe locatari. Nu cred ca scade vreun pret la apartamente din cauza asta, din contra(desi pt aproape orice locatie se vor gasi si din cei care nu o vor, normal) dar treaba cu motoarele pornite si galagie noaptea e adevarata. Eu am avut ani de zile o farmacie non-stop langa geam si e cumplit sa auzi in fiecare noapte motoarele diesel lasate pornite si discutiile oamenilor. Geam inchis sau nu, tot se auzea. Si asta era o mica farmacie, imi inchipui ce e la un mcd. Solutia e sa ca locatarii afectati sa faca reclamatie pe oradea city app(sau cum i-i spune) absolut de fiecare data cand sunt deranjati. Nu doar unul ci fiecare care a fost deranjat. Cand reclama repetitiv, la aceiasi ora, oameni din scari diferite nu mai e nevoie de nici o masuratoare fonica dar trebuie facute si din alea pt a convinge firma care are restaurantul sa ia masuri. In final sunt singurii raspunzatori de disconfortul creat de activitatea lor. Sunt metode de a o rezolva si trebuie constransi sa se adapteze - chiar spre binele lor.
Postat 25 Ianuarie 2023, 12:21 de nihil
Toti mint...
... dar niciunul ca birtasul! D-aia-i birau, ca-i al mai prima! N-ati avut 700.000 de euro (alta minciuna! voi aveti expertii vostri, dati cat vreti!), dar sa dati 550 de euro/mp gemenilor chimisti ati avut?! Daca e vreun pulean il notati in CF ca nu se acorda autorizatie de construire si-i luati terenul pe nimic! E bine in Oradea, sa tot faci afaceri! E singurul oras din Romania (asa cred!) in care parchetarii nu vad, n-aud.... P.S Nici cu fratele Samuel nu mi-e rusine.... da' nici lui nu-i e!
Postat 25 Ianuarie 2023, 12:18 de pinonel
Parcările de domiciliu
Hibă veche in tot orașul. Toți evită parcarile cu plată si fug pe cele gratis de domiciliu. De aici scandal DACA parcarile de domiciliu ar fi contra cost pentru alte autovehicule decat cel pentru care se plateste abonamentul de parcare de domiciliu se rezolva si problema celor ce le detin dar si a Primăriei de a incasa bani ȘI de pe acestea.
Postat 25 Ianuarie 2023, 10:36 de Jianu
Am mai văzut tâmpenii făcute în Oradea
dar asta le întrece pe toate. Inca un MCDRIVE pe aceeași artera principala a orașului. De când am văzut șantierul și am auzit ce se deschide am stiut ca e prostie maxima. Aceeași părere am auzit-o de la toți cetățenii cu care am interacționat pe subiect.Sper ca nu rămâne asa .ceva trebuie făcut și mutate ambele fast food-uri mcdrive la naiba pe centura sau undeva unde nu deranjează cetățenii. Sa rămână deschise fără drive in și fără program non-stop.
Postat 25 Ianuarie 2023, 09:46 de Ninu
Banu-i ochiu dracului
“ iar dacă nu se poate, despăgubiri pentru proprietari şi măsuri de reducere a deranjului", spune administratoarea asociaţiei de care aparţine blocul, Silvia Olcian (foto)” … deci dacă primesc ceva la Pușculița și proprietarii, dintr-o data nu i-ar mai deranja galagia; deja au început cu stângul tot demersul. Propun sa ceara avocatul in instanța câte un Combo de proprietar pentru tot restul vieții restaurantului, cu drept de moștenire pentru urmașii urmașilor. Nu o sa se întâmple nimic dragi locatari … vedeti sesizările celor din Piața Unirii, Primăriei, Alexandri, Episcop Mihai PAVEL …pt galagia cluburilor pana dimineața la 7-8. Și sub nasul primăriei si polițiști locale, ca sa nu mai zic de presa aservita, nimic nu se întâmpla. Nu plătesc locatarii banii si impozitele plătite gras de proprietarii localurilor fie el si Mc. Scadeți prețul la apartamente, dați in regim hotelier, cumpărați casa … sau acceptați Combo’ul si bine-a fi.
Postat 25 Ianuarie 2023, 09:23 de Vulturul
De ce?
Se stia de situatia din Nufarul de ani de zile. De ce primaria a repetat greseala si acolo?
Postat 25 Ianuarie 2023, 09:11 de Petre93
Cetățean. Protest
Singura cale pentru a reglementa situația = protestul adecvat Împrumutăm forme de protest RO/UE. Ne uităm pe internet. Mult succes!
Postat 25 Ianuarie 2023, 08:47 de Just-22
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON