Poliţiştii bihoreni sunt în căutarea unor hoţi care, zilele trecute, au făcut pagube în două şcoli din judeţ.
Fără dureri de dinţi
O tâlhărie s-a petrecut miercurea trecută la Liceul Ady Endre din Oradea, unde un bărbat a golit de bani şi telefoane genţile unor elevi. Potrivit uneia dintre mame, aceştia erau la ora de informatică în laboratorul de profil şi, aşa cum se întâmplă de fiecare dată când au cursuri în alte clase, şi-au lăsat ghiozdanele şi lucrurile în bănci. Hoţul a furat în total 200 de lei din portofelele copiilor şi un telefon mobil.
"La poartă, i s-a permis să intre în şcoală pentru că a spus că are programare la cabinetul de dentist din incinta şcolii. În această şcoală, de mulţi ani funcţionează un cabinet stomatologic, la care vin şi oameni din afara şcolii", a povestit mama unui copil păgubit, pentru BIHOREANUL. Bărbatul cu pricina avea într-adevăr o programare la dentist, însă sub un nume fals şi pe care, bineînţeles, nu a mai "onorat-o".
Liceul are camere de supraveghere, iar hoţul a fost surprins de ele. Imaginile au fost predate acum Poliţiei, care încearcă să-l identifice.
Îl recunoaşteţi?
O faptă similară s-a petrecut la Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita, o zi mai târziu. "Între orele 1 şi 2, poarta din spatele şcolii rămâne deschisă, pentru ca elevii care au terminat orele să poată ieşi. Atunci a intrat în şcoală", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, directorul şcolii, Marcel Sas.
Hoţul a ajuns în laboratorul de informatică, unde a zărit pe catedră o poşetă şi un laptop. Profesoara era în cabinetul lipit de laborator, dar n-a auzit nimic. "Această stare de relaxare e cauzată de faptul că noi, de patru luni, avem camere de filmat peste tot în şcoală. Pe înregistrări se şi vede că intră în laborator, ia porfotelul din geantă, iese pe coridor, se uită, intră din nou în laborator şi ia şi laptopul", a mai precizat Sas.
Paguba este de câteva mii de lei, dat fiind că profesoara avea în portofel 500 de lei, iar laptopul era unul performant. Mai mult, profesoara avea în laptop multe documente necesare la şcoală, îndeosebi pentru proiectele europene ale Colegiului. "Individul a fost norocos că nu l-a zărit nimeni, în mod normal portarul se uită pe camere. Dar pe înregistrări i se vede faţa, va fi depistat, sunt convins", a mai spus directorul Colegiului.
Îl recunoaşteţi?
Tocmai pentru a-i ajuta pe poliţişti să-l prindă pe tâlhar, Sas a decis să posteze pe pagina de Facebook a Colegiului imagini cu prădător (foto), astfel încât, dacă cineva îl recunoaşte, să anunţe Poliţia sau conducerea şcolii. Deocamdată, însă, nimeni nu l-a reclamat.
Pe de altă parte, directorul caută soluţii ca să prevină astfel de evenimente. "Până acum, când nu aveam camere de supravegheat, nu ni s-a întâmplat. Acum, cu tot cu camere, s-a petrecut. Trebuie să găsesc o soluţie", a conchis Sas.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.