URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2022, 10:11

(În)semnele puterii: Decizia discutabilă a comisiei de circulație în Oradea, care a revoltat locuitorii unei străzi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii străzii Paganini din Oradea sunt contrariaţi. De luna trecută, nu mai au voie nici măcar să oprească pe o porţiune de circa 30 de metri din stradă, cu atât mai puţin să staţioneze.

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a aprobat "întocmai şi la timp" la cererea unei riverane, proprietare de birou avocaţial, montarea unor semne de circulaţie cu semnificaţia "Oprirea interzisă" pe ambele părţi ale intersecţiei cu strada Biruinţei, de la mijlocul arterei.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi-au însuşit argumentele solicitantului care s-a plâns că strada cu două benzi, una dintre cele mai liniştite din oraş, este prea îngustă şi şoferii trebuie să ocolească maşinile parcate, deşi asemenea străzi sunt cu zecile în oraş, iar şoferii se descurcă bine mersi.

Măsura a lovit crunt afacerile unui depozit din zonă şi interesele riveranilor, obligaţi acum să parcheze pe la capetele străzii. Unde vecinii nu au atâta trecere pe lângă Primărie şi Poliţie...

Strada Paganini, Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ca la noi la nimeni
Avocata asta de 2 bani, admisa in barou din motive… indoielnice in vremuri tulburi, venita din fundul Moldovei sa dea lectii de civilizatie, este de un ridicol iesit din comun. Va fi interesant de vazut hotararea comisiei si baza legala a hotararii. Mai ales pe doar jumatate de strada. Circul inca nici n-a inceput. Madam H, stai linistita ca iti vine randul, pentru dare de mita si la scroafa cealalta pentru abuz in serviciu. Jeguri ordinare.
Postat 31 Iulie 2022, 18:39 de andrei64
Nu-i afacere, este un depozit mizerabil
Am avut și eu probleme cu ala care chelalaieste ca nu-si poate parca tirul in strada. Am fost la o cunoștința în zona și când sa ies, m-am trezit cu zero vizibilitate ca era trântit un ditamai tirul in mijlocul drumului. Am coborât sa discut și a apărut "patronul", adică un tataie flescait în slapi și niște nădragii murdari, la bustul gol care încerca să mă amenințe, deși după aspect eu ziceam ce era vreun pensionar scapat din sufragerie când neamurile nu erau atente. Îmi zicea ca este nu știu cine, l-am lăsat ca se făcuse vânat la față din cauza efortului. Ne lăudăm peste tot ca suntem cel mai tare oraș din România și ne batem joc de legi și de conviețuirea în comun, în cel mai jalnic mod. Plus ca tataie n-are nici o afacere, eu am văzut un fel de depozit mizerabil în curte.
Postat 14 Iulie 2022, 19:42 de Aciduzzo
Procesomania
Și eu am avut multe reclamații, plângeri, sesizări, din partea doamnei avocată Timp de un an s-au perindat la mine toate forurile de control, dar nu au găsit nimic în neregulă. Doamna are probleme cu toată lumea din zonă, a făcut reclamații împotriva multor persoane pentru orice. A apelat la numărul de urgență 112 pentru nimicuri, a chemat personalul de la Poliția Locală, doar la mine de vreo 6 ori. Dar până își plimba câinii pe stradă, și ei își făceau treaba mare în fața porții vecinilor, niciodată nu a strâns căcatul de câine după câinii ei. De vreo doi ani este pornită rău împotriva tuturor, poate că ar fi bine să vadă și ce face ea. Clienții afacerilor ei parchează în intersecție, ... ,, Toți suntem egali! Dar unii sunt mai egali,, George Orwell
Postat 14 Iulie 2022, 00:22 de Oszkar
tupeul de "eu nu sunt vinovata niciodata"
Pun pariu, ca avocata nu stie sa conduca, ma rog sa mearga cu spatele si odata cand a mers cu spatele sa iasa din "parcarea" din fata casei n-a vazut pe cineva care a venit in drum si a iesit tupeul de avocata ca "de ce sunt eu de vina ca n-am vazut masina din cauza masiniilor parcate pe lateral, hai sa facem sesizare ca de se parcheaza pe drum" in loc sa dea dreptate ca ea a gresit ca n-a asigurat ca vine cineva pe drum cand a iesit cu spatele... ohh, cate persoane de genul cunosc...
Postat 13 Iulie 2022, 10:55 de cititor_
@rar Nu-i deloc corect!
19.03.2013. Problema nu-i de ieri, de azi. Comisar-şef Claudiu Ciuclea - Poliţia Rutieră Bihor "Codul Rutier prevede că oprirea este interzisă la mai puţin de 25 de metri faţă de trecerile de pietoni, faţă de colţul intersecţiilor, faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun." Leontin Pătcaș - ex-șeful Biroului Drumuri din Primăria Oradea "Dacă ar fi să respectăm interdicția ar însemna ca la fiecare intersecție sau trecere de pietoni cel puțin 20 de locuri de parcare să fie anulate." https://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/parcari-ilegale-acceptate-de-politia-rutiera-57951
Postat 12 Iulie 2022, 16:07 de pinonel
Foarte corect
În orice intersecție este interzisă oprirea, staționarea, parcarea și depășirea. Oprirea este intezisă la o distanță de 25 metri înainte și înapoi de intesecție. Art. 142 lit. f din Regulament. Pentru că la români nu e sufient că există regula s-au pus și marcaje cu linie continuă înainte și după intersecții. Pentru că nici asta nu e suficient de clar la români, atunci s-au mai pus și panouri indicatoare. Toate sunt degeaba dacă nu ai cine să verifice respectarea regulilor de circulație (excepție viteza și ridicările, pentu că astea sunt bănoase).
Postat 12 Iulie 2022, 14:30 de RAR
O p*rcarie!
Cine a aprobat/montat indicatoarele habar nu are de OUG 195/2002 si nici de RAOUG. Uitati-va cu atentie unde sunt amplasate! Casa dnei av. Haiduc Lidia este aceea cu flori la ferestre si cu un auto parcat in fata. Interdictia nu produce ,,efecte" in dreptul casei dansei. Casa dnei este la numarul 9/A, indicatorul opereaza pe segmentul cuprins intre Muntele Gaina si intersectia cu Biruintei, adica pt. numerele 1-7. Patronul Petri-Vio srl (fost militist de frontiera!!!) are depozitul la nr 2. Apropo de Biruintei. De vreo 10 (zece!) ani pe Biruintei, la intersectia cu Marasesti, s-a construit un bloc. Nu discut cum/cine a aprobat in zona de case o magaoaie cu trei etaje. De atunci intersectia este blocata, la propriu, de autoturismele celor de la bloc. Colac peste pupaza, in zona mai sunt si niste case de rugaciuni, o biserica.... Agentul 25 de la locala (este/era zona lui), altminteri iute in a pune mana pe pix, n-a deranjat pe nimeni, niciodata, nici macar cu o notificare. Cei de la rutiera, nici atat. P.S. Datele dnei avocat sunt publice, vezi tabloul avocatilor!
Postat 12 Iulie 2022, 12:42 de pinonel
Interes public
Problema poate fi rezolvată simplu, după modelul autohton. Să fie expropriată riverana, iar după demolare pe locul respectiv să se amenajeze o parcare. Ce zici PMO, te bagi!
Postat 12 Iulie 2022, 10:57 de User anonimizat
loc suficient
In zona sunt case, daca nu au loc in curtea proprie, spatiul din fata este suficient de mare pentru parcare la fiecare casa Pentru activitati comerciale cred ca trebuie sa asigure ei parcare clientilor
Postat 12 Iulie 2022, 10:18 de cristi11
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON